«آسه‌آن» از «پیامدهای غیر قابل پیش‌بینی» تنش تایوان هشدار داد

تهران - ایرنا - اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) هشدار داد تنش بین چین و آمریکا بر سر تایوان می‌تواند به «درگیری‌های آشکار و پیامدهای غیر قابل پیش‌بینی میان قدرت‌های بزرگ منجر شود».

به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، وزرای خارجه «اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا» در جریان نشست امروز در «پنوم پن» پایتخت کامبوج در بیانیه‌ای اعلام کردند: رویدادهای اخیر در یک منطقه نزدیک به آسه‌آن می‌تواند این منطقه را بی ثبات کند و در نهایت منجر به اشتباه محاسباتی، رویارویی جدی، درگیری‌های آشکار و پیامدهای غیر قابل پیش‌بینی شود.

به نوشته افه، در متن این بیانیه به صورت صریح اشاره‌ای به سفر روز چهارشنبه «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان و اقدامات چین در برابر آمریکا نشده است.

نمایندگان آسه‌آن ضمن ابراز نگرانی خود از «نوسان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای»، از کشورهای درگیر خواستند از «اقدامات تحریک آمیز» خودداری کنند و «حداکثر اعتدال» را رعایت کنند. آن‌ها همچنین پیشنهاد کردند تا «نقش سازنده‌ای در تسهیل گفت‌وگوهای صلح‌آمیز بین همه طرف‌ها ایفا کنند».  

انتظار می‌رود درگیری تایوان یکی از موضوعاتی باشد که در نشست وزرای خارجه آسه‌آن که تا روز جمعه در پنوم پن برگزار می‌شود، مطرح شود.  

پلوسی که بین سه شنبه و چهارشنبه برای کمتر از ۲۴ ساعت و در یک سفر رسمی اعلام نشده، در تایوان به سر برد، در طول اقامت خود وعده داد آمریکا این جزیره را «ترک نخواهد کرد». در همین حال، چین از اقدامات «قاطع و موثر» شامل تحریم‌ها علیه تایوان و استقرار گسترده نظامی در اطراف این جزیره خبر داد.

به دنبال اعلام وزارت دفاع چین مبنی بر اینکه پکن در واکنش به سفر پلوسی به تایوان، مجموعه‌ای از «رزمایش‌های نظامی هدفمند» را آغاز خواهد کرد،  این رزمایش از ساعاتی پیش، کلید خورده و تا روز یکشنبه ادامه خواهد یافت و شامل شلیک مستقیم به آب‌ها و حریم هوایی اطراف تایوان می‌شود.

به نوشته افه، واشنگتن تامین‌کننده اصلی سلاح‌های تایوان است و در صورت وقوع جنگ، بزرگترین متحد نظامی این جزیره خواهد بود.

چین بر «ادغام مجدد» جمهوری خلق با جزیره تایوان اصرار دارد.  چین از سال ۱۹۷۸ میلادی، اهرم‌های متنوع سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی را در راستای الحاق مجدد جزیره به کار گرفته است. الحاق هنگ کنگ و ماکائو به چین، به ترتیب در ۱۹۹۷ و ۱۹۹۹، رهبران پکن را نسبت به الحاق تایوان نیز امیدوارتر کرده است. البته به جز ۲۱ کشور که به صورت عمده از آفریقا و آمریکای لاتین هستند، بقیه کشورهای جهان از به رسمیت شناختن این جزیره خودداری کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha