نقش محافظتی شیر مادر از کودکان در همه‌گیری کرونا /اعطای ۹ ماه مرخصی زایمان در ایران قابل تحسین است

تهران - ایرنا - نماینده یونیسف در ایران با بیان اینکه در همه‌گیری کرونا تغذیه نوزادان با شیرمادر امنیت غذایی را تضمین کرده و تغذیه را در جوامع بهبود بخشیده است، گفت: اقدام ایران در اعطای ۹ ماه مرخصی زایمان به مادران قابل تحسین است و یونیسف از این سیاست‌ها حمایت می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، رابین ناندی روز دوشنبه در مراسم هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر که در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی برگزار شد، افزود: نرخ پایین تغذیه با شیر مادر در جوامع دارای شکاف عمیق بین گروه‌های درآمدی بیشتر است.

وی اظهار داشت: هر دلار سرمایه‌گذاری برای تغذیه با شیر مادر ۳۵ دلار برگشت سرمایه دارد و علاوه بر پیشگیری از بسیاری از بیماری ها در کودک و مادر، یکی از هوشمندانه‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها برای بهبود سرمایه انسانی و تسریع رشد اقتصادی در جوامع است.

ناندی با بیان اینکه در همه‌گیری کرونا تغذیه نوزادان با شیرمادر امنیت غذایی را تضمین کرده و تغذیه را در جوامع بهبود بخشیده و نابرابری‌ها را کاهش داده است، تصریح کرد: اجرای سیاست‌های خانواده محور در کشورها با حداقل اعطای ۱۸ هفته مرخصی پس از زایمان برای ترویج و تقویت تغذیه با شیر مادر ضروری است.

به گفته وی، اقدام ایران در اعطای ۹ ماه مرخصی زایمان به مادران قابل تحسین است و یونیسف از این سیاست‌ها حمایت می‌کند.

ضرورت تغذیه با شیرمادر تا ۲ سالگی 

علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور نیز در این مراسم در پیام ویدئویی گفت: شیر مادر سرشار از ریزمغذی‌ها است و نقش عمده‌ای در تغذیه نوزاد دارد. توصیه شده تا دو سالگی تغذیه با شیر مادر ادامه داشته باشد.

وی اظهار داشت: شیرمادر سرشار از همه مواد مغذی مورد نیاز نوزاد است. در عین حال علاوه بر فواید تغذیه با شیر مادر برای نوزاد، برای مادر  از جمله جلوگیری از استرس مادر، جلوگیری از افسردگی مادر و ایجاد ارتباط عاطفی بین مادر و نوزاد فوایدی دارد.

مرندی تاکید کرد: باید از آموزش‌های تغذیه با شیرمادر در مدارس، دانشگاه‌ها، محافل، قوانین، در بین کارفرماها و غیره استفاده و حتی در حوزه پزشکی باید به خانواده‌ها از زمان بارداری تا بعد از تولد کودک آموزش داده شود.

وی اظهار داشت:  نقش حمایتی پدر نیز در این زمینه  بسیار مهم بوده و برای حفظ و نگهداری این مائده آسمانی‌ و برای داشتن جامعه سالم‌تر در آینده، تغذیه با شیر مادر بسیار مهم است.

ابراهیم پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کشور نیز گفت: این دانشگاه تاکیدات ویژه‌ای در زمینه تغذیه با شیر مادر دارد و علاوه بر مراکز درمانی دولتی، بیش از ۷۵ درصد بیمارستان‌های خصوصی ما نیز در این امر مهم مشارکت دارند.

وی با بیان اینکه این رویداد سالانه برای تاکید بیشتر بر اهمیت تغذیه با شیر مادر برگزار می‌شود، افزود: امسال هم این رویداد با شعار آموزش و حمایت برگزار می‌شود و امیدوارم  تجربیات خوب دانشگاه‌های علوم پزشکی را با هم به اشتراک بگذاریم و بتوانیم هرچه بیشتر زمینه استفاده از این نعمت الهی را برای فرزندان جامعه‌مان ایجاد کنیم.

۵۳ درصد نوزادان ایرانی بدون شیرمادر تغذیه می کنند

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در ادامه این مراسم، گفت: ۵۳درصد نوزادان ایرانی بدون شیرمادر تغذیه می شوند و تغذیه انحصاری با شیرمادر ۴۷ درصد است.

محمدرضا صایینی افزود: بر اساس آخرین تحقیقات ملی، تغذیه انحصاری با شیرمادر در کشور سال ۷۹ بالغ بر ۴۴.۱ درصد بود که در سال ۸۹ به ۵۳.۱ درصد و در سال ۹۶ به ۴۷.۴ درصد رسید.

وی اظهارداشت: ۴۵.۹ درصد تغذیه انحصاری با شیرمادر در شهرها و تغذیه انحصاری با شیرمادر در روستاها  ۵۰.۹ درصد است و ضرورت دارد با مداخلات و برنامه‌هایی اساسی در این راستا باید به این رقم به  ۷۰ درصد افزایش یابد.

صایینی ادامه داد: بیمارستان‌های دوستدار کودک سالم در کشور از ۱۱ بیمارستان در سال ۷۰ به ۵۶۸ بیمارستان در سال ۱۴۰۰ رسیده و  در صورتی که تمام ۱۰ اقدام لازم برای تبدیل یک بیمارستان به بیمارستان دوستدار کودک سالم انجام شود، بر اساس ارزیابی‌ها می‌توان ۸۵ درصد بیمارستان‌های کشور را به بیمارستان دوستدار کودک سالم تبدیل کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha