سرهنگ موسیالرضا حیاتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رها شدن اسب های اهلی مشکلاتی را برای مردم بومی مراتع آلاداغ شهرستان مانه و سملقان ایجاد کرده بود که با مشاهدات یگان حفاظت و هماهنگی با دستگاه قضایی و به منظور حفظ مراتع از تخریب، این اسب ها جمع آوری شدند.
وی با بیان اینکه اخطاره هایی در این زمینه به روستاییان منطقه داده شده است، افزود: صاحبان این اسب ها که از روستاهای حصار حسینی، شوقان، ارکان و دیگر روستاهی اطراف این ییلاق مرتعی هستند به دلیل گرانی علوفه، هر ساله این اسب ها را در مراتع رشته کوه آلاداغ رها می کنند.
حیاتی خاطرنشان کرد: هر راس اسب ها روزانه به اندازه ۱۰ راس گوسفند علوفه مصرف می کند که با برآورد هزینه آن متوجه میزان خسارت بالا خواهیم شد.
وی ادامه داد: صاحبان این اسب ها با وجود اطلاع رسانی از تحویل اسب ها خودداری کرده اند که در این صورت با دستور قضایی به فروش می رسند و براساس برآوردهای ما هر راس اسب ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان قیمتگذاری می شود.
فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی خراسان شمالی اضافه کرد: تخریب اسب های رهاشده فراتر از جریمه است ولی در این زمینه عوامل بازدارندگی مانند مدیریت علوفه باید انجام شود.
ارتفاعات آلاداغ در قسمت میانی استان خراسان شمالی واقع شده و ادامه کوههای البرز هستند که همراه ارتفاعات بینالود در خراسان رضوی، رشتهکوه آلاداغ-بینالود را تشکیل میدهند. این کوهها از سمت شمال به دشتهای فاروج، شیروان، بجنورد و سملقان و از جنوب به دشت های جاجرم، اسفراین و صفی آباد محدود می شوند.
گستره حوزه منابع طبیعی خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار هم جنگل است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴درصد آن در روستاها زندگی می کنند.
نظر شما