تصویب طرح سند الزامات تدوین برنامه چهارم شهرداری تهران

تهران - ایرنا - اعضای شورای اسلامی شهر تهران یک فوریت طرح «سند الزامات تدوین برنامه چهارم شهرداری تهران» (۱۴۰۱_۱۴۰۴) را تصویب کردند.

به گزارش ایرنا اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه در جریان هشتاد و پنجمین جلسه شورای شهر بررسی یک فوریت طرح «سند الزامات تدوین برنامه چهارم شهرداری تهران» (۱۴۰۱_۱۴۰۴) را در دستور کار قرار دادند.

محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص گفت: سند الزامات تدوین برنامه چهارم شهرداری تهران به صورت یک فوریت ارائه شد تا شهرداری با توجه به محدودیت زمانی بتواند اقدامات لازم را انجام دهد.

تدوین برنامه‌ها باید قابلیت اجرا داشته باشد

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز  گفت: اصل مسئله این است که برنامه باید به گونه ای تدوین شود که قابلیت اجرا داشته باشد.  

وی افزود: ما هرچه آرزو داریم در برنامه درج می کنیم و انتظار داریم که اجرا شود اما موانعی ایجاد می شود که برنامه ها بر آن اساس اجرایی نخواهد شد.

چمران عنوان کرد: تقاضای من این است که با یک فوریت طرح موافقت کنند.

تدوین برنامه در شهرداری به عادت تبدیل شده است

ناصر امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: تا کنون در مدیریت شهری سه برنامه تدوین شده است که تدوین این برنامه ها به یک عادت تبدیل شده و گویا اگر ادارات برنامه نداشته باشند، نمی توانند ادعا کنند که چشم اندازی دارند.

وی با بیان اینکه این برنامه ها چه نتیجه ای دارد و باید این مسله مورد بحث قرار گیرد، افزود: برنامه پنج ساله اول به هیچ عنوان عملیاتی نشد و برنامه دوم نیز حداکثر و خوشبینانه ۳۰ درصد اجرایی شد.

امانی با بیان اینکه تنها ۲۳ درصد از برنامه پنج ساله سوم نیز اجرایی شد، گفت: معاونت پایش شهرداری اعلام می کند که تنها ۲۳ درصد از برنامه و ۱۴ درصد از احکام کل برنامه به نتیجه رسید.

ضرورت تدوین افق تهران تا ۱۴۲۰

مهدی اقراریان دیگر عضو  شورای اسلامی شهر تهران گفت: خلأ موجود در حال حاضر چشم انداز است و باید بدانیم که قرار است چه چشم اندازی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: از روز اول به آقای زاکانی شهردار تهران، اعلام کردیم که افق تهران ۱۴۲۰ را تعیین کند تا بدانیم چگونه پیش برویم.

مجوز معاملات خرید قطعات مترو دریافت شد

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه شورا، یک فوریت لایحه شهرداری در خصوص اعطای مجوز به شهرداری شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه برای انجام معاملات مربوط به خرید قطعات یدکی و تعمیرات اساسی (اورهال) جهت تجهیزات ثابت و متحرک مترو تهران، را بررسی کردند.

 سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص توضیح داد و گفت که شاهد فرسودگی ناوگان هستیم و باید تعمیرات به فوریت انجام شود.

وی با بیان اینکه در بودجه امسال پیش بینی کردیم که از محل منابع شهرداری و دولتی، تأمین تجهیزات انجام شود، گفت: مشارکت بخش خصوصی با شهرداری برای تأمین تجهیزات  بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان و با بخش دولتی ۱۸۰ میلیارد تومان باید با مجوز شورای اسلامی شهر تهران باشد.

تشکری هاشمی ادامه‌داد: سقف معاملات از سوی شهرداری، چهار هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

ناصر امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره اینکه چرا تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل عمران شورای شهر، لایحه شهرداری را توضیح داده، تذکر داد که پرویز سروری نایب رییس شورای شهر توضیح داد و گفت : سید مجتبی شفیعی معاون شهردار تهران، بستری شده و به همین دلیل برای توضیح غایب است.

قرارداد ۸۰۰ میلیارد تومانی برای خرید تجهیزات آماده است

مهدی شایسته اصل مدیرعامل شرکت بهره‌برداری راه‌آهن شهری تهران و حومه در توضیح این لایحه گفت: این لایحه برای ارائه مجوز به شرکت جهت انجام معاملات به شورا ارائه شده است.

وی افزود: قرارداد ۸۰۰ میلیارد تومانی برای خرید تجهیزات آماده شده که امیدواریم سقف خرید با مجوز شورا برای ما آزاد شود و بتوانیم این قرارداد را منعقد کنیم.  

شایسته اصل افزود: ۲۲۰ میلیارد تومان از این قرارداد ۸۰۰ میلیارد تومانی از تسهیلات کرونایی بوده که سال گذشته اختصاص یافته است.

مدیرعامل مترو ادامه داد: ۱۲۰ میلیون دلار نیز از سوی دولت پیش بینی شده که نیاز به مجوز شورای اسلامی شهر تهران دارد.  

وی تأکید کرد: تمام بودجه ای که برای تأمین تجهیزات مترو پیش بینی و اعلام شد، حتی یک ریال جز برای حقوق و مزایا پرداخت نشده است.

شایسته اصل افزود: ۱۰ میلیارد تومان و بار دیگر ۱۱ میلیارد تومان برای خرید چرخ به شرکت بهره برداری مترو تزریق شد.

میثم مظفر دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: در بودجه امسال پنج هزار و ۷۸۲ میلیارد تومان برای تأمین تجهیزات و اورهال مترو، پیش بینی شده و باید گزارشی در خصوص تخصیص نقدینگی برای توسعه مترو، ارائه شود.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران این لایحه را با ۲۰ رای تصویب کردند.

شورای شهر با هزینه کرد در مراسم اربعین موافقت کرد 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران هم‌چنین در جلسه امروز خود، بررسی لایحه شهرداری تهران در خصوص مجوز هزینه کرد شهرداری برای مشارکت در برگزاری مراسم اربعین حسینی در سال ۱۴۰۱ را در دستور کار قرار دادند.

محمد امین توکلی زاده معاون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، در این باره توضیح داد: ما در قرارگاه تمام مسئولیت های چندگانه را پیگیری خواهیم کرد. 

وی افزود: با یک رخداد جهانی و بین المللی روبه رو هستیم و این اثرگذاری اندک نیست که بتوانیم از آن بگذریم.

وی با بیان اینکه وظایفی را که مردم می توانند به عهده بگیرند انجام نخواهیم داد، افزود: اقدامات و وظایف بین کلانشهرها توزیع می شود و خدماتی نیز بر عهده شهرداری گذاشته می شود که در تمام این بخش ها وظیفه داریم.

معاون شهردار تهران ادامه داد: مشارکت داوطلبانه برای اربعین به اندازه ای زیاد هست که از کارمندان برای خدمات رسانی استفاده نکنیم.

وی گفت: به شهرداری های مناطق اعلام کرده ایم که از نیروهای مردمی در این زمینه بهره لازم را ببرند.

توکلی زاده با بیان اینکه افتخار می کنیم که در خصوص بیت المال و در موضوع اربعین حساسیت وجود دارد، گفت: شاید در برخی موارد در سنوات قبل هزینه های کلان تری انجام می شد که نظارت خاصی بر آن انجام نشده است اما شورا در حال حاضر بر این موضوع نظارت می کند.

وی با اشاره به اینکه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار، رقمی نیست که برای اربعین هزینه شود، گفت: برگزاری مراسم اربعین بدون مردم و کمک های مردمی شدنی نیست. 

وی افزود: امیدواریم با کمکی که مردم انجام می دهند، بتوانیم اقدامات را انجام دهیم و در موارد نیاز به حمایت، پشتیبانی لازم را داشته باشیم.

وی روش انتخاب پاکبانان را کاملا داوطلبانه دانست و اظهار داشت: شرایط سختی را از جمله شرایط سنی، تزریق سه دز واکسن و توانایی را برای این افراد در نظر گرفته ایم.

توکلی زاده افزود: تنها این مجوز را از شورا دریافت می کنیم که اعتباری را خارج از شهر تهران برای حماسه اربعین هزینه کنیم و اینگونه نیست که بودجه ای مجزا از سوی شهرداری برای آن در نظر گرفته شود.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران انتقاداتی را نسبت به نبود لیست هزینه کرد ارایه کردند و مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت که  شیطان صفتان از موضوع اربعین برای کینه توزی خود استفاده می کنند.

وی گفت: یک موکب کوچک ممکن است در عراق ۱۰ میلیارد تومان هزینه داشته باشد. ما باید بدانیم ۳۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده در چه بخش هایی هزینه می شود.

وی تاکید کرد: تا لیست پیوست برای این لایحه در نظر گرفته نشود، شبهاتی وجود خواهد داشت.

عباسی خاطرنشان کرد: کسی که در پیاده روی اربعین به عنوان خدمتگزار شرکت می کند از امکاناتی که در تهران وجود داشته چشم پوشی کرده و در این فضا خدمات رسانی می کند.

اهمیت سلامت شهروندان برای مدیریت شهری در حماسه اربعین

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا در ادامه این جلسه با بیان اینکه موضوع مهم در حماسه اربعین رفاه و سلامت شهروندان است، تصریح کرد: با توجه به اینکه حجم زیادی از زائران از تهران به کربلا اعزام می شوند، موضوع سلامت شهروندان برای مدیریت شهری اهمیت دارد.

مهدی اقراریان رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز گفت: شهرداری می تواند محور پویش نذر سلامت و دیگر پویش ها همچون من جاروکش نهضت امام حسینم، باشد.

 وی افزود: امیدواریم شرکت های هواپیمایی متولی پرواز و جابجایی پاکبانان به عراق باشند و تدابیری در این خصوص بیاندیشد.

حبیب کاشانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد که اتوبوس های ما مجوز تردد در جاده ها را ندارند و تنها می توانند در مرز مستقر شوند، گفت: وزارت راه و شهرسازی ۱۴ هزار دستگاه اتوبوس را برای اعزام زائران آماده کرده است.

سیدمحمد آقامیری دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه افرادی که در حال حاضر مسئولیت دارند، صالح و توانمند هستند و بودجه را هدر نمی دهند، گفت: موضوع اربعین، اتفاق جدیدی نیست و افراد حاضر، به عنوان دست اندرکار در سال های قبل کار کرده اند و با هزینه کرد اعتبارات آشنا هستند.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران مصوبه هزینه کرد شهرداری‌ تهران در ایام اربعین را با ۱۹ رای تصویب کردند.

همچنین اعضای شورای شهر علیرضا نادعلی و مهدی بابایی ۲ عضو شورا را به ترتیب هر یک با ۱۶ رای، به عنوان نمایندگان شورا برای نظارت بر هزینه کرد در اربعین انتخاب کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha