به گزارش خبرنگار ایرنا پس از انتشار این کلیپ در فضای مجازی، مصاحبه ای با کشاورزان پلدختر از طرف یکی از رسانه های استان منتشر شد که در این گزارش بدون اخذ اظهار نظر مسوولان مربوطه در خصوص صحت و یا چرایی این ادعا، کشاورزان بار دیگر از مشکلات خود در کشت و فروش بادمجان گفتند و اظهار داشتند محصول آنها به قیمت هر کیلوگرم یکهزار تا یکهزار و ۵۰۰ تومان خریداری می شود.
خرید و فروشهای گروهی دلالان، تعیین قیمت های پایین، ارزانی محصول و نبود سردخانه و صنایع تبدیلی از جمله مسایلی بود که توسط این کشاورزان مطرح شد که اعلام کردند به دلیل نبود صرفه اقتصادی و بازار فروش، محصول خود را دور انداخته اند.
بدون شک ایجاد صنایع تبدیلی، بازاریابی بلند مدت و صرفه اقتصادی کشاورزان به ویژه در استان محرومی مانند لرستان بسیار مهم و اساسی است اما اینکه فردی در اعتراض به یک شرایط محصول خود را اینگونه هدر دهد نه چندان پسندیده نیست بلکه می توانست به عنوان مثال با توزیع رایگان محصول، علاوه بر نشان دادن اعتراض خود، به نوعی از اسراف و ضایع کردن محصول و دسترنج خود پرهیز می کرد.
از طرفی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان هم در خصوص ضررکرد بادمجان کاران به ایرنا گفت: از مجموع ۲۱۰ هکتار سطح زیر کشت بادمجان در استان، ۱۶۵ هکتار در پلدختر و مجموع تولید کل استان پنج هزار و ۲۵۰ تن است.
مجتبی میر ادامه داد: این درحالیست که تولید بادمجان در کشور سالانه ۶۶۷ هزار تن می باشد و متوسط تولید برای هر نفر در استان و کشور طی یک سال به ترتیب ۲.۹ کیلوگرم و هشت کیلوگرم است که این آمار نشان می دهد سطح زیر کشت و تولید این محصول در استان نسبت به متوسط کشوری بسیار ناچیز است.
وی با اشاره به اینکه برداشت بادمجان در لرستان از تیر تا مهرماه است تصریح کرد: انتشار این کلیپ مربوط به روز شنبه ۱۵ مرداد است که قبل از آن تعطیل و ۲ روز بعد از آن نیز تاسوعا و عاشورا بود که با توجه به اینکه محصول بادمجان این منطقه به بازار تره بار تهران ارسال می شود و این بازار چند روز متوالی تعطیل بود، بنابراین خریداران همیشگی در این ایام فعال نبودند و برخی دلالان خواستار خرید محصول کشاورزان به قیمت های کمتر شدند.
میر با بیان اینکه هزینه تولید هر کیلوگرم بادمجان در استان ۸۰۰ تا یکهزار تومان است اضافه کرد: این اتفاق، مربوط به بادمجان های برداشت شده در بازه زمانی ذکر شده می باشد و پس از آن روال عادی برقرار شده است.
وی در خصوص ایجاد سردخانه و صنایع جانبی مربوط به این محصول نیز توضیح داد: سطح زیر کشت و تولید بادمجان در استان نسبت به سرانه جمعیتی و متوسط کشور بسیار اندک است و در سال های گذشته نیز مشکل اینچنینی در این خصوص وجود نداشته بنابراین ایجاد این صنایع در اولویت نبوده است.
وی افزود: کشت های گلخانه ای بادمجان استان با محوریت صادرات، صنایع تکمیلی و سردخانه ای را توسط بخش خصوصی ایجاد کرده اند و مشکلی در این زمینه ندارند اما تاکنون برای محصول بادمجان استان که به تهران ارسال می شود، ضرورتی در این خصوص وجود نداشته است.
نظر شما