«عبدالحسین اکبری» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سیر از جمله محصولات مهم شهرستان بهار است و ۵۲۰ نفر از بهره برداران شهرستان به کشت و کار و برداشت این محصول اشتغال دارند.
وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود از یک هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان بهار که به کشت سیر اختصاص یافته است ۲۰ هزار و ۸۰۰ تن سیر برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار اظهار داشت: برداشت سیر در این شهرستان تا هفته اول مرداد ماه ادامه دارد و محصول برداشت شده علاوه بر بازار داخل استان به استانهای دیگر نیز فرستاده میشود.
اکبری تصریح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و حاصلخیزی خاک این منطقه، سیر تولیدی شهرستان بهار از کیفیت بالایی برخوردار است و با توجه به اینکه محصول سیر از لحاظ اقتصادی قابل رقابت با محصولات سبزی و صیفی و سایر محصولات پر آب بر است می تواند به عنوان یک محصول با مصرف آب کمتر در تناوب زراعی سایر محصولات قرار گیرد.
به گفته وی، مشکلات توسعه محصول سیر در شهرستان بهار، نبود انبارهای فنی برای ذخیره سازی و فقدان واحدهای های فرآوری صنعتی و بسته بندی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار ادامه داد: سیر علاوه بر مصرف خوراکی به صورت تازه، سیر ترشی یا چاشنی در صنایع غذایی برای تولید فرآوردههای غذایی نقش مهمی دارد که به عنوان یک گیاه دارویی موثر در بیماریهایی همچون فشار خون، بیماریهای قلبی، کاهش کلسترول خون و خواص ضد انگلی، ضد میکروبی، درمان بیماریهای دستگاه گوارش استفاده میشود.
پیشبینی برداشت ۴۵ هزار تن گندم از مزارع شهرستان بهار
مدیر جهادکشاورزی شهرستان بهار گفت: برداشت محصول گندم در شهرستان بهار از نیمه دوم تیرماه آغاز و پیشبینی میشود از سطح ۳۲ هزار و ۳۰۰ هکتار گندم آبی و دیم قابل برداشت میزان ۴۵ هزار تن گندم تولید شود.
اکبری اظهار داشت : برداشت این مزارع توسط ۲۵۰ دستگاه کمباین بومی و ۱۰ دستگاه کمباین مهاجر در حال انجام است.
وی افزود : تاکنون هفت هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان توسط هفت مرکز خرید دولتی و کارخانه آرد خریداری شده است و روند خرید ادامه دارد اما به علت کاهش میزان بارندگیها میزان خرید گندم نیز نسبت به سالهای پر بارش کاهش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی بهار در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه گندم یک محصول استراتژیک بوده و اهمیت ویژهای در سبد غذایی مردم دارد، لذا افزایش تولید و بهرهوری آن در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی قرار میگیرد.
وی افزود: استفاده از بذرهای اصلاح شده و مقاوم در شرایط نامساعد، بهرهمندی از کشاورزان پیشرو در تولید، استفاده بهینه از کودهای شیمیایی، کنترل آفات، بیماریها و علفهای هرز و انتقال یافتههای تحقیقاتی به مزارع، از دلایل افزایش کیفیت گندم تولیدی در این شهرستان است.
نظر شما