به گزارش خبرنگار ایرنا ، استان اردبیل در هفتهای که گذشت روزهای نسبتا گرمی را سپری کرد هر چند در روزهای پایانی هفته از دمای هوا کاسته شد و آنطور که هواشناسی استان اردبیل اعلام کرده این کاهش دما هفته آینده هم ادامه خواهد داشت. طی هفتهها و روزهای اخیر تعداد مسافران و گردشگران در اردبیل به میزان قابل توجهی افزایش یافته که این امر بخوبی در میزان تردد وسایط نقلیه و ترافیک درون شهری مشهود است. با این حال خیز مجدد کرونا و شروع پیک هفتم آن به احتمال قوی از حجم این مسافرتها را کاهش خواهد داد.
رنگ کرونای اردبیل زرد شد
این هفته و با اوجگیری موج هفتم کرونا، خطر تغییر رنگبندی کرونایی استان اردبیل را هم تهدید کرد. رضا قاسمیان معاون سیاسی ، اجتماعی و امنیتی استاندار اردبیل در روزهای ابتدایی هفته نسبت به اوجگیری پیک جدید کرونا هشدار داده و خواستار تشدید رعایت پروتکلهای بهداشتی شد. معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل هم از افزایش آمار مراجعه سرپایی بیماران با علائم سویه جدید کرونا به مراکز بیمارستانی و بهداشتی استان خبرداد و گفت که تعداد مراجعان در این مدت به روزانه ۶۲۰ نفر رسیده است.
این در حالی است که به گفته دکتر محمد جعفرزاده روز پنجشنبه طی هفته اول تیرماه، مجموع مراجعه مردمی به مراکز درمانی و بهداشتی استان اردبیل با علائم کرونا ۶۸ نفر بوده است.
وی به انجام تست ابتلا به کرونا از همه مراجعان در مراکز بهداشتی و درمانی استان اشاره کرد و افزود: تست ۳۰ درصد از مراجعان در روز گذشته مثبت بوده که نشان دهنده شدت شیوع این سویه از کرونا در استان اردبیل است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل ، رشد معنادار شمار مراجعان به مراکز درمانی با علائم ابتلا به کرونا و افزایش بیش از ۶ برابری مراجعات را نشانه شروع موج هفتم شیوع کرونا در استان ذکرکرد.
وی افزود: چهار ماه پس از فروکش شیوع کرونا در استان اردبیل، با زرد شدن وضعیت شیوع کرونا در شهرستان خلخال از اول این هفته، زنگ خطر گسترش شیوع موج هفتم کووید. ۱۹ در این استان به صدا درآمده است.
نانواییها خلوت شد
یکی از مسائلی که از ابتدای شروع طرح مردمی سازی یارانهها و توزیع عادلانه آن در استان اردبیل و احتمالا در سایر استانها رخ داد، شکل گیری صفهای طویل نان در نانواییها بود که انتقادات و گلایههای شهروندان را در پی داشت. با این حال در هفته اخیر و با اقدامات مسئولان ذیربط و توزیع آرد بین نانواییها، کاهش صف در مقابل نانواییها مشهود بود.
در همین زمینه علی نیکزاد ، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به وجود مشکلاتی در خرید نان و تشکیل صفهای طولانی که بهعلت حذف سهمیه گردشگری آرد بود، مطابق گفتوگو با وزیر جهاد کشاورزی مقرر شد ۵۰۰ تن سهمیه آرد تیرماه و حداکثر تا سقف ۲۰۰۰ تن نیز سهمیه ماههای مرداد و شهریور افزایش یافته و سهمیه گردشگری آرد مجددا برقرار شود که از مسئولان استانی انتظار داریم در این زمینه نظارتهای لازم را داشته باشند.
برنامهریزی برای برگزاری باشکوه رویداد اردبیل ۲۰۲۳
استان اردبیل ظرفیتهای گردشگری قابل توجهی دارد که به نظر میرسد استفاده از این ظرفیتها مستلزم تکمیل زیرساختهای گردشگری و معرفی ظرفیتهای استان است تا از این طریق آن طور که سیدحامد عاملی ، استاندار اردبیل گفته این اقدامات منجر به تولید ثروت در استان شود. در واقع یکی از ظرفیتهایی که میتواند تاثیر مهمی در افزایش درآمد و سرانه شهروندان این استان داشته باشد گردشگری است.
در همین زمینه این هفته مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل در نشستی با خبرنگاران از تشکیل ستادهای استانی و ملی این رویداد مهم خبر داد و گفت: هدف از این رویداد برندسازی ظرفیتهای گردشگری، حرکت برای رفع نواقص زیرساختهای گردشگری و تبیین ارزش و اهمیت تاریخی اردبیل است.
نادر فلاحی در عین حال امکان دسترسی ظرف یک ساعت به دریا و جنگلهای هیرکانی، نوار مرزی و چشمههای گوارا، وجود بیش از ۲ هزار پایگاه تاریخی جهانی، ۷۰ نوع صنایع دستی، ۲۵ هزار تخت رسمی پذیرش مهمان و گردشگر، هتل آبدرمانی، اکوکمپ، واحدهای اقامتی متعدد، ۱۵ موزه، واحدهای بومگردی چوبی، جنگلی، سنگی، خشتی، نمدی، ترکیبی و تلفیقی، پلهای معلق و پیستهای اسکی را از ظرفیتها و زیرساختهای گردشگری استان اردبیل برشمرد.
رونمایی از قطعه موسیقی قزلباشلار در آیین خطایی گئجه سی
این هفته و در آستانه چهارم مرداد ماه سالروز استقرار سلسله صفویه در ایران که در تقویم رسمی کشور به روز شیخ صفیالدین اردبیلی نامگذاری شدهاست، صحن و سرای این عارف شهیر، همزمان با شب عید غدیر شاهد هنرنمایی و شاعران و هنرمندان ملی و محلی بود.
آئین خطایی گئجه سی (شب خطایی) شامگاه یکشنبه هفته گذشته با حضور جمع کثیری از مردم و مسئولان اردبیل تا بامداد دوشنبه در صحن و سرای مجموعه تاریخی جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی برگزار شد. قرائت شعر ترکی در وصف مولا علی (ع) از دیوان شاه اسماعیل صفوی متخلص به "خطایی"، پخش موسیقی شاه اسماعیل ساخته و با صدای ودود موذنزاده اردبیلی، اجرای موسیقی سنتی و محلی با خوانندگی مهدی حمزه زاده و دف نوازی گروه موسیقی سراج از دیگر بخش های قابل ذکر این برنامه بود.
همچنین شاعرانی همچون سعید بیابانکی، شاهی اردبیلی، دلاور قوام، شهریار نعمتی، نظری بقا و نیکفال در وصف مولا علی (ع) و موضوعات آزاد به شعرخوانی پرداختند.
در آئین خطایی گئجه سی موسیقی "قزلباشلار" در وصف حال لشگر قزلباشها که طوایفی از ایلات مغان و اطراف بودند و به عنوان سربازان صفویان و شاه اسماعیل صفوی در مقابل هجوم عثمانی به کشور ایستادگی کرده بودند، رونمایی و اجرا شد.
آهنگساز این اثر وفا ابریشمی، خواننده آن مهدی حمزهزاده و شاعر این اثر کاظم نظری بقا بود و اجرا و رونمایی آن همراه با پخش صحنههای نبرد قزلباش ها با مهاجمان عثمانی، شور و حال خاصی به صحن شیخ صفیالدین اردبیلی بخشید.
آیت الله عاملی روز عید غدیر در دیدار با سادات و طلاب چه گفت
روز دوشنبه این هفته آیتالله سید حسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل به مناسبت عید غدیر در دیدار با سادات و عمامهگذاری طلاب در مسجد میرزا علی اکبر اردبیل اظهار کرد: علی (ع) ولایت و امامت شیرازه و نگهدارنده دین است و در اصل، تحقق معنی و مفهوم بسیاری از آیات به واسطه وجود مبارک ائمه صورت میگیرد.
