۳۱ تیر ۱۴۰۱، ۲۰:۱۶
کد خبرنگار: 1188
کد خبر: 84829847
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

صنایع‌دستی خمین پایگاهی برای تولید است

۳۱ تیر ۱۴۰۱، ۲۰:۱۶
کد خبر: 84829847
صنایع‌دستی خمین پایگاهی برای تولید است

خمین - ایرنا - معاون وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور گفت: صنایع‌دستی خمین پایگاهی برای تولید است و حفظ و نگهداری از صنایع‌دستی در این شهر در اولویت قرار دارد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان مرکزی، مریم جلالی روز جمعه در جریان سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی در شهر خمین گفت: گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی باید با هم همگرایی داشته باشند و با هم حرکت کنند تا چالش‌های پیش روی صنایع‌دستی و گردشگری برداشته شود.

معاون صنایع‌ دستی وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور افزود: در بخش صنایع‌دستی وجود قلعه‌ها در همین شهر خمین می‌تواند تبدیل به یک کارگاه تولیدی برای کمک به اقتصاد و تولید باشد.

وی گفت: صنایع‌دستی زود بازده است اما گردشگری زیرساخت می‌خواهد و میراث‌فرهنگی هم که بسیار هزینه‌بر است و محافظت می‌خواهد و این فضا را در سند توسعه باید همگرا دیده شود.

جلالی اظهار داشت: برای سنگ‌نگاره‌ها قسمت اعظم اعتبارات به جهت طرح پژوهشی به دانشگاه اختصاص یافته است که شما می‌توانید از طریق دانشگاه با تعیین یک مدیر پروژه از این بودجه و اعتبارات برای حفظ و نگهداری سنگ‌نگاره‌ها استفاده کنید.

فرماندار خمین نیز با اشاره به اینکه برجسته‌ترین پژوهشگر سنگ‌نگاره‌ها از این شهرستان است، گفت: سنگ‌نگاره‌ها، بیت امام، دستکندها ، قلعه سالار محتشم و طبیعت بکر و دست نخورده، سد خاکی، رودخانه‌های فصلی از زیبایی‌ها مکان های دیدنی خمین است.

حمید کمانکش افزود: یکی از محورهای توسعه در خمین که دارای بالاترین ظرفیت است، محور گردشگری است.

وی بیان کرد: ظرفیت گردشگری توسعه راه‌ها و آسفالت راه‌ها را می‌طلبد که در سفر ریاست جمهوری در پروژه راه‌ها بودجه‌های خوبی قطعی شده که هر وقت اعلام شود در زمینه زیرساخت راهها اتفاقات خوبی رقم می خورد.

کمانکش افزود: در محور گردشگری یک نگاه جامع برای طرح جامع نیاز است و اعتبار ویژه‌ای را می‌طلبد و خمین از محورهای ویژه استان است تا کار ویژه‌ای در این زمینه انجام گیرد.


همگرایی در هنرهای دستی و صنایع‌دستی با رویکرد اشتغال‌زایی برای نسل جوان در استان مرکزی دنبال شود
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از اولین کارگاه و نمایشگاه دایمی روستایی کشور در شهر خمین،گفت: صنایع‌دستی حلقه مفقوده‌ای بین اقتصاد و فرهنگ است و همگرایی در هنرهای دستی و صنایع‌دستی با رویکرد اشتغال‌زایی برای نسل جوان در استان مرکزی دنبال شود. 

مریم جلالی افزود: با توجه به اینکه اکثر زنان استان مرکزی مشغول به کار صنایع‌دستی هستند باید تنوع بیشتری را در حوزه رودوزی‌های سنتی برای افراد این حوزه فراهم شود و تبادلات فرهنگی هم انجام شود.

️جلالی افزود: در محلات انتظار می‌رود تفرشی‌دوزی و قالی‌بافی هم دیده شود، همگرایی ایجاد شود بین هنرهای دستی و صنایع‌دستی در کل استان و استان‌های همجوار وجود دارد، و با رویکرد اشتغال‌زایی و اشتیاق‌افزایی برای نسل جوان صنایع‌دستی را نشان دهیم.

️مراسم غبار روبی از مزار شهدا، بازدید از خانواده شهدا، بازدید از قلعه سالار محتشم خمین، بازدید از کارگاه صنایع دستی اسفنجه، ارگ تاریخی میشیجان، قلعه وکیل اراک، بازدید از منزل قنبری اراک و حضور در شورای اداری از دیگر برنامه های مقام عالی وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری کشور در سفر به شهر خمین و اراک است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha