به گزارش خبرنگار ایرنا، ناصر فغفوری روز چهارشنبه در حاشیه جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در جمع خبرنگاران، به طرح موضوع عدم امکان مسدودی ریالی توسط بانک ها به عنوان وثیقه اشاره کرد و افزود: این مسئله شامل همه وامها از همه بانک ها، از جمله تسهیلات واحدهای تولیدی نیز میشود.
وی با تاکید بر اینکه معاون اقتصادی وزیر کشور هم این مورد را به صورت کتبی اعلام کرده است خاطرنشان کرد: استثنایی در این میان نیست، چون موضوع به صورت کلی مطرح شده است و تا قبل از این دستورالعمل و قانون به گونهای بوده است که شاید می شد در قالب ضمانتنامهها، قانون را دور زد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در ادامه با اشاره به اهم مسائل مطرح شده و مصوبات مربوطه در این کارگروه اظهار داشت: یکی از مهمترین مصوبات این کارگروه، رای هیات چهار نفره در خصوص نحوه محاسبه و تهیه نقشه های ساختمانی و مکانیکی و برق واحدهای صنعتی بود که هزینه ها را زیاد میکرد.
فغفوری تصریح کرد: با مساعدت این هیات چهار نفره، کمک های خوبی برای واحدهای تولیدی از نظر صرفه جویی در هزینه های احداث واحدها اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه حل مشکل یک واحد تولیدی در جاده طارم که در سال ۶۳ راه اندازی شده بود و مدت ها هم تعطیل بود از دیگر درخواست های مطرح شده در این جلسه بود گفت: خوشبختانه با مساعدتی که تامین اجتماعی، بانک تجارت و شهرداری داشتند، مراحل انتقال این واحد نیز در حال انجام است اگرچه سرمایه گذار، مجموعه را تحویل گرفته و در حال حاضر نیز برای حدود ۲۵ نفر اشتغال دارد.
رییس صنعت معدن و تجارت استان زنجان تاکید کرد: احیای واحدهای تعطیل و بازگرداندن آنها به چرخه تولید از سیاست های کارگروه است.
فغفوری تامین برق پروژه های بزرگ را از دیگر مسائل مطرح در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید امروز عنوان کرد و اظهارداشت: تامین برق طرح توسعه گروه صنعتی کیلوس که در حوزه عصاره مالت و مالت فعالیت می کند، یکی از مصوبات اصلی این جلسه بود.
وی با بیان اینکه این مجموعه در سال ۸۳ کلنگ زنی شده بود گفت: با پیگیری های انجام شده در مدت زمان کوتاه، خط ماءالشعیر و عصاره مالت آن به بهره برداری رسیده و تا پایان سال هم خط مالت آن راه اندازی میشود که یکی از بی نظیرترین و کاملترین کارخانه های ماءالشعیر خواهد بود.
رییس صنعت معدن و تجارت استان زنجان افزود: کل سرمایه گذاری ها انجام شده است