سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز شنبه به وقت محلی جزئیاتی درباره این افراد یا چگونگی کشته شدن آنها ارائه نکرد، اما به سی ان ان گفت که مقامات دولتی "با خانوادههای این افراد در تماس هستند و تمام کمکهای کنسولی ممکن را ارائه میکنند."
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگار سیانان درباره وضعیت الکساندر جان رابرت دروک و اندی تای نگوک هوین، دو آمریکایی اسیر شده در اوکراین نیز گفت: با مقامات اوکراینی و روسیه در مورد شهروندان آمریکایی که احتمالا هنگام جنگ در اوکراین توسط نیروهای وابسته به روسیه دستگیر شده اند، در تماس هستیم.
وی افزود: ما از روسیه میخواهیم که با عمل به تعهدات بینالمللی خود، با تمام افرادی که در جنگ برای نیروهای مسلح اوکراین بازداشت میشوند، به عنوان اسیر جنگی رفتار کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: به طور کلی، دولت آمریکا در خصوص افراد ناپدید شده با آژانس مرکزی ردیابی صلیب سرخ بین المللی ارتباط برقرار می کند.
وی ادامه داد: با این حال، ما به طور علنی در مورد موارد خاص صحبت نمی کنیم. درحال حاضر اطلاعات بیشتری وجود ندارد.
پیش از این، وزارت امور خارجه آمریکا در ماه ژوئن مرگ استیون زابیلسکی، دومین شهروند آمریکایی در اوکراین را تایید کرده و از آمریکاییها خواسته بود از سفر به آن کشور خودداری کنند.
دو آمریکایی با نامهای الکساندر جان رابرت دروک، ۳۹ ساله، از ایالت آلاباما و اندی تای نگوک هوین ۲۷ ساله، از آلاباما از اواسط خرداد ماه مفقود هستند.
خبرگزاری رویترز پس از اعلام مفقود شدن این افراد گزارش داد، رسانههای روسیه تصاویری از دو شهروند آمریکایی اسیر شده در اوکراین را منتشر کردند که میتواند اولین تایید اسارت این دو فرد بدست نیروهای روسیه باشد.
به گزارش ایرنا از رویترز، روزنامه ایزوستیا کلیپ ویدئویی از مصاحبه کوتاه با اندی هوین ۲۷ ساله از شهر هارتسل در ایالت آلاباما منتشر کرد. کانال راشا تودی نیز تصویری از مردی به نام الکساندر دروک ۳۹ ساله، اهل توسکالوسا، آلاباما منتشر کرده است.
جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا در همان زمان به خبرنگاران گفت: به من در مورد این موضوع اطلاع داده شده است. ما از موقعیت آنها خبری نداریم، اما میخواهم تکرار کنم که آمریکاییها اکنون نباید به اوکراین بروند. دوباره میگویم: آمریکاییها نباید به اوکراین سفر کنند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ اوکراین در پنجمین ماه خود به سر می برد و واکنشها به تهاجم روسیه، ارسال تسلیحات به اوکراین و بروز تبعات تازه آن در زمینههای سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی همچنان ادامه دارد.
نظر شما