رویکرد دولت توجه ویژه به تقویت بازرگانی خارجی است
نشست معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با فعالان اقتصادی گلستان

گرگان - ایرنا - معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: رویکرد دولت سیزدهم توجه ویژه به تقویت و توسعه بازرگانی خارجی بوده که دولت قبل به خاطر بودجه خیلی از سرکنسول‌ها را می‌خواست ببندد و پست‌های اقتصادی را هم فعال نکرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی صفری روز شنبه در نشست با جمعی از فعالان اقتصادی استان گلستان در سالن اجتماعات شهرک صنعتی آق‌قلا، اظهار داشت: وزارت امور خارجه دولت سیزدهم با وجود این که بودجه برای استفاده از پست‌ها اقتصادی تغییری نیافته ولی پست‌های اقتصادی را احیا و سرکنسول انتخاب می‌کند.

وی تاکید کرد: وزیر امور خارجه بر حوزه تقویت و توسعه اقتصادی توجه ویژه دارد و معاونت دیپلمای اقتصادی هم رفع مشکلات بازرگانان را با جدیت دنبال می‌کند.

صفری همچنین بر رفع موانع واردات گندم به استان گلستان تاکید کردو گفت: پیگیری لازم برای استفاده از این ظرفیت در رونق کارخانه فرآوری آرد در این استان شمالی شتاب به خود خواهد گرفت.

وی در حوزه کشت فراسرزمینی افزود: اکنون این طرح توسط ایران در روسیه پیگیری می‌شود و قابلیت گسترش آن وجود دارد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در خصوص مشکل تولیدکنندگان در تامین قطعات مورد نیاز از کشور آلمان گفت: این دسته از تولیدکنندگان فهرست قطعات مورد نیاز واحد تولیدی خود را در حوزه کشاورزی تهیه و ارائه دهند تا از طریق سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان، هماهنگی لازم برای خرید آن صورت گیرد.

در این نشست که استاندار گلستان، نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، رییس سازمان جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و  صنایع دستی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان شرکت داشتند که تعدادی از بازرگانان و فعالان اقتصادی، استفاده از ظرفیت کارخانه‌های آرد، مشکل تامین قطعات خط تولید در واحدها، تسریع در واردات گندم به اینچه‌برون و فرآوری آن، رفع موانع صادرات محصولات تجار از بندر امیرآباد مازندران، حمایت از تولید داخلی، ارائه خدمات بیشتر در سرکنسولگری کازان را خواستار شدند.

مهدی صفری معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه از شامگاه جمعه وارد استان گلستان به منظور بازدید از زیر ساخت ها و ظرفیت های گمرک اینچه برون، نشست با مسوولان ارشد استان و فعالان اقتصادی شده است.

مطابق گزارش اتاق بازرگانی گرگان، بیش از ۸۰۰ فعال اقتصادی در گلستان دارای کارت بازرگانی از این اتاق هستند و عمده فعالیت فعالان اقتصادی استان در کشورهای آسیای میانه است.

داشتن مرز خشکی با کشور ترکمنستان و ارتباط با کشورهای آسیای میانه و چین از طریق زمینی و ریلی، دسترسی به بنادر دریای خزر و ارتباط با کشورهای حوزه این دریا از طریق مازندران، وجود فرودگاه‌های گرگان و کلاله و گمرک اینچه‌برون گنبدکاووس و تولید سالانه حدود ۵ میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی، از جمله ویژگی‌های رونق مبادلات تجاری استان گلستان به شمار می‌رود.

استان گلستان یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد بیشتر اهالی آن بر پایه کشاورزی است.

دیپلماسی دولت صادرات به کشورهای آسیای میانه را ۴۰ درصد افزایش داد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha