بهگزارش ایرنا، سرپرست معاونت صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد هدف از برگزاری این کارگاه را آموزش، ترویج و توسعه رودوزیهای سنتی بیان کرد و افزود: زرتشتیدوزی نوعی دوخت با نخهای رنگی بسیار ظریف ابریشمی بر روی پارچههای ریزبافت است که رنگهای مورداستفاده در این هنر دستی، روشن و زنده مانند سرخ، سفید و سبز است.
عبدالمجید عربی افزود: نقشهای متنوعی در سوزندوزی زرتشتی به کار میرود، نقوش گیاهی مانند درخت زندگی، درخت سرو، سرو خمیده، گل میخک، نقوش حیوانی نظیر طاووس، خروس، مرغ، هدهد و ماهی یا نقوش هندسی مانند مربع و دایره که به صورت بسیار ریز بر روی پارچه دوخته میشود، طوری که کوکهای آن بهسختی قابلمشاهده است.
وی خاطرنشان کرد: در این کارگاه آموزشی چهار ساعته، هنرجویان با انواع طرحها و نقشهای این صنعت دستی که پیشینه آن بهپیش از اسلام بازمیگردد، آشنا شدند.
زرتشتی دوزی شامل نگاره ها و نمادهای ویژه ای است که هر کدام ریشه در باورهای ایرانیان و زرتشتیان دارد و نخ مورد استفاده در زرتشتی دوزی ابریشم تابیده طبیعی است، و برای اولین بار شواهد این هنر در آثار به جا مانده از دوران ساسانیان یافته شده است، در قدیم به هنر زرتشتی دوزی «گل و نقش» میگفتند و بیشتر در یزد رواج دارد.
از جمعیت استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان یزد حدود ۶ هزار نفر را زرتشتیان تشکیل می دهند.
نظر شما