وی ادامه داد: زمانی که ولایت و امامت مولا علی (ع) ابلاغ شد، دشمن از انحراف دین مایوس شد و معلوم میشود که دشمن طمع داشته تا دین را ریشهکن کند و آشکار است که بعد از پیامبر اسلام (ص)، قوام دین به وجود ائمه بسته است.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل افزود: دزدانی بوده و هستند که میتوانند دین و آیات و احکام را بدزدند و هرج و مرج ایجاد کنند و این انحراف و تحریف، جز با مرجعیت علمی علی (ع) برطرف نمیشود و امان و وحدت امت اسلامی نیز بسته به امامت و ولایت علی (ع) و اولاد اوست.
آیتالله عاملی گفت: بنا بر واقعه غدیر، دین اسلام زمانی کامل میشود که امام علی (ع) کارها و زمام امور را به دست بگیرد. پیامبر اینقدر از علی صحبت کرد و از او دم میزد که رشک و حسد، جامعه را فراگرفت و خدا به پیامبرش فرمود تا این رشک و حسد در پیروان را مدیریت کند.
امام جمعه اردبیل به حضار و سادات گفت: باید آگاه باشیم که شبهات میتواند زمین و زمان را پر کند و ارزشها را با ضد ارزشها معاوضه کند و در چنین شرایطی به علما نیاز داریم و اگر اینها نبودند، این شبهات و تزلزلها خطر آفرین بود و محل ورود شیطان میشد.
آیتالله عاملی نقش علما در استقلال و تمامیت ارضی کشور را غیرقابل انکار دانست و ادامه داد: قصد از تربیت و آموزش علما در حوزههای علمیه این است که فضای جامعه را فضای قرآنی و تربیتی کنند و شان علما آنقدر بزرگ است که بنا بر روایات، هرکس به علما اهانت کند به اولیا الهی و مقدسات توهین کرده است.
وی ضمن قدردانی از علما و بزرگان و استادان حوزههای علمیه اظهار کرد: حرمت عالم، حرمت علم است و علما و طلاب باید وقت را غنیمت شمرند و حرمت لباس روحانیت را حفظ کنند و مبادا مبادا حب ریاست و فرصت بر شما علما غالب شود. مبادا وقتی به جایی و محفلی یا اجتماعی برای نماز و کار واجبی رفتید، به فکر مال دنیا باشید و مردم را طرف حساب خود بشمارید، بلکه طرف حساب ما ذات مقدس خداوند است.
پرداخت مطالبات کارکنان دولت/آغاز توزیع اعتبارات سال ۱۴۰۱ استان اردبیل
این هفته رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل هم با بیان اینکه تمامی مطالبات کارکنان در این استان پرداخت شده است، گفت: توزیع اعتبارات سال ۱۴۰۱ استان اردبیل از هفته جاری آغاز میشود.
داود شایقی روز سهشنبه با اعلام این خبر به خبرنگاران گفت: از محل اعتبارات هزینهای تمامی مطالبات کارکنان در این استان پرداخت شده است.
وی افزود: علاوه بر پرداخت مطالبات کارکنان، ۱۳۰ میلیارد ریال از بابت مانده مرخصی بازنشستگان پرداخت شد و به زودی پاداش پایان خدمت بازنشستگان استان اردبیل نیز پرداخت میشود.
این مقام مسئول تاکید دولت را بر رعایت انضباط مالی یادآور شد و گفت: دولت در صدد کاهش هزینههای جاری و افزایش کارآمدی در این حوزه است که در این راستا ۱۰ درصد حقوق کارکنان افزایش یافته و ۲۷ درصد هزینه سایر بخشها کاهش یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل همچنین از ابلاغ بخشنامه فروش املاک مازاد دستگاههایی اجرایی خبر داد.
وی به آخرین وضعیت اعتبارات سال گذشته در استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته از ۱۱هزار میلیارد ریال اعتبارات عمرانی استان هشت هزار میلیارد ریال آن به صورت اسناد و سه هزار میلیارد ریال دیگر نیز به صورت نقد در اختیار دستگاههای استان قرار گرفت.
بر اساس اظهارات شایقی، ۹۰ درصد اعتبارات نقدی جذب شده و سه هزار میلیارد ریال از اعتبارات اسناد خزانه باقی مانده که تا آخر شهریورماه جذب میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل در سال ۱۴۰۱ نیز توزیع اعتبارات از هفته جاری آغاز میشود و در شهرستانها با برگزاری جلسه کمیته برنامهریزی و توسعه، منابع لازم برای طرحهای اولویتدار، پیشران، دانشبنیان، اشتغالآفرین و با طرحهای دارای پیشرفت ۷۰ درصدی توزیع میشود.
ماجرای غذا دادن گردشگران به خرس در سبلان و هشدار مدیرکل حفاظت محیط زیست استان
این هفته در پی انتظار فیلمی از غذا دادن گردشگران به یک قلاده خرس و تولههایش در ارتفاعات سبلان، حسن قاسمپور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از گردشگران و کوهنوردان خواست از نزدیک شدن به زیستگاه آنها خودداری کنند.
وی با اشاره به رویت سه قلاده خرس قهوهای (یک قلاده خرس مادر و ۲ قلاده توله خرس) در پناهگاه سبلان و محل اسکان کوهنوردان و ثبت تصاویر و فیلم از این موضوع، بر ضرورت عدم مداخله مردم در زندگی حیوانات و عدم حضور در زیستگاه آنها تاکید کرد و از مردم منطقه، مسافران، کوهنوردان و گردشگران خواست هنگام حضور در طبیعت از هرگونه تغذیه دستی و غذا دادن به حیات وحش جدا خودداری کنند.
این کارشناس محیط زیست همچنین از مردم خواست از ثبت عکس و فیلم از حیوانات یا تولههای آنان خودداری کنند، چرا که این اقدامات فنی و مورد تایید نبوده و باعث ایجاد مشکلات و افزایش احتمال حمله ور شدن حیوان برای دفاع از تولهها و دفع خطر از خود میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: بهترین کمک مردم به محیط زیست و حیات وحش، احترام به طبیعت و توجه به توصیههای کارشناسی از قبیل عدم رهاسازی زباله در طبیعت، عدم تغذیه دستی حیوانات، عدم نزدیک شدن و لمس کردن آنها، عدم آزار و اذیت تولهها، عدم حضور در زیستگاههای حیوانات و هماهنگی کامل با ادارات حفاظت محیط زیست و محیط بانیها است.
ساخت۱۹۸ واحد مسکونی برای مددجویان بهزیستی استان اردبیل
علی نیکسرشت ، معاون مشارکتهای بهزیستی استان اردبیل هم روز چهارشنبه گفت: بهزیستی استان اردبیل پارسال ۱۹۸ واحد مسکونی در اختیار جامعه هدف این اداره کل قرار داد.
به گفته این مقام مسئول برای کمک به تامین مسکن خانوادههای تحت پوشش ۱۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال به عنوان کمک هزینه احداث، خرید، اجاره و ودیعه مسکن به افراد زیرپوشش پرداخت شد.
وی ادامه داد: بهزیستی استان همچنین برای تسهیلگری اشتغال جامعه هدف از روشهایی چون پرداخت بیمه خوداشتغالی، بیمه سهم کارفرمایی، پرداخت تسهیلات به صورت خود اشتغالی و کارفرمایی، پرداخت جبران عدم کارآیی و افراد دارای معلولیت بهره میگیرد که در سال گذشته تعداد افراد برخوردار از بیمه ۵۸۰ نفر بود.
معاون مشارکتهای بهزیستی استان اردبیل خاطرنشان کرد: در این مدت اعتبار بند تبصره ۱۹ استان مبلغ ۴۱۴ میلیارد ریال بود که با همکاری بانکهای عامل ۳۸۰ میلیارد ریال جذب و زمینه اشتغال خانوادههای زیرپوشش از این محل فراهم شد.
وی افزود: در سال گذشته برش تعهد استان از محل تسهیلگری اشتغال ۸۲۱ نفر بود و با تلاش مجموعه بهزیستی برای تعداد ۸۴۱ نفر تسهیلگری اشتغال صورت گرفت.
