۷ مرداد ۱۴۰۱، ۱۸:۱۱
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84837511
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برگزاری رزمایش نظامی مشترک آمریکا و اندونزی در میان تشدید تنش‌های منطقه

تهران – ایرنا – یک مقام نظامی ارشد آمریکایی روز جمعه اعلام کرد که حدود ۴ هزار نظامی عمدتا از کشورهای اندونزی و ایالات متحده هفته آینده در یک رزمایش نظامی مشترک شرکت می کنند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، سرلشکر استفان جی. اسمیت گفت که این رزمایش بر اهمیتی که ما برای منطقه آزاد هند – اقیانوسیه قائل هستیم، تاکید دارد.

این رزمایش سالانه که آمریکا می گوید از نظر مقیاس بزرگتر از رزمایش های قبلی است، در بحبوحه تشدید تنش با چین به دلیل نفوذ رو به رشد منطقه ای پکن انجام می شود.

این رزمایش منطقه ای قرار است از ۱ تا ۱۴ اوت (۱۰ تا ۲۳ مرداد) در جزایر اندونزیایی سوماترا و کالیمانتان انجام شود و نظامیان کشورهای دیگری چون سنگاپور، استرالیا و ژاپن نیز در آن شرکت می کنند.

در همین حال، مقام آمریکایی روز جمعه در جاکارتا به خبرنگاران گفت که این رزمایش نباید به عنوان پاسخ به هر گونه تنش تلقی شود.

وی افزود: این رزمایش، تهدیدی علیه هیچ کس و هیچ کجا نیست و نباید به عنوان تهدید در نظر گرفته شود، بلکه یک رزمایش صرفا نظامی است.

تنش ها در هفته جاری با انتشار گزارش هایی مبنی بر برنامه نانسی پلوسی رئیس  مجلس نمایندگان آمریکا برای سفر به تایوان بالا گرفت. اما جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و شی جین پینگ همتای چینی اش روز پنجشنبه در تماسی تلفنی تا حد زیادی تنش زدایی کردند و نشان دادند که خواستار بحران تازه ای در تنگه تایوان نیستند.  

«تان کفی» سخنگوی وزارت دفاع چین نیز روز سه شنبه در واکنش به سفر احتمالی نانسی پلوسی به تایوان اعلام کرد که درصورت انجام شدن این سفر، ارتش چین بیکار نخواهد نشست.

چین هشدارهای تندی به دولت آمریکا درباره سفر احتمالی ماه رئیس مجلس نمایندگان این کشور به تایوان ارسال کرده است. ۶ مقام آگاه گفته‌اند که این هشدارها به‌طور قابل‌توجهی از اخطارهای پیشین چین به آمریکا در خصوص سیاست واشنگتن در باره تایوان، شدیدتر بوده است.

کارشناسان سیاسی پیش بینی می کنند که با توجه به هشدارهای شدید پکن احتمال لغو سفر پلوسی به تایوان زیاد است و در صورت انجام این سفر واشنگتن لازم است تا هزینه های آن را بپردازد و این هزینه ها می تواند منجر به بروز تنش در این منطقه از جهان همزمان با درگیری ها در اوکراین باشد.  

تایوان جزیره‌ای خودمختار در شرق چین و تحت حاکمیت دولت مرکزی چین است و پکن در چارچوب سیاست «چین واحد»، این جزیره را جزئی از سرزمین خود می‌داند، با این وجود دولت آمریکا به رغم اعتراض‌های پکن در سال‌های اخیر و به ویژه در دولت کنونی فروش تسلیحات نظامی به جزیره تایوان و حمایت از جریان‌های جدایی طلب این منطقه را افزایش داده است.

آمریکا در سال‌های اخیر برای مقابله با نفوذ و قدرت چین در منطقه اقیانوس آرام و اقیانوس هند (ایندو-پاسفیک) علاوه بر تلاش برای تقویت روابط با کشورهای این منطقه، ناوشکن‌ها و کشتی‌های خود را نیز در این منطقه مستقر کرده و هر از گاهی به آب‌های تحت حاکمیت چین در دریای جنوبی چین نزدیک می‌شود؛ این اقدامات تنش‌زای آمریکا موجب برخوردهای ناایمن نیروهای دریایی دو طرف و تنش کلامی مقامات پکن و واشنگتن شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha