به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرضا روشن نژاد در نشست هوشمندسازی کشاورزی که با دستور جلسه بررسی پیشرفت فاز دوم سامانه هوشمند کشاورزی برگزار شد، افزود: استقرار سامانه هوشمند تحول اساسی در حوزه امور اراضی به ویژه شناسایی نقاط تغییر کاربری یافته و امکان اقدام به موقع برای پیشگیری از ساخت و ساز غیر مجاز محسوب می شود.
وی اظهار داشت: کار هوشمندسازی به این نقطه ختم نمی شود و با توجه به شعار سال، توسعه هوشمندسازی در دستور کار و جزء برنامه های اولویت دار سازمان است.
وی با اشاره به لزوم مطالعه و بررسی تأثیر سامانه هوشمند پایش تغییر کاربری اراضی بر کاهش روند ساخت و سازهای غیر مجاز در استان و اهمیت توسعه و تکمیل فاز اول سامانه هوشمند پایش تغییر کاربری اراضی، بر لزوم معرفی یک منطقه با اطلاعات پایه کامل جهت عملیاتی نمودن صدور اخطاریه الکترونیکی به مالکین اراضی تغییر کاربری یافته به منظور تسریع در روند پیگیری ها،کاهش ارتباط چهره به چهره، صرفه جویی در منابع، کاهش هزینه های عملیات از جمله خورو و نیروی انسانی برای بهره گیری بیشتر از ظرفیت های سامانه هوشمند در فاز اول تأکید کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز ابراز امیدواری کرد: با اقدامات خوبی که در فاز اول هوشمندسازی در خصوص پایش هوشمند اراضی کشاورزی صورت گرفت، به عنوان استان پیشتاز در عملیاتی کردن کشاورزی هوشمند، با استقرار سامانه هوشمند در حوزه تولیدات گیاهی نیز گام مثبتی در جهت دانش بنیان کردن تولید، استفاده درست و منطقی از نهاده ها، افزایش کمی و کیفی محصولات زراعی و باغی و توسعه بخش کشاورزی استان برداریم.
روشن نژاد با اشاره به لزوم ورود اطلاعات صحیح برای کاهش خطای سیستم و مدیریت هوشمند تولید محصول در فاز دوم، بر سرعت بخشی به کار و ارسال به موقع تصاویر و اطلاعات توسط شهرستانها تأکید کرد و یادآور شد برای برنامه ریزی اصولی، تمرکز کار باید بر روی اطلاعات صحیح باشد و انتظار میرود با پیگیری و تلاش کارشناسان در فاز دوم هم در عمل شاهد نتایج مثبت طرح هوشمندسازی باشیم.
وی اظهار داشت: با فاز دوم سامانه هوشمند اطلاعات دقیق تری از سطح زیر کشت و پیشبینی تولید برای مدیریت بهتر مزارع و باغات فراهم می شود.
وی به مزایای سامانه هوشمند در خصوص کاهش هزینه ها، تولید سالم تر، راستیآزمایی توزیع نهاده ها و ارائه خدمات به تولیدکنندگان اشاره کرد و افزود؛ هوشمندسازی تولید، این امکان را فراهم می کند که با سهولت بیشتر و نظارت مؤثرتری بر نیازهای مزارع و باغات نیاز آبی گیاهان، میزان استفاده از کودها و سموم دفع آفات صورت گیرد.
گفتنی است پس از فاز اول در حوزه پایش تغییر کاربری های اراضی و نتایج مثبت آن، برنامه ریزی برای فاز دوم توسعه سامانه هوشمند در حوزه تولیدات گیاهی و در گام اول بر اساس شاخص تخمین سطح زیر کشت برای سه محصول برداشت شده ذرت، پنبه و یونجه صورت گرفت.
نظر شما