صادرات ترکیه از مرزهای خراسان رضوی به آسیای مرکزی ۶ درصد افزایش یافت

مشهد- ایرنا- رییس اداره ترانزیت راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: صادرات ترکیه از مسیرهای زمینی و مرزهای سرخس و لطف آباد این استان به ترکمنستان و دیگر کشورهای آسیای مرکزی طی بهار امسال ۶ درصد افزایش یافته است.

مرتضی مجردی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ناوگان باری ترکیه طی سه ماهه نخست سال جاری از مرزهای خراسان رضوی سه هزار و ۵۰۰ عبور ترانزیت خروجی داشته اند که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۶ درصد رشد را نشان می دهد.

وی بارهای ترانزیتی ترکیه از ایران را در حقیقت صادرات این کشور دانست و ادامه داد: علت افزایش این میزان تردد، بازگشایی مرزها و فراهم شدن تردد یکسره بارهای ترانزیتی از مرز سرخس بوده است.

رییس اداره ترانزیت راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: از مجموع ترددهای یاد شده ۲ هزار کامیون از مرز لطف آباد، هزار و ۴۰۰ ناوگان از مرز سرخس و حدود ۱۰۰ دستگاه کامیون نیز از مرز دوغارون با افغانستان ترانزیت خروجی داشته اند.

مجردی افزود:عمده ترددها در مرزهای سرخس و لطف آباد به صورت ترانشیپمنت و بقیه ترانزیت مستقیم بوده که شامل بارهای صادراتی ترکیه به مقصد کشورهای آسیای مرزی است.

وی ادامه داد: ناوگان باری و شرکتهای خراسان رضوی به دلیل دوری با مرزهای غربی معمولا در مسیر ترکیه فعالیت ندارند و شرکتهای یاد شده بیشتر در مسیر آسیای مرکزی و افغانستان فعالیت می کنند.

رییس اداره ترانزیت راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: بارهای ذکر شده متعلق به مالکان ترکیه است و حمل آن نیز به شرکتهای ترکیه ای می رسد و این موضوع در خصوص بارهای صادراتی ایران نیز صدق می کند و حمل بار از ترکیه به آسیای مرکزی با ناوگان تُرک به منزله ضعف شرکتهای حمل و نقل داخلی نیست.  

خراسان رضوی از شمال و شمال شرق ۵۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد که این مرز در محدوده شهرستانهای قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالح‌آباد واقع است.

ترکمنستان و ایران دارای چهار گذرگاه مشترک مرزی شامل گذرگاه سرخس، لطف آباد و باجگیران (هر سه در خراسان رضوی) و اینچه برون (در گلستان) هستند و عمده ترددهای تجاری ریلی و جاده ای بین ۲ کشور به ترتیب از طریق گذرگاههای سرخس، اینچه برون و لطف آباد انجام می شود.

  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha