نیاز به احداث ۱۲ پایگاه اورژانس ۱۱۵ درقم، خسارت ۹۲۰ میلیارد ریالی سیل به کشاورزان، آبگیری ۱۸۵ میلیون متر مکعبی دریاچه نمک قم در جریان بارشهای اخیر، اجرای طرحهای کشاورزی اشتغالزا در روستاهای قم،لزوم بررسی مشکلات مردم به صورت چهرهبهچهره ، ظرفیت بالای شهرستان کهک قم بخش در بومگردی، غیر ایرانی بودن ۱۰ درصد بیماران درمان ناباروری جهاد دانشگاهی، آبرسانی به ۱۲ روستا توسط بسیج سازندگی، خسارت ۱۰۲ میلیارد تومانی سیل به قم، پیش بینی ۹۹۳ میلیارد تومانی تسهیلات ازدواج و افزایش میزان مصرف آب از دیگر اخبار هفته گذشته قم است.
۱۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید در قم جذب میشود
سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: در راستای اتخاذ تدابیر لازم بهمنظور حفظ و صیانت از بنگاههای اقتصادی، پیگیری جذب کامل تسهیلات رونق تولید سهمیه استان در سال گذشته به میزان حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال انجام شدهاست.
عباس شیرمحمدی در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اقدامات عملکردی دفتر هماهنگی اقتصادی استانداری در سه ماه نخست سال جاری، افزود: تسهیلات و بخشودگی در زمینه مالیات بر عملکرد و ارزشافزوده بنگاههای تولیدی و همچنین تقسیط بدهیهای واحدهای تولیدی در راستای حمایت از تولید در تامین اجتماعی و بانکها از دیگر اقدامات انجامشده است.
وی اضافه کرد: در حوزه سرمایهگذاری خارجی، پیگیریهای لازم برای جذب و نظارت بر طرحهای سرمایهگذاری از طریق برگزاری جلسات و مذاکرات با سرمایهگذاران و نمایندگان آنها انجام شده و مشکلات و مباحث این افراد در جلسات مختلف بررسی شده است.
صدور ۲۹ میلیون دلار کالا در تیرماه از گمرکات
مدیرکل گمرکات قم گفت: در تیرماه سالجاری، ۲۹ میلیون و ۲۶۵ هزار و ۷۷۳ دلار کالا از گمرکات این استان به کشورهای هدف صادر شد.
اسفندیار دریکوندی هفته گذشته درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: این میزان صادرات در قالب ۵۷۸ اظهارنامه، به وزن ۲۸ هزار و ۹۲۳ تُن انجام شد که از نظر ارزش دلاری و وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۶۱ درصد رشد داشت.
وی ادامه داد: ظرفیت گمرکات قم برای انجام امور تجاری مورد نظر فعالان اقتصادی استان افزایش قابل توجهی یافتهاست و دیگر نیازی نیست که افراد و شرکتهای فعال در این حوزه، برای صادرات برخی از کالاها به گمرکات سایر استانها، مراجعه کنند.
دریکوندی گفت: با گسترش فعالیتهای تجاری در گمرکات قم، درآمد کل این دستگاه مهم اقتصادی استان نیز با رشد بیش از ۲۰۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به رقم ۵۷۲ میلیارد و ۴۱۹ میلیون ریال رسیدهاست.
افزایش سطح گلخانههای قم به ۶۲ هکتار
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم، گفت: بر اساس آخرین پایش صورت گرفته سطح گلخانههای مستقر در مناطق مختلف استان به ۶۲ هکتار رسیدهاست و در آینده نزدیک این میزان به از ۱۰۰ هکتار فراتر خواهد رفت.
محمد علی سلامی درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: به دلیل نقشی که استفاده از گلخانه در افزایش میزان تولید محصولات کشاورزی دارد و استقبال مناسب کشاورزان از این شیوه ، سطح زیر کشت گلخانهها طی سالهای اخیر در قم روز به روز در حال افزایش است.
وی با اشاره به مزایای فراوان کشتهای گلخانهای، ادامه داد: بهرهوری آب در کشتهای گلخانهای تا ۱۰ برابر است و با تنظیم شرایط محیطی در آن میتوان گیاهان کشت شده را در برابر تنشهای دمایی حفظ کرد، بنابراین توسعه این نوع کشت در قم که با کمآبی و شرایط خاص اقلیمی مواجهاست به عنوان یک موضوع راهبردی در قالب سیاستهای تغییر الگوی کشت استان دنبال میشود.
وی افزود: در حال حاضر احداث هر متر مربع گلخانه با توجه به کیفیت مواد به کارگرفته شده در آن بین یک تا سه میلیون هزینه دارد، بنابراین لازم است محصولاتی در گلخانههای استان کشت شوند که دارای مزیت رقابتی بوده، ارزش اقتصادی بالایی دارند و حتی می تواند در بازارهای صادراتی عرضه شوند.
خسارت ۹۲۰ میلیارد ریال سیل به بخش کشاورزی
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: بر اثر سیل مردادماه، ۹۲۰ میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی قم وارد شد.
محمد حسین احمد پور هفته گذشته در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به این که بیشترین حجم خسارتها در حوزه کشاورزی به بخش آب و خاک بودهاست، بیان داشت: در جریان سیل اخیر به زیرساختهای کشاورزی در بخش آب و خاک سه منطقه قم خسارت وارد شد که میزان آن بیش از ۶۵۰ میلیارد ریال محاسبه شدهاست.
وی تاکید کرد: در پی بارشها و سیل اخیر قم، مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی در کمترین زمان در خصوص اعزام ماشین آلات کمک رسان و همچنین تهیه یکهزار متر لوله برای آبرسانی موقت اقدام کرد.
افزایش میزان مصرف آب درقم
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب قم با اعلام این که پیک مصرف آب در قم شکست، گفت: میزان مصرف آب در قم طی چهار ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار درصد افزایش یافتهاست.
محمود سربند فراهانی در این رابطه بیان کرد: در چهار ماه نخست سال جاری بیش از ۵۴ میلیون و ۷۹۸ هزار مترمکعب آب در استان تولید و توزیع شده که این میزان بیش از یکمیلیون و ۹۱۳ هزار مترمکعب نسبت چهار ماه نخست سال گذشته افزایش داشتهاست.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون حدود نیمی از آب قم از سدکوچری تأمین شده است، اظهار داشت: این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل بیش از ۷۸ درصد آب قم از سدکوچری تأمین میشد که در سال جاری با کاهش تخصیص، مابقی آب موردنیاز قم از سد ۱۵ خرداد و منابع زیرزمینی تأمین شدهاست.
راه اندازی سامانه اعلام بار مجازی در قم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم با اشاره به طرح اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان مبنی بر راهاندازی سامانه اعلام بار مجازی،گفت: شفافسازی نرخ حمل و نقل از کارکردهای این سامانه خواهد بود.
محسن امیدیان هفته گذشته در جلسه کارگروه ستاد تنظیم بازار قم، افزود: جلوگیری از تضییع حقوق رانندگان، نظم در ساختار حملونقل، صدور مجوز اعلام بار بر اساس نوبت و دریافت نوبت جهت حمل بار و حذف رانت از اهداف این طرح استانی است.
وی تاکید کرد: در خصوص پیادهسازی این سامانه باید مساله پشتیبانی و جلب رضایت مشتریان با جدیت دنبال شود.
پیش بینی ۹۹۳ میلیارد تومانی تسهیلات ازدواج
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قم گفت: در سفر هیات دولت به قم در دی ماه سال گذشته، ۹۹۳ میلیارد تومان برای تسهیلات ازدواج پیشبینی شدهاست.
ابراهیم ملکی هفته گذشته در گفتوگو با خبرنگاران، افزود: این تسهیلات توسط ۲۲ بانک عامل باید پرداخت شود و تاکنون ۲۵۵ میلیارد تومان پرداخت شدهاست.
وی اضافه کرد: ۵۲۵ میلیارد تومان باید توسط وزارت کشور، کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، صندوق توسعه ملی و صندوق کارآفرینی پرداخت شود که بخشی از آنها پرداخت شده و این ارقام ماحصل سفر رییسجمهور به قم است.
وی با بیان این که در این سفر ۱۳ هزار و ۲۳۵ میلیارد تومان تسهیلات به استان اختصاص داده شده است، گفت: از این مبلغ ۱۱ هزار و ۶۹۶ میلیارد تومان در قالب پنج هزار و ۷۵۲ میلیارد تسهیلات ثابت و پنج هزار و ۹۳۷ میلیارد تسهیلات در گردش بوده که از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ اختصاص مییابد.
غیر ایرانی بودن ۱۰ درصد بیماران درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم
رییس جهاد دانشگاهی واحد قم بابیان اینکه مرکز درمان ناباروری این استان سومین مرکز برتر کشور است، گفت: ۴۰ درصد بیماران مرکز درمان ناباروری قم غیربومی و ۱۰ درصد نیز غیر ایرانی هستند.
محمد حیدری در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه قم، افزود: درمان ناباروری در مرکز درمانی جهاد دانشگاهی قم ارزانتر از بخش خصوصی است و علاوه بر آن تسهیلاتی نیز به خانوادههای نیازمند ارائه میشود.
وی بسترسازی جهت اشتغال فارغالتحصیلان، مشاغل نوپا و کوچک به همراه اشتغال خانگی را از مهمترین کار ویژههای جهاد دانشگاهی قم در بخش اشتغال دانست و گفت: سال گذشته یکهزار و ۵۰۰ مورد از اشتغال خانگی ثبتشده در قم برای اتصال به بازار کار، به شتابندهها متصل شدند.
وارد شدن ۱۰۲ میلیارد تومان خسارت به قم در جریان سیل
مدیرکل مدیریت بحران قم گفت: سیل اخیر در قم در مجموع ۱۰۲ میلیارد تومان خسارت به باغات، منازل روستایی و زیرساختها وارد کرد.
محسن اوروجی هفته گذشته در جلسه شورای اداری استان، بیان کرد: بارندگیهای روزهای گذشته در قم در ۶ روستای بخش مرکزی سبب خسارتهای به برخی منازل و همچنین زیرساختهایی مانند برق، آب و گاز شد.
وی ادامه داد: با همکاری دستگاه های حمایتی و ورود سریع دستگاه های خدمات رسان و فعالیت گروه های جهادی سبب شد تا وضعیت سیل زدگان قم در کمترین زمان مدیریت شود.
آبرسانی به ۱۲ روستای قم توسط بسیج سازندگی
فرمانده سپاه قم از اجرای ۱۲ طرح آبرسانی به روستاهای استان به همت بسیج سازندگی یاد کرد و گفت: طرحهایی که پیمانکاران حاضر به اجرای آنها نمیشوند به بسیج سازندگی سپرده میشود.
سردار محمدرضا موحد در حاشیه بازدید از طرحهای آبرسانی به روستاهای قم، بیان کرد: در راستای توافقی که بین وزارت نیرو و سپاه در راستای آبرسانی به روستا انجام شده است این طرح در دستور بسیج سازندگی سپاه استان قم قرار گرفته و عملیات با سرعت قابل توجهی درحال انجام است.
وی از آبرسانی به ۱۲ روستا خبر داد و گفت: در سلفچگان روستای سنجگان و در کهک ۱۱ روستا تعریف شده و کار در کهک شروع شدهاست و حضور گروههای جهادی و ماشین آلات سپاه، کاهش هزینهها را به دنبال داشتهاست.
ظرفیت بالای شهرستان کهک دربخش بوم گردی
معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم از بومگردی و خانه مسافر بهعنوان حوزههای سرمایهگذاری و رونق اقتصادی بالای شهرستان کهک نام برد و گفت: در بازه زمانی کوتاهی این کار شدنی است و موجب ایجاد اشتغال و چرخه اقتصادی و منابع پایدار برای شهروندان و شهرداری کهک خواهد شد.
ابوالقاسم مقیمی در بازدید از آیینهای مذهبی محرم در تکایا و حسینیههای کهک،از ظرفیت تاریخی مذهبی این شهرستان بهعنوان پشتوانه گردشگری زائر در قم یادکرد.
وی از شهرستان کهک بهعنوان پشتوانه گردشگری زائر در استان یادکرد و افزود: قم، دروازه ورود شیعیان به کشورمان است و کهک میتواند ماندگاری زائر و سرمایهگذاری در حوزه گردشگری را تقویت کند.
شهرستان کهک از ۲ بخش مرکزی و فردو تشکیل شدهاست؛ شهر کهک نیز در جنوب استان قم قرار دارد و فاصله آن تا شهر قم حدود ۳۰ کیلومتر است.
اجرای طرح های کشاورزی اشتغالزا در روستای قم
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: طرحهای کشاورزی اشتغالزا با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در مناطق روستایی این استان اجرا خواهد شد.
محمد رضا حاجی رضا هفته گذشته درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: سازمان جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در قم با انعقاد تفاهمنامه همکاری، گسترش هرچه بیشتر خدمترسانی به مردم مناطق روستایی استان و محرومیت زدایی از این مناطق را در قالب یک برنامه عملیاتی در دستور کار خود قرار دادند.
وی افزود: ایجاد شرایط مناسب و بسترهای لازم برای راه اندازی کسب و کارهای کوچک و متوسط در حوزه کشاورزی، دامپروری، شیلات، صنایع غذایی و فرآوری محصولات برای ارتقا درآمد ساکنان مناطق روستایی قم از جمله هدفهایی است که سازمان جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با همکاری یکدیگر دنبال خواهند کرد.
لزوم بررسی مشکلات مردم به صورت چهره به چهره
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم گفت: مسئولان از فرصت هفته دولت برای ارتباط مستقیم با مردم استفاده کنند چرا که ارتباط چهره به چهره با آنان میتواند مانند رسانهای مهم دولت را در پیشبرد اهدافش کمک کند.
احمد حاجیزاده هفته گذشته در جلسه شورای مدیران حوزه معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری، طی سخنانی اضافه کرد: اقدامات و عملکرد دولت طی یکسال گذشته از طریق رسانه ها و ارتباطات مردمی به جامعه منتقل شود.
وی در ادامه ضمن تقدیر از اقدامات شایسته برخی مدیران در ماههای گذشته اظهار داشت: باتوجه به هفته دولت، نیاز به برنامهریزی مناسب برای این هفته باید در نظر گرفته شود.
آبگیری ۱۸۵ میلیون متر مکعبی دریاچه نمک قم در جریان بارشهای اخیر
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم گفت: بارشهای اخیر موجب آبگیری دریاچه نمک قم به میزان ۱۸۵ میلیون متر مکعب، تالاب حوض سلطان ۱۴ میلیون متر مکعب و تالاب مره هفت میلیون متر مکعب شد.
علی اصغری درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: تصویر ماهوارهای از وضعیت آبگیری تالابها و دریاچههای استان قم در مرداد ماه جاری به خوبی بیانگر نتایج مطلوب بارشهای اخیر است و این حجم آبگیری علاوه بر تاثیر مثبت در وضعیت منابع آبی، به حفظ پوشش گیاهی منطقه و جلوگیری از نفوذ گرد و خاک در آسمان استان نیز کمک شایانی میکند.
وی افزود: به طور کلی استان قم با کمبود بارش و در نتیجه آن محدودیتمنابع آبی مواجه است که موجب در معرض تهدید بودن حیات تالابها و دریاچههای آن میشود، اما بارندگیهای اخیر توانست تا حد قابل توجهی وضعیت آبگیری تالابها و دریاچههای استان را بهبود بخشد.
نیاز به احداث ۱۲ پایگاه اورژانس ۱۱۵ درقم
معاون فنی و عملیات مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قم گفت: برای رسیدن به استانداردهای حداقلی در این استان باید ۱۲ پایگاه اورژانس ۱۱۵ احداث شود.
جلیل گودرزیفر هفته گذشته در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: بر اساس برنامه پنجم توسعه تاکنون هفت پایگاه شهری و پنج پایگاه جادهای دیگر باید در این استان احداث شود.
وی اضافه کرد: طبق شاخصهای تعریف شده، به ازای هر ۵۰ هزار نفر جمعیت، باید یک پایگاه شهری و به ازای هر ۴۰ کیلومتر نیز یک پایگاه جاده ای وجود داشته باشد.
وی در عین حال گفت: در حال حاضر شاخص پایگاههای شهری به ازای هر ۲۰ هزار نفر جمعیت است که با امکانات، منابع انسانی و اعتبارات موجود امکان رسیدن به این استاندارد میسر نیست.
نظر شما