به گزارش خبرنگار ایرنا، علی فکری عصر چهارشنبه در جمع مدیران زیرمجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر در گلستان اظهارداشت: در هر جلسه هیات سرمایهگذاری که معمولا هر دو هفته یک بار تشکیل میشود، حدود ۳۰ طرح که مربوط به سرمایهگذاری خارجی است، به طور متوسط مورد بررسی و مصوب میشود.
وی بیان کرد: البته شیوه آماردهی در کشور اکنون در حال اصلاح و بازنگری است، زیرا به شکلهای مختلف سرمایهگذاری خارجی یکباره اتفاق نمیافتد.
فکری تصریح کرد: سرمایهگذاری خارجی به تدریج وارد کشور میشود و در طرحهای مختلف سرمایهگذاری مینشیند و خود را نشان میدهد.
معاون وزیر اقتصادی و دارایی گفت: بنابراین برای اینکه آمار بدهید که چه مقدار سرمایه وارد کشور شده، میتوانید به شکلهای مختلف این آمار را ارائه دهید که بطور مثال ۶ میلیارد دلار با ارزهای مختلف وارد کشور شده یا بالاتر یا کمتر این کل طرح رو داریم.
فکری یادآور شد: اما این به معنی نیست که این مقدار سرمایه آمده در کشور نشسته، بلکه این مقدار طرح سرمایهگذاری مصوب شده و قرار شده که وارد کشور شود، اما در حین اجرا در واقع مشخص میشود که دقیق چه مقدار سرمایه وارد کشور شده است.
رییس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران افزود: این آمار خیلی گمراه کننده است، اگر بخواهیم آماری ارائه دهیم که برای کل طرحهایی را که سرمایه خارجی دارد و وارد میشود و به تدریج وارد خواهد شد، آمار گمراه کننده خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در حسابهای بانک مرکزی مبلغی که وارد میشود به حساب وزارت اقتصاد میآید که چه مقدار سرمایه به صورت عملیاتی وارد کشور شده که این همچون مجوزهای سرمایهگذاری که صادر میکنیم، ۶ ماه اعتبار دارد و یک دوره ۶ ماهه قابل تمدید است که این نشان میدهد در پایان این دوره، در این یک سال چه مقدار سرمایه به صورت عملیاتی وارد کشور شده است.
رییس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران گفت: بنابراین خیلی از این آمارها گمراه کننده است که ما بنا نداریم این مسیر را به این شکل ادامه دهیم و بخواهیم آمارهای گمراه کننده ارایه دهیم که هم علائم غلطی رو به سرمایهگذاران ارسال خواهد کرد و هم موجب تزریق امیدواری یا ناامیدی در جامعه میشود.
فکری افزود: در جلسه امروز ظرفیتهای استان شناسایی میشود و بعد از آن سرمایهگذاران خارجی و داخلی را به سمت استان هدایت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: اولین چیزی که من در این استان دیدم این است که ظرفیتهای بسیار بالایی در گلستان وجود دارد، اما این که چطور بتوانیم این هدایت را انجام بدهیم به عملکرد ما به عنوان دولت اعم از استانی یا ملی بستگی دارد.
معاون وزیر اقتصادی و دارایی اضافه کرد: یکی از برنامههای اصلی دولت سیزدهم در حوزه روابط خارجی توسعه روابط با کشورهای همسایه و هم سو بوده و در همین راستا یکی از برنامههای ویژه ما تکمیل و توسعه کریدور شمال - جنوب در شاخههای مختلف بوده و اینجا یکی از همان شاخههای اصلی است که قرار داریم.
فکری گفت: با توجه به وجود قطار و انجام شدن ترانزیت، ما باید این ظرفیت را توسعه دهیم و همزمان با توسعه این ظرفیت، ساختارهایی در کنارش ایجاد خواهد شد که این ساختارهای جانبی هم به توسعه روابط اقتصادی خارجی کشور کمک میکند و هم کمک میکند که خود استان بتواند از این ظرفیت هم در حوزه اشتغال و هم در حوزه جذب سرمایهگذار به صورت واقعی استفاده کند.
وی افزود: منافع کشورهای مختلف در اینچهبرون گره خورده وکشورهای مختلفی علاقمند هستند از این ظرفیت جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند.
رییس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران اظهارداشت: برنامه داریم که تا حد امکان با در نظر گرفتن منافع جمهوری اسلامی ایران بتوانیم این ظرفیت را عینیت ببخشیم و شاهد حضور سرمایهگذاران مختلف از کشورهای مختلفی مانند روسیه و کشورهای آسیای میانه و حتی چین که منفعتشان در گرو حضور در اینجا است، دعوت کنیم و بیایند و سرمایهگذاری کنند و حضور داشته باشند تا هم از منافعش استفاده کنند و هم منافعش به جمهوری اسلامی ایران و به صورت خاص استان گلستان برسد.
نظر شما