احیای همکاری‌های نظامی، تحولی مهم در روابط ونزوئلا و کلمبیا

تهران - ایرنا - وزیر دفاع ونزوئلا در حالی از برقراری مجدد روابط نظامی کاراکاس با کلمبیا خبر داد که احیای روابط نظامی دو کشور می‌تواند تحول مهمی پس از روی کار آمدن اولین رئیس‌جمهوری چپ‌گرای تاریخ کلمبیا محسوب شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، «ولادیمیر پادرینو لوپز» وزیر دفاع ونزوئلا اعلام کرد که به دستور «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا، «فورا» برای «از سرگیری» روابط نظامی بین دو کشور با همتای کلمبیایی خود تماس برقرار خواهد کرد.  

فرمانده ارتش کلمبیا در حساب توییتری خود نوشت: من از فرمانده کل نیروهای مسلح ملی بولیوار، نیکلاس مادورو، دستوراتی دریافت کردم تا فوراً با وزیر دفاع کلمبیا تماس برقرار کنم و روابط نظامی را از سر بگیرم.

مادورو و «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری جدید کلمبیا، پیش‌بینی کرده بودند که به دنبال مراسم تحلیف که یکشنبه گذشته (۱۶ مرداد) برگزار شد، روابط دیپلماتیک را که از سال ۲۰۱۹ به دلیل اختلاف‌ها میان دو دولت قطع شده بود، در همه سطوح احیا کنند.

مادورو به تازگی از همتای کلمبیایی خود، «بازسازی روابط برادری» را خواستار شد.

پس از مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری جدید کلمبیا، رئیس‌جمهوری ونزوئلا به چپ‌گرایان تبریک گفت و تاکید کرد که دست خود را به نشانه بازسازی برادری بر اساس احترام میان مردم دراز می‌کند.

ونزوئلا از احیای روابط نظامی با کلمبیا خبر داد

روابط کلمبیا و ونزوئلا به رغم مرز مشترک دو هزار و ۲۱۹ کیلومتری، از ۲۳ فوریه ۲۰۱۹ و به دنبال تشدید تنش‌ها میان دولت ایوان دوکه (رئیس‌جمهوری پیشین کلمبیا) و دولت مادورو و حمایت دولت کلمبیا از خوان گوایدو رهبر مخالفان، به دستور رئیس‌جمهوری ونزوئلا قطع شد.

از آن زمان، دولت ونزوئلا دوکه را به داشتن نقشه‌های تروریستی علیه خود متهم کرده و یک عملیات نظامی در شهرهای مرزی برای مبارزه با «تانکول» (تروریست‌های مسلح قاچاقچیان مواد مخدر) آغاز کرده است.

تنش میان ونزوئلا و کلمبیا در حالی همواره یکی از تیترهای اصلی رسانه‌های آمریکای لاتین بوده است که از سال ۲۰۱۵ و با بالا گرفتن مناقشه‌ها، مرز زمینی وسیع دو هزار و ۲۰۰ کیلومتری دو کشور بسته است. در همان روزهای ماه اوت سال ۲۰۱۵، کاراکاس دولت پیشین کلمبیا را متهم کرد که به گروه‌های مسلح غیر قانونی، باندهای جرم و جنایت و قاچاقچیان اجازه می‌دهد به راحتی از مرز عبور کنند.

نیکلاس مادورو در آن زمان گفت: ما خواهان اصلاحات مرزی هستیم. مرزهای فعلی جرم‌خیز و غیر قابل اعتماد است. ما قربانی کاپیتالیسم و به خصوص از نوع راست شبه نظامیِ آن در کلمبیا هستیم.

اکنون با گذشت سال‌ها و در شرایطی که به گفته وزیر دفاع ونزوئلا، کلمبیا به پایگاه آمریکا در منطقه آمریکای لاتین تبدیل شده است، دولت ونزوئلا امیدوار است تا در سایه روی کار آمدن دولت جدید که نخستین دولت چپگرا در تاریخ ۲۰۰ ساله جمهوری کلمبیا است، روابط میان دو کشور و امنیت این منطقه تامین شود.

کلمبیا و ونزوئلا، دو کشور همسایه در گستره‌ی آمریکای لاتین که به رغم فاصله جغرافیایی ناچیز، مسئله فاصله از زمین تا آسمان ایدئولوژیک‌شان همواره در طول تاریخ برجسته بوده است. یکی به عنوان متحد سرسخت واشنگتن با روابطی درهم تنیده با کاخ سفید و دیگری بر پایه انقلابی که رویکرد ضد امپریالیستی آن، زبانزد خاص و عام است. اکنون باید دید در چهار سال پیش رو، تغییری در روند مناسبات ااین دو کشور و همچنین در قبال آمریکای لاتین به وجود خواهد آمد یا خیر.۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha