در تازه ترین تحولات، یکی از خبرگزاری های بین المللی به نقل از سه مقام آگاه که نام آنها را فاش نکرده است، اعلام کرد که آمریکا درحال آماده سازی یک بسته امنیتی جدید به ارزش یک میلیارد دلار برای اوکراین است که در نوع خود بزرگ ترین کمک امنیتی به این کشور محسوب می شود.
بر اساس گزارش رویترز، در بسته امنیتی جدید تجهیزاتی از جمله مهمات برای سلاح های دوربرد و خودروهای زرهی مخصوص ارائه کمک های پزشکی وجود دارند.
انتظار می رود آمریکا روز دوشنبه این بسته نظامی را اعلام کرد که ارزش کمک های امنیتی آمریکا به اوکراین از حدود شش ماه پیش تاکنون را به ۹.۸ میلیارد دلار می رساند.
این مقامات گفتند که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هنوز بسته تسلیحاتی جدید برای اوکراین را امضا نکرده است و احتمال دارد این بسته های امنیتی از نظر ارزش و محتوا تغییر کنند.
پیش از این، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید ۱۱ مرداد ماه به خبرنگاران درباره بسته جدید تسلیحاتی آمریکا به ارزش ۵۵۰ میلیون دلار خبر داد و گفت که این بسته شامل مهمات بیشتر برای سیستم های راکتی پیشرفته خود کِششی موسوم به هیمارس و همچنین مهمات برای توپخانه خواهد بود.
وی ادامه داد: این رقم کل کمک های نظامی به اوکراین از زمان روی کار آمدن جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور را به بیش از ۸ میلیارد دلار افزایش می دهد.
وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که کشورش چهار سامانه موشکی (HIMARS) را از آمریکا دریافت کرده است.
این در حالی است که تارنمای آمریکایی «دیفنس نیوز» نیز ۱۱ مرداد ماه گزارش داد: کارشناسان معتقدند ماهها جنگ اوکراین درسهای جدیدی در حوزههای زمینی، دریایی و هوایی ارائه داده و میتواند راهبردهای آینده ارتش آمریکا را دستخوش تغییراتی کند.
این رسانه افزود: هفته گذشته وزارت دفاع آمریکا بسته امنیتی دیگری به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار را برای اوکراین اعلام کرد که شامل سامانه های موشکی توپخانه ای با تحرک بالا و سامانه های هواپیماهای بدون سرنشین «فونیکس گوست/ Phoenix Ghost» می شد.
بر اساس گزارش وزارت دفاع آمریکا، این کمک های نظامی مجموعه سامانه های موشکی هیمارس اوکراین را به ۱۶ سامانه افزایش می دهد و ۵۸۰ سامانه «فونیکس گوست» دیگر را به خط مقدم درگیری ها در اوکراین ارسال می کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.
پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
نظر شما