«داود اسدیان» در ادامه این پیام که امروز، دوشنبه و همزمان با سالروز شهادت «محمود صارمی» خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر شد، تصریح کرد: این خبرنگاران که درسهای عاشورایی را به خوبی فراگرفتهاند، با تاریکی و سیاهی مقابله میکنند و در مسیر معرفتافزایی گام بر میدارند.
وی در این پیام نوشته است: ۱۷ مردادماه یادآور مجاهدت همین خبرنگارانی است که جان در کف اخلاص گذاشتهاند تا رسالت خود را به سرانجام برسانند؛ خبرنگارانی که دانستن را حق مردم میدانند و با رعایت اخلاق حرفهای در مسیر پیشرفت جامعه و تنویر افکار عمومی حرکت میکنند.
در ادامه این پیام، روز خبرنگار به عنوان برگ زرینی از تقویم رسانه در این نظام مقدس و فرصتی مغتنم برای ارج نهادن به پرچمداران عرصه اطلاعرسانی خوانده شده و آمده است: برافراشتن پرچم فرهنگ و ارزشهای دینی و انقلابی جزو مهمترین انتظارات از اصحاب رسانه به شمار میرود.
به گزارش ایرنا «محمود صارمی» طی سال ۱۳۷۰ در خبرگزاری جمهوری اسلامی جذب شد و بعد از پنج سال تلاش و فعالیت، به خارج از کشور اعزام و مسوولیت دفتر ایرنا را در مزارشریف برعهده گرفت.
شهید صارمی ۲ سال به عنوان خبرنگار در افغانستان فعالیت کرد و در نهایت به شهادت رسید؛ مسوولیتپذیری و تعهد وی به اندازهای بود که وقتی شهر مزار شریف توسط طالبان سقوط کرد و محل استقرار ایشان در معرض خطر بود، لحظهای دست از رسالت خود برنداشت.
آخرین پیام مخابره شده از شهید محمود صارمی اینچنین بود: «مزار شریف سقوط کرد. هفدهم مرداد ماه ۱۳۷۷، اینجا محل کنسولگری ایران در مزار شریف است، من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هستم، گروه طالبان چند ساعت پیش وارد مزار شریف شدند. خبر فوری، فوری. مزار شریف به دست طالبان سقوط کرد، عدهای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده میشوند به من بگویید که چه وظیفهای»
محمود، خبرنگار شجاعی که بارها مورد سود قصد و اذیت و آزار قرار گرفته بود بعد از این خبر به دست افرادی متحجر به آسمانها پرواز کرد و این خبر خود باعث شد تا دنیا از جنایت طالبان در افغانستان مطلع شود و این چنین بود که مظلومیت خبرنگاران در حین انجام کار برهمگان آشکار شد.
وی به همراه هشت دیپلمات ایرانی تنها به جرم نشر حقایق در کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان مورد حمله قرار گرفتند و پس از رگبار گلوله در گوری دسته جمعی دفن شدند تا هرگز شناسایی نشوند.
بعد از ۱۷مرداد ۱۳۷۷ و بیخبری ایران از خبرنگار ایرانی و دیپلماتها، وزارت خارجه اقدامات لازم را برای جستوجوی این عزیزان به کار گرفت و بعد از گذشت بیش از ۲۰ روز مشخص شد که این جوانان سرافراز همراه با دیگر مظلومان شهید شدهاند.
عمق فاجعه به حدی بود که سه روز عزای عمومی از سوی رهبر فرزانه انقلاب اعلام، روسای جمهور بیش از ۱۸۰ کشور جهان ضمن محکومیت این اقدام برای ایران اسلامی پیام تسلیت فرستادند و تمثال شهید صارمی تا مدتهای طولانی به پاس رشادت، جسارت و سخت کوشی شهید صارمی در مقابل سازمان ملل نصب شد.
آری ۱۷ مردادماه یادآور رشادت، جانفشانی و فداکاری شهید محمود صارمی است که شجاعانه در راه انجام وظیفه مهم خبرنگاری و اطلاعرسانی، جان خود را فدا کرد و شهید شد و در تشییع جنازه میلیونی این سرافرازان و سربازان ولایت رهبر فرزانه انقلاب حضور یافتند.
نظر شما