به گزارش خبرنگار ایرنا، سلیمان رستمیان روز دوشنبه در نشستی که با حضور خبرنگاران در آستانه روز ۲۶ مرداد ماه سالگرد آغاز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی برگزار شد، با تاکید بر اینکه دستگاهها باید به وظیفه قانونی خود در این زمینه عمل کنند، افزود: این موضوع دارای مصوبه بوده و بودجه موردنیاز آن نیز تأمین شده است بنابراین کمکاری یا بیتوجهی از سوی مسوولان به بهانه کمبود بودجه پذیرفتنی نیست.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز اظهار داشت: از زمان ابلاغ این مصوبه تاکنون برخی از دستگاه ها همچون دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه پیام نور، شهرداری و اداره کل حمل و نقل در تبدیل وضعیت ایثارگران شاغل در ارگان هایشان به خوبی عمل کرده اند ولی بعضی از دستگاه ها هنوز به بهانه هایی همچون گزینش این دستورالعمل را اجرایی نکرده اند.
وی با بیان اینکه اشتغال یکی از مشکلات جامعه امروز است، گفت: از زمان ابلاغ این مصوبه تاکنون ۲ هزار و ۶۲۱ نفر تبدیل وضعیت به صورت رسمی شده اند و تعدادی نیز در مرحله گزینش بوده و یا تعدادی هنوز مدارک شان هنوز احراز نشده است.
۱۹ آزاده البرزی در دوران اسارت به شهادت رسیدند
رستمیان در ادامه با گرامیداشت سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی، افزود: استان البرز از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در عرصه جهاد و شهادت پیشرو بوده به طوریکه در این مدت پنج هزار و ۲۵۰ شهید تقدیم کرده ضمن اینکه در استان ۱۳ هزار جانباز و یک هزار و ۵۴ آزاده دوران دفاع مقدس داریم.
وی با بیان اینکه ۱۳۲ شهید مدافع حرم نیز از افتخارات این استان می باشد، اظهار داشت: وجود این شهدا و ایثارگران به عنوان یکی از سرمایه های اجتماعی این استان هستند.
رستمیان گفت: آزادگان در دوران اسارت خود در عراق نماد مقاومت، شجاعت و پایمردی بودند و در زندان های رژیم بعث حماسه خلق کردند به طوریکه تعدادی از این آزاده ها در دوران اسارت و زیر شکنجه های بعثیان به شهادت رسیدند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز افزود: ۱۹ شهید استان البرز از شهدایی هستند که در دوران اسارت و زیر شکنجه ها شربت شهادت نوشیدند و ۱۰۷ نفر از آزادگان نیز پس از بازگشت به میهن اسلامی فوت کرده اند.
وی ۲۹ مرداد ماه را یک روز تاریخی برای گرامیداشت یاد و خاطره شهدای آزاده و آزادگان دانست و اظهار داشت: موضوعی که به آزاده های ما ارزش داد مکتبی است که در آن پرورش یافته و نگاهی است که به محیط اسارت داشتند.
رستمیان با بیان اینکه بیشتر آزادگان پس از مجروحیت در جبهه به اسارت درآمدند، گفت: پس از اسارت دشمن هر چه در توان داشت به کار گرفت تا آنان را از کارشان پشیمان کرده و از آن ها اطلاعات بگیرد ولی نه تنها موفق نشد بلکه در نهایت کار به جایی رسید که اسرای ایرانی در زندان های بعث، بعثی ها را به نوعی به اسارت خود درآورده بودند.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ دفاع مقدس بود که جنگ تحمیلی را به دفاع مقدس تبدیل کرد، افزود: امام خمینی (ره) همیشه دغدغه آزاده ها را داشتند و می گفتند که اگر روزی آن ها برگشتند و من نبودم سلام من را به آن ها برسانید.
وی در ادامه به برنامه های مناسبتی گرامیداشت ۲۶ مرداد ماه اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس دستور رییس جمهور، معاون اول رییس جمهور و رییس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور بایستی تمام دستگاه های اجرایی برای تجلیل از آزادگان برنامه هایی در روز ۲۶ مرداد ماه داشته باشند.
رستمیان سرکشی از آزاده ها و برگزاری برنامه های تجلیل و گرامیداشت توسط دستگاه های اجرایی را از جمله این برنامه ها برشمرد و گفت: بنیاد شهید البرز نیز قرار است برای خانواده آزاده های متوفی همایشی را در مجموعه ایثار کردان با حضور نماینده ولی فقیه در سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار کند.
وی انجام تبلیغات محیطی و حضور آزادگان در مصلای نماز جمعه و سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه توسط تعدادی از این افراد را از دیگر این برنامه ها برشمرد.
نظر شما