به گزارش امروز (چهارشنبه) ایرنا، سفیر انگلیس در عراق بدون اشاره به توطئه های بی شمار لندن در حق مردم عراق، با بیان اینکه افزایش تنش های سیاسی در این کشور موجب نگرانی است، نوشت: از همه پیشنهادات برای گفت وگو و مشارکت همه گروهها (ی عراقی) برای حل بحران استقبال می کنیم.
"مارک برایسون ریچاردسون" در توییتی نوشت: همه طرف های دخیل در بحران (عراق) را دعوت به همکاری برای خروج این کشور از بحران سیاسی جاری و تشکیل دولتی در چارچوب قانون اساسی و برای خدمت به مردم عراق دعوت می کنم. این کشور نیاز به بازسازی و پیشرفت بر مبنای یک انتخابات دموکراتیک و انتقال مسالمت آمیز قدرت دارد و مردم عراق مستحق صلح و ثبات و شکوفایی کشورشان هستند.
سفارت آمریکا در بغداد نیز در واکنش به تحولات عراق اعلام کرد: واشنگتن از درخواست الکاظمی برای مشارکت همه طرف ها در گفت وگوی ملی حمایت می کند.
به گزارش خبرگزاری عراق این سفارت آمریکا در بغداد در بیانیهای با اعلام این مطلب افزود: ایالات متحده آمریکا از فراخوانهای اخیر که از همه طرفها میخواهد در یک گفت وگوی سازنده ملی که میتواند منجر به کاهش تنشهای کنونی شود، شرکت کنند، حمایت میکند.
این بیانیه می افزاید: ما ضمن اعلام مجدد حمایت خود از اعتراض های مسالمتآمیز، همه طرفها را تشویق میکنیم که ضمن پرهیز از خشونت و در چارچوب حاکمیت قانون، پیگیر حقوق قانونی خود باشند.
"هادی العامری" رئیس ائتلاف فتح، پیش از این مقتدی صدر، رهبر جریان صدر را به گفت وگوی جدی با چارچوب هماهنگی برای خروج از بحران سیاسی عراق فراخوانده و گفته بود، دو طرف از طریق گفت وگوی جدی و سازنده برای رسیدن به راه حل هایی برای اختلافات فیمابین تلاش کنند.
پس از العامری، مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق نیز خواستار «گفتگوی ملی» با تشکیل کمیته ای متشکل از نمایندگان همه احزاب عراقی برای تهیه نقشه راه برای راه حل شده بود.
تجمع طرفداران جریان صدر در بغداد و ورود آنها منطقه و سبز و پارلمان عراق برای دومین بار در چند روز گذشته سبب شده که سایر جریان های سیاسی و مسئولان این کشور طی روزهای اخیر موضع گیری کرده و با توجه به حساسیت شرایط عراق خواهان خویشتنداری و حل و فصل اختلاف ها از طریق گفت وگو شده، بر لزوم حفاظت از نهادهای قانونی این کشور تاکید کرده و از مقتدا صدر خواستند تا با چارچوب هماهنگی وارد گفت و گو شود.
سفرای آمریکا و انگلیس در بغداد در حالی نسبت به شرایط این روزهای عراق ابراز نگرانی می کنند که به گفته عراقی ها عامل اصلی مشکلات موجود در این کشور در بیش از دو دهه گذشته، کشورهای مطبوعشان می باشند؛ کشورهایی که دستشان بخون صدها هزار عراقی آغشته است.
نظر شما