به گزارش ایرنا، کمیته ضد شکنجه سازمان ملل در گزارشی درباره شکنجه زندانیان یمنی از سوی نیروهای اماراتی نوشت که «با وجود اطلاعات ارائه شده به این کمیته در خصوص خروج نیروهای اماراتی از یمن در سال ۲۰۱۹، گزارشهای مربوط به اقدام امارات در ارتکاب نقض شدید حقوق بشر در یمن نگران کننده است».
در گزارش کمیته سازمان ملل آمده است: «زندانهای تحت کنترل امارات به ویژه در فرودگاه بین المللی الریان (شرق یمن)، ربوه خلف، زندان ۷ اکتبر، اردوگاه الجلاء، سالن وضاح و مقر نظامی سابق امارات در عدن از جمله مراکز شکنجه کشور امارات محسوب میشوند».
به نوشته سایت یمن نت، کمیته سازمان ملل همچنین اعلام کرد که «تعدادی شکایات، تحقیقات و محکومیتها در موارد شکنجه و بدرفتاری نیروهای اماراتی و یا گروههای مسلح وابسته به آنها با زندانیان یمنی دریافت کرده است».
کمیته ضد شکنجه سازمان ملل بر لزوم تعهد امارات و یا شبهنظامیان وابسته به آنها برای جلوگیری از اعمال شکنجه یا بدرفتاری در همه مناطق تحت تصرف در یمن تأکید کرد.
کمیته مزبور همچنین خواستار انجام تحقیقات فوری، بی طرفانه و همه جانبه در مورد تمامی اتهامات شکنجه یا بدرفتاری با زندانیان یمنی شد.
این کمیته همچنین اشاره کرد که باید این اطمینان حاصل شود که همه قربانیان شکنجه و بدرفتاری حق ارائه شکایت را نزد مقامات ذیصلاح دولت طرف مقابل و بررسی فوری و بیطرفانه آن و امکان دریافت جبران خسارت و غرامت کافی دارند.
سازمان ملل متحد این گزارش را در حالی منتشر میکند که در گزارش پیشین خود، از جنگ یمن به عنوان بدترین بحران انسانی در جهان طی سالهای اخیر یاد کرده و اعلام کرد که بیش از یک سوم از جمعیت ۲۹ میلیونی این کشور در معرض قحطی شدید قرار دارند.
پیشتر هم خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی اعلام کرده بود که ۱۸ زندان سرّی در جنوب یمن وجود دارد که امارات و متحدانش آن را اداره میکنند و بیش از ۲ هزار زندانی یمنی در معرض شدیدترین شکنجه ها قرار دارند.
نظامیان امارات در تجاوز نظامی هفت ساله خود به یمن بخش های گستردهای از جنوب یمن را اشغال کردند و صدها یمنی را به اتهام عضویت در القاعده یا داعش به دستکم ۱۸ زندان پنهان منتقل کردهاند که بدون مشخص شدن اتهام ها یا محاکمه شدن در این زندانها نگهداری میشوند.
به گفته شاهدان عینی، نگهبانان مزدور یمنی که زیرنظر افسران اماراتی کار میکنند، از روش های گوناگون شکنجه جنسی یا تحقیر زندانیان مانند تجاوز به بازداشت شدگان، متصل کردن جریان برق به اعضای بدن زندانیان و آویزان کردن سنگ و اجسام سنگین به آنها استفاده میکنند.
عربستان با حمایت آمریکا، امارات و چند کشور دیگر از مارس ۲۰۱۵ اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور کرده است.
جنگافروزی عربستان و متحدانش در یمن تاکنون به جان باختن و زخمی شدن هزار نفر و آوارگی میلیونها یمنی منجر شده است.
نظر شما