«مختار احمدی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت روز خبرنگار، با اشاره به مصوبه شورای عالی و زیست بوم ملی اشتغال کشور، افزود: کارگروه اطلاع رسانی، ترویج و فرهنگسازی اشتغال با توجه به ضعف فرهنگ کار در کرمانشاه باید به طور مستمر در استان تشکیل شود.
وی شرح وظیفه این کارگروه را ارتقاء فرهنگ کار، تلاش و کارآفرینی، ارتقاء کار دستهجمعی و تعاون، ایجاد تبادل اطلاعات کار بین همه ذینفعان در خصوص تحولات فرصت های اشتغال و اطلاع رسانی سریع و به موقع برنامه ها عنوان کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به عنوان نمونه ضعف فرهنگ کار و تلاش و کوشش در استان به فرصت بازسازی پس از زلزله سرپل ذهاب در آبان ماه سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: در آن زمان باوجود تمام تلاش استاندار وقت و مسئولان که نیروهای بومی از آن فرصت و بازار خوب استفاده کنند، اما بیشتر پیمانکارها و کارگران غیر بومی بودند و در بررسی ها این سوال مطرح شد: چرا کار در آنجا برای پیمان کار غیر بومی با آن همه هزینه دوری از خانه صرفه اقتصادی دارد اما برای پیمانکار و نیرو بومی صرفه ندارد؟ مشخص شد همه این موارد به فرهنگ ضعیف کار و تلاش در استان برمی گردد.
وی همچنین اجاره دادن زمین های کشاورزی به کشاورزان استان های دیگر را نمونه دیگر از ضعف فرهنگ کار در کرمانشاه دانست و گفت: این مسائل به ما می رساند باید در زمینه فرهنگ کار، دست به کار شویم.
ضعف پس انداز در استان کرمانشاه باعث سختی پرداخت تسهیلات شده است
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در ادامه گفت: ما نه تنها در فرهنگ کار، بلکه در فرهنگ پس انداز به عنوان یکی از شاخص های علمی سنجش فرهنگ کار در استان نیز مشکل داریم نمونه آن سخت پرداخت کردن تسهیلات در استان ما نسبت به سایر استان ها است؛ زیرا مصارف بانک ها نباید کمتر از منابع آنها باشد، وگرنه از سوی مرکز شماتت می شوند و ضعف فرهنگ پس انداز؛ بانک های استان را برای پرداخت وام با مشکل روبرو کرده و مجبورند به بهانه های مختلف مشکل وثیقه، ضمانت و دیگر موارد همکاری نکنند.
به گزارش ایرنا؛ استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه پر از ظرفیت های بزرگ و متعدد اقتصادی و درآمدزایی است؛ از وجود ۶۰۰ هزار جوان ۱۵ تا ۲۹ ساله و بیش از ۹۰۰ هزار هکتار زمین آماده کشت با منابع آبی مناسب گرفته تا وجود معادن متعدد و ظرفیت های پرشمار گردشگری و داشتن چهار بازارچه و ۲ گمرک رسمی در مرز عراق.
کرمانشاه با وسعت حدود ۲۵ هزار کیلومتر مربع، ۱.۵ درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان است.
نرخ بیکاری کرمانشاه در سال گذشته در حالی ۱۴.۹ درصد اعلام شد که نشان می دهد دومین استان با نرخ بالای بیکاری در کشور هستیم و نسبت به میانگین نرخ بیکاری کشور با ۹.۲ درصد، ۵.۷ درصد بیشتر داریم. این نرخ نسبت به سال ماقبل آن تغییری نداشته و در هر ۲ سال نرخ بیکاری استان ۱۴.۹ درصد بوده، در حالیکه میانگین نرخ بیکاری کشور در سال گذشته ۴ دهم درصد کاهش داشته است.
استان کرمانشاه با نرخ بیکاری ۱۴.۹ درصدی در سال گذشته دومین استان با نرخ بالای بیکاری در کشور بوده و در این سال تنها استان هرمزگان با نرخ بیکاری ۱۵.۸ درصد، نرخ بیکاری بالاتری از کرمانشاه داشته است.
به تفکیک فصول نیز بهار سال گذشته نرخ بیکاری کرمانشاه ۱۴.۷ درصد، تابستان ۱۴ درصد، پاییز ۱۳.۲ درصد و در زمستان ۱۷.۹ درصد بوده است.
بر اساس آخرین آمار رسمی، استان کرمانشاه ۹۸ هزار بیکار دارد که از این تعداد ۳۸ هزار نفر معادل ۴۰ درصد دانش آموختگان دانشگاهی هستند که به دلیل نداشتن مهارت کافی، نتوانستند شغلی پیدا کنند لذا بیکاری، تورم بالا و پایین بودن درآمد سرانه شهروندان کرمانشاهی بزرگترین مشکل استان است که مردم امیدوارند با تحقق مصوبات و وعدههای رییس جمهور و اعضای هیات دولت، بخشی از مشکلات حوزه بیکاری و اشتغال برطرف شود.
براساس اعلام رسمی مرکز ملی آمار ایران، نرخ بیکاری فصل بهار سال ۱۴۰۱ استان کرمانشاه ۱۵.۴ درصد است.
نظر شما