منصور شیشهفروش روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دنبال وزش باد شاهد کاهش میدان دید و افزایش گرد وغبار به خاطر خشکی زایندهرود و رها شدن زمینهای کشاورزی و مزارع هستیم که اطلاعرسانی از سوی مرکز بهداشت و محیط زیست صورت گرفته و تا آخر هفته از هرگونه فعالیت معدنی و هر آنچه عامل افزایش گرد وغبار باشد، تعطیل خواهد شد.
وی بیان داشت: با هشدار بارشهای رگباری در ارتفاعات به ویژه در مناطقی همچون فریدونشهر، سمیرم، فریدن و غرب استان هشدارهای لازم به عشایر داده شده که از قراردادن دام ها در حریم رودخانه و دامنه کوهها جلوگیری کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: ممکن است رگبارهای ناگهانی ۱۰ دقیقهای باعث ایجاد سیل شود، ضمن اینکه صاعقه و رعد و برق را نیز در مناطق کوهستانی داریم.
وی با اشاره به اینکه جو ناپایدار در مناطق شمالی و مرکزی کانونهای گرد و غبار را فعال کرده است، گفت: ۱۶ کانون فرسایش باد در استان اصفهان به علت خشکی کامل بستر زایندهرود فعال شده است.
شیشهفروش افزود: امسال ۳۰ میلیارد تومان به منابع طبیعی استان برای نهالکاری و مقابله با کانونهای فرسایش بادی اختصاص یافته است.
وی از ۳۱۰ هزار نهال کاری و ۳۰ هزار هکتار مالچ پاشی خبر داد و افزود: درخواست تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح های بیابان زدایی و مقابله با گرد و غبار کانون های فرسایش بادی داده شده است که ظرف یک هفته به سازمان منابع طبیعی اختصاص یابد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه ۹۸ درصد تالاب گاوخونی کماکان خشک است و باید تا قبل از تبدیل شدن به کانون گرد وغبار حقابه آن توسط وزارت نیرو تامین و برای احیای آن اقدام شود، ادامه داد: رها شدن اراضی کشاورزی و عدم کشت زمینهای کشاورزی در حاشیه زایندهرود باعث فعال شدن کانون های نقطه ای شده است.
نظر شما