روزنامه صدای زنجان در گزارشی به روند تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی استان پرداخت و نوشت: از مردادماه سال ۱۴۰۰ تاکنون ۲۰۴ طرح جهت دریافت تسهیلات به بانکها معرفیشدهاند که ۱۰۰ درصد متقاضیان از آن بهرهمند شده و درمجموع نیز ۸۴۵ میلیارد تومان پرداختشده که حدود ۴۵۸ میلیارد تومان آن یعنی ۶۰ درصد تسهیلات مربوط به ۸ واحد بزرگ بوده است!
یک فعال اقتصادی بابیان اینکه بانکها به علت عدم توانایی بازپرداخت اقساط وام از سوی برخی از واحدهای کوچک، رغبتی برای اعطای تسهیلات بهویژه سرمایه در گردش را ندارند، اضافه میکند: هیچ ایرادی به بانکها وارد نیست چراکه آنها نیز باید به فکر درآمدشان باشند، زیرا این نگرانی وجود دارد که شاید واحد توانایی بازپرداخت اقساط را نداشته باشد و وارد پروسه استمهال و غیره شود و از سوی دیگر تسهیلاتی که برای واحدها در نظر گرفتهشده محدود است و بانک بهعنوان بنگاه اقتصادی به واحدهایی که توانایی بازپرداخت وام را دارند، تسهیلات لازم را ارائه میدهد اما با این اوصاف نباید مسئولان بگویند که از بخش تولید و فعال اقتصادی حمایت کردهاند!
البته حبیبالله عباسی، رئیس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان که این گفته را رد نمیکند، این مطلب را هم میگوید که من هرگز نمیتوانم بگویم که مطلقاً چنین اظهاراتی درست هم است، اما صراحتاً عرض میکنم که واحدهای بزرگ بهراحتی تسهیلات دریافت میکنند چراکه گردش مالی آنها خوب است و با توجه به شفافیت مالی را دارند.
عباسی اضافه میکند، طبق شناختی که شبکه بانکی از واحدهای بزرگ دارند، اطمینان یافتهاند که مشکل آنچنانی در دریافت وام ندارند درحالیکه اکثر واحدهای کوچک و متوسط استان در تأمین وثیقههای بانکی خارج از طرح (که اکثر بانکها چنین رویهای دارند) مشکلاتی دارند خب سرمایهگذاری که با سختی واحد کوچکی راهاندازی کرده است خارج از طرح، سرمایه دیگری ندارند که بهعنوان وثیقه در اختیار بانک بگذارند درنتیجه این موارد همچون سدی مقابل واحدهای کوچک و متوسط قرار گرفته و امکان دریافت تسهیلات را دشوار میکنند.
پایگاه خبری همدلی زنجان از رتبه ۱۷ زنجان در میزان سپرده های بانکی خبر داد و نوشت: محاسبات نسبت سپردههای بانکی (پس از کسر سپرده قانونی) نشان میدهد به ازای هر تهرانی ۲۰۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان سپرده در بانکهای تهران وجود دارد. این رقم ۱۰ تا ۱۶ برابر سرانه سپرده استانهای محروم است.
به گزارش همدلیزنجان؛ این میزان در استان زنجان ۳۱.۷ میلیون تومان است که زنجان رتبه ۱۷ کشور را دارد. در رتبه دوم استان بوشهر قرار دارد که به ازای هر نفر جمعیت استان، ۶۷/۲ میلیون تومان سپرده وجود دارد. استان یزد با ۵۴ میلیون تومان سوم، اصفهان با ۴۹/۳ میلیون تومان چهارم و سمنان نیز با ۴۴/۶ میلیون تومان پنجم است.
پایگاه خبری موج رسا از اختصاص ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای کنترل و پخش سیلاب در استان زنجان خبر داد. معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان بیان اینکه پروژههای مهم پخش سیلاب هماکنون در شهرستان زنجان و ابهر در حال اجرا است، گفت: امسال ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای کنترل و پخش سیلاب به آبخیزداری استان اختصاص یافته است.
جعفر بیات با اشاره به اینکه تقریبا تمام مناطق استان در معرض سیلاب احتمالی قرار دارند که در صورت رخداد میتواند خسارات جبران ناپذیری به این شهرها وارد کند گفت: از سالهای گذشته اقدامات آبخیزداری و پیشگیری از سیلاب در سطح برخی از شهرستانهای استان زنجان انجام شده است.
نظر شما