به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «کیوان کاشفی» روز جمعه در نشست فعالان حوزه کشاورزی استان کرمانشاه با حضور نمایندگان مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با مروری بر بخش نامه جدید صادرات دام زنده افزود: بارها در حوزه های مختلف از دستگاه های اجرایی و دولت خواسته ایم در صدور بخش نامه ها، تصویب آیین نامه ها از بخش خصوصی مشورت بگیرید، چرا که آنان کننده اصلی کارند و خیلی خوب به خم و چم کار واردند اما متاسفانه گوش نمی دهند و هربار می خواهند موردی را اصلاح کنند، بخش نامه ای پر ابهام تر و پیچیده تر از قبلی ابلاغ می کنند.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در ادامه از وزارت جهاد کشاورزی پرسید چرا در بحث صادرات دام زنده، صادرکنندگان به ازای هر راس دام باید پولی به تعاون روستایی و حتی به شرکت نماینده او بدهند، مگر چه خدماتی ارایه می دهند جز اینکه مهری به دست آنها دادهاند که به هرکس خواستند مجوز صادرات بدهند، مگر دستگاه متولی خودش نیست.
وی در ادامه گفت: در شیوه نامه جدید هر کس در خصوص صادرات دام زنده بخواهد اقدامی کند، باید به تهران در دفتر مرکز برود چرا مگر نماینده وزارتخانه ها در استان ها دایر نیست که یک مراجعه کننده برای فروش ۲ گوسفند از استان ها به تهران برود.
دولت جلو رانت و فساد را بگیرد
رییس اتحادیه دام زنده استان کرمانشاه نیز با اشاره به سابقه ورود دولت در تنظیم بازار به منظور کاهش قیمت ها گفت: به تجریه دیده ایم، هر جا دولت به اسم تنظیم بازار در قیمت گذاری دخالت کرد در نهایت به ضرر مصرف کننده و تولیدکننده و به سود و نفع دلالان و رانت خوار ها تمام شد.
«ایرج نوریقیماسی» اضافه کرد: دولت در ورود به تنطیم بازار مسائل را پیچیده و درهم می کند که همه اش به نفع دلالان می شود و در نهایت هیچ چیزی هم درست نمی شود.
وی گفت: بازار باید براساس عرضه و تقاضا پیش برود و نه دستوری، و در بحث گوشت مرغ پس از برداشتن ارز دولتی دیدیم با وجودی که دولت قیمت مرغ بالا اعلام کرد اما چون تقاضا برای او در سطح بازار نبود مرغ با قیمت پایین تر به دست مصرف کننده رسید.
به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرزها ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است.
در این استان چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.
نظر شما