نیکسرشت اضافه کرد: تاکنون ۷۲ موسسه خیریه و انجمن غیرانتفاعی در استان از بهزیستی مجوز گرفتهاند و برای کمک به رفع نیازمندیهای جامعه هدف از جمله نگهداری افراد دارای معلولیت، کودکان بد و بیسرپرست، کمک به تامین جهیزیه فرزندان تحت پوشش، کمک هزینه درمان و احداث واحد مسکونی فعالیت میکنند.
نیکسرشت گفت: پارسال مجموع کمکهای نقدی و غیرنقدی اهدایی خیرین و مردم به مجموعه بهزیستی استان بالغ بر ۳۲۰ میلیارد ریال بود که بر حسب نیت خیرین و واقفین و در راستای سیاستهای سازمان هزینه شد.
احداث ۱۰۰ هزار خوابگاه دانشجویی متاهلی در کشور
مسعود گنجی ، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم که این هفته در اردبیل حضور داشت، در نشست با سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی از طرح احداث ۱۰۰ هزار واحد خوابگاه متاهلی در دانشگاههای کشور خبرداد.
وی با اشاره به قانون حمایت از خانواده گفت: اداره کل راه و شهرسازی برای ساخت خوابگاههای دانشجویی موظف است زمین لازم را احصا و به صورت رایگان در اختیار دانشگاهها قرار دهد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سهم دانشگاه محقق اردبیلی از خوابگاه متاهلی را ۶۰۰ واحد خوابگاهی ذکر کرد و گفت: انتظار میرود دانشگاه محقق اردبیلی ایجاد خوابگاه برای یک هزار و ۱۰۰ دانشجوی پسر، یک هزار و ۷۰۰ دانشجوی دختر و ۶۰۰ واحد خوابگاهی متاهلی برنامهریزی کند و صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز در این راه حامی دانشگاه خواهد بود.
گنجی با اشاره به تسهیلات اعطایی برای تعمیر و تجهیز خوابگاههای دانشجویی گفت: در تبصره ۳ قانون بودجه امسال ۲ میلیارد یورو به صورت فاینانس پیشبینی شده که استفاده از این ظرفیت همت مسئولان دانشگاه محقق اردبیلی را میطلبد.
گزارشی از آخرین وضعیت پروژههای عمرانی استان اردبیل
این هفته همچنین میرکمالالدین میرجعفریان ، معاون امور عمرانی استاندار اردبیل و محبوب حیدری مدیرکل راه و شهرسازی استان در اردبیل در نشست خبری گزارشی از آخرین وضعیت پروژه های بخش مسکن و حمل و نقل را تشریح کردند.
معاون عمرانی استاندار اردبیل در این نشست با بیان اینکه در مجموعه یک هزار و ۳۹۰ پروژه عمرانی نیمه تمام در استان اردبیل وجود دارد، گفت: هماکنون ۱۲۰ کیلومتر در پروژه راهآهن اردبیل - میانه ریلگذاری شده و ۲۵ کیلومتر دیگر آماده ریلگذاری است.
میرجعفریان با بیان اینکه برای تکمیل آن ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است، تصریح کرد: زمان افتتاح این پروژه غیرقابل پیشبینی است چرا که هنوز نقاط حساس و کلیدی پروژه اعم از تونلها و لاینینگها به اتمام نرسیده و از عملیات تکمیل تونل هم حدود ۲ هزار متر باقی مانده است.
میرجعفریان ادامه داد: مدیرعامل راهآهن کشور هم مقرر شده برای تامین سه هزار تن ریل به این پروژه مساعدت کند ضمن اینکه از محلهای دیگر هم بدنبال تامین منابع لازم و کافی برای این پروژه هستیم.
وی همچنین درباره تکمیل عملیات چهاربانده کرده محور اردبیل- سرچم گفت: تلاش بر این است جاده اردبیل – سرچم به عنوان جاده ترددی اهالی استان به مرکز کشور به یک راه ایمن تبدیل شده و مسافران و گردشگران به راحتی بتوانند از این مسیر چهار خطه استفاده کنند.
یک هزار و ۳۹۰ پروژه نیمه تمام در استان اردبیل وجود دارد
معاون امور عمرانی استاندار اردبیل در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه یک هزار و ۳۹۰ پروژه نیمهتمام در استان وجود دارد، اظهار کرد: اعتبار مورد نیاز ۵۶۰ پروژه از محل اعتبارات استانی و ۸۳۰ پروژه دیگر هم از محل اعتبارات ملی تامین میشود.
وی با بیان اینکه برای ۵۶۰ پروژه ۱۷هزار میلیارد ریال اعتبار و برای ۸۳۰ پروژه دیگر هم ۵۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است، درباره میزان پیشرفت فیزیکی این پروژهها اظهار کرد: میزان پیشرفت فیزیکی پروژههای نیمه تمام استانی ۵۳ درصد و پروژههای نیمه تمام ملی به میزان ۷۸ درصد و در مجموع ۶۳ درصد است.
محبوب حیدری ، مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل هم در این نشست با بیان اینکه هفته آینده با حضور یکی از معاونین رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی ۵۲ کیلومتر بزرگراه در این استان به بهره برداری میرسد، افزود: بخشهایی از مسیرهای ارتباطی اردبیل – مشگین شهر، رضی – امیرکندی و اردبیل – سرچم جزو ۵۲ کیلومتر بزرگراه قابل افتتاح و بهرهبرداری استان است که عملیات اجرایی آنها روبه اتمام بوده و بزودی به بهره برداری میرسد.
وی با بیان اینکه برای توسعه بزرگراهها از ظرفیت ماده ۵۶ بودجه و فاینانس بانکی استفاده شده است، گفت: با همکاری بانک مسکن اعتبار پروژه جاده کلور – درام خلخال و با همکاری بانک صادرات اعتبار مورد نیاز پروژه بزرگراه اردبیل – سرچم تامین شده است.
این مقام مسئول همچنین در خصوص آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در استان اردبیل اظهار کرد: کل ثبت نام کنندگان نهضت ملی مسکن ۹۳ هزار ۴۹۲ نفر بوده که از این تعداد ۳۳ هزار و ۳۷۸ نفر واجد شرایط دریافت مسکن شناخته شدند.
وی اظهار کرد: زمین مورد نیاز پروژه نهضت ملی مسکن در تمام شهرستانها در بهترین مکان و نقطه شهر تامین شده و تنها در اردبیل مشکل تامین زمین وجود دارد که تا یک ماه آینده زمین مورد نیاز برای ساخت مسکن در اردبیل هم تامین میشود.
حیدری با اشاره به بهرهبرداری ۵۴۰ واحد مسکن تا آخر سال در اردبیل گفت: عملیات اجرایی این پروژهها شامل سایت داروپخش به تعداد۱۵۰ واحد و سایت اندیشه دو ۲۱۰ واحد با پیشرفت ۹۰ درصد تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
به گفته این مقام مسئول سایت کارگر با پیشرفت ۹۰ درصد و اندیشه یک نیز با ۸۰ درصد تا شهریور ماه امسال افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.
هیچ محدودیتی برای تامین منابع مورد نیاز مطالعات اکتشافی در جنوب استان اردبیل نداریم
این هفته وجیهاله جعفری ، رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی هم که در اردبیل حضور یافته بود ضمن بازدید از پهنههای معدنی در جنوب استان اردبیل با تاکید بر اینکه هیچگونه محدودیت مالی برای تامین منابع مورد نیاز مطالعه و اکتشاف معادن خلخال نداریم، گفت: تاکنون۳۰۰ میلیارد ریال برای اکتشاف در پهنه معدنی قزل اوزن هزینه شده و تکمیل این مطالعات نیازمند یک هزار میلیارد ریال اعتبار است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه این سازمان به دنبال شناسایی ظرفیتهای معدنی شهرستان خلخال است، تاکید کرد: ایمیدرو محدودیتی در انجام فعالیتهای اکتشافی ندارد و اولویت ما در استان اردبیل سرعت بخشیدن به روند فعالیتهای پروژههای اکتشاف و بهرهبرداری معادن فلزی در استان است.
معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای معدنی شهرستان خلخال در نظر داریم با تکمیل مطالعات و اکتشاف، زمینه بهرهبرداری از معادن فلزی این شهرستان از جمله راهاندازی و ایجاد کارخانههای فرآوری مواد کانیهای معدنی را دراین شهرستان فراهم کنیم.
وی اظهار کرد: امیدوار هستیم که سازمان صمت استان اردبیل نیز همکاری لازم را برای تکمیل کار مطالعات معادن فلزی در پهنه معدنی قزلاوزن بویژه پهنه معدنی روستای کمر داشته باشد. علاوه بر این در تلاش هستیم ابتدا از ظرفیت بخش خصوصی برای واگذاری کار مطالعه اکتشاف و بهرهبرداری از معدن خلخال استفاده کنیم و اگر چنانچه بخش خصوصی به هرعنوان تمایلی به این کار نداشت، از ظرفیتهای بخش دولتی و ایمیدرو برای اکتشاف و زمینهسازی برای بهرهبرداری از معادن شهرستان خلخال استفاده کنیم.
جعفری با تاکید براینکه هیچگونه محدودیت مالی و اعتباری برای تامین منابع مورد نیاز مطالعه و اکتشاف معادن خلخال نداریم، گفت: با توجه به تاثیر راهاندازی و بهرهبرداری معادن و یا کارخانههای فرآوری معادن معدنی در حل مشکل بیکاری منطقه، برای تکمیل مطالعات و بهرهبرداری از معادن پهنه معدنی قزلاوزن تلاش خواهیم کرد.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی کشور اظهار کرد: از آغاز کار مطالعات پهنه معدنی قزلاوزن تاکنون بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و به نظر میرسد که یک هزار میلیارد ریال اعتبار نیز برای ادامه کار تکمیل کار مطالعات و اکتشاف معادن فلزی بویژه رگههای طلا که در پهنه معدنی روستای کمر هزینه شود.
وی با بیان اینکه در راستای حمایت از صنایع معدنی بحثهای مربوط به صندوق بیمه را در استان اردبیل و شهرستان خلخال فعال میکنیم، گفت: در آینده اعضای صندوق بیمه معادن سفری به خلخال خواهند داشت تا آن بخش از معادن و صنایع معدنی که نیاز به حمایت دولت و بیمه دارد از حمایتهای بیمهای بهرهمند شوند.
قتل پیمانکار معدن در مشگینشهر
به گزارش ایرنا ، این هفته یک پیمانکار بخش معدن در شهرستان مشگینشهر به قتل رسید. آن طور که علی رضایی دادستان مشگین شهر در این خصوص به رسانهها گفته است، در پی اختلاف ملکی که در روستای داشکسن مشگینشهر، بخش لاهرود از توابع شهرستان مشگینشهر با مقتول این حادثه به وجود آمده بود معدنکاری در این شهرستان به قتل رسیده که در این ارتباط ۴ نفر مظنون هستند.
وی با بیان اینکه نتیجه نهایی بعد از بررسیهای پزشکی قانونی اعلام میشود، گفت: در حال حاضر چهار نفر مظنون شناسایی و دستگیر و با تشکیل پرونده به مراجع قانونی معرفی شدهاند که طبق بررسیهای اولیه ظاهرا در این قضیه بعد از قتل اقدام به آتش زدن مقتول کردهاند.
دادستان شهرستان مشگینشهر با تاکید بر اینکه تامین امنیت و آرامش مردم اولویت مهم و خط قرمز دستگاه قضایی است، گفت: در این زمینه با مخلان نظم و امنیت عمومی و نیز متخلفانی که قانون را زیر پا میگذارند قویا و به شدت برخورد قانونی خواهیم داشت.
کشف بنای باستانی متعلق به دوره اشکانی در محل احداث کارخانه فولاد نمین
این هفته نادر فلاحی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از کشف محوطه باستانی مربوط به دوره اشکانی در تپههای قرهحسنلوی نمین خبرداد و گفت: در این کاوشها چهار مورد تدفین و اشیای دیگری کشف شده که در مخزن مجموعه شیخ صفیالدین اردبیلی حفاظت میشود.
وی که این روزها درگیر روز اردبیل و برنامه ریزی برای رویداد اردبیل ۲۰۲۳ است، در نشست خبری پاسخگوی سوالات خبرنگاران استان درباره این رویداد مهم بود. هر چند انتظار میرفت فلاحی در همین نشست اقدامات و فعالیتهای مرتبط با کشف بنای باستانی در تپههای قره حسنلوی نمین را با خبرنگاران در میان بگذارد ولی وی ترجیح داد درباره این موضوع خبری را به نمایندگان مطبوعات اعلام نکند و عصر همان روز با صرفا دوربین صدا و سیما در محل کشف این بنا حضور یافته و شرح ماوقع چندماه اخیر در این خصوص را با افکار عمومی در میان بگذارد.
فلاحی اظهار کرد: پیش از این در محدوده تپههای قرهحسنلوی نمین به اندازه حدود دو هزار هکتار تغییر کاربری انجام شده و تحویل منطقه ویژه اقتصادی نمین قرار گرفته بود که منطقه ویژه اقتصادی ایجاد شود و کاربری آن هم تغییر یافت.
وی اضافه کرد: در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ برای احداث و ایجاد کارخانه آهن و فولاد در این محدوده استعلامی شد که میخواستند ۹۷ هکتار را از منطقه ویژه اقتصادی جدا کنند. ما میتوانستیم با استناد به استعلامهای گذشته مجموعه را در اختیار سرمایه گذار قرار دهیم.
این مقام مسئول یادآورشد: همکاران ما در معاونت میراث فرهنگی با دقت مجدداً این ۹۷ هکتار را بررسی کرده و اعلام کردند که ۳۳۰۰ مترمربع از این ۹۷ هکتار مجموعه محوطه قره حسنلوی نمین است ولی در مابقی آن یعنی ۹۶ هزار و ۶۳۰ متر مربع می توانید در راستای توسعه استان، کارخانه آهن و فولاد احداث کنید و اداره کل میراث فرهنگی هم در این حوزه به شما کمک میکند.
مدیرکل میرات فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل ادامه داد: سرمایهگذار و طراحان کارخانه فولاد و آهن در ادامه اعلام کردند به خاطر مسائل فنی در بخشی از ۳۳۰۰ مترمربع مورد نیاز استقرار دستگاهها هستند. ما در گذشته مصوباتی داشتیم که بر اساس آن اگر زمانی قرار شد در محوطههای باستانی و تاریخی، طرح ملی یا طرحی اجرا شود که مورد نیاز استان است، راه حل آن این است که ما باید در مجموعه این محوطه کاوش نجاتبخشی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه نیاز و یا عدم نیاز به کاوش نجات بخشی برعهده ادارات کل میراث فرهنگی استان نیست، افزود: مرجع ذیصلاح برای تشخیص کاوش نجات بخشی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور است که زیرنظر مجموعه وزارتخانه فعالیت میکند.
فلاحی خاطرنشان کرد: در همین راستا سرمایهگذاران به تهران مراجعه کردند و بین سرمایهگذار و پژوهشگاه میراث فرهنگی قراردادی به ارزش ۹۷۰ میلیون تومان منعقد شد و پژوهشگاه میراث فرهنگی مجوز کاوش نجات بخشی در این محوطه را صادر کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل اضافه کرد: از بهمن ماه ۱۴۰۰ کاوش نجاتبخشی شروع شد و این عملیات تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ به سرپرستی آقای طهماسبی کارشناس باستان شناسی انجام شد و بعد از این کاوش باستانشناسی از مجوع ۳۳۰۰ مترمربع محوطه، در بخشی از آن به مساحت۹۰۰ متر مربع به یک بنای آیینی کشف شد که این بنا مربوط به دوره اشکانی است که دو هزار سال قدمت دارد.
وی اضافه کرد: در این کاوش نجات بخشی چهار مورد تدفین به دست آمد که این تدفینها و اشیای دیگری که به دست آمده، بعد از مرمت تحویل مخزن مجموعه بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی شد.
نظر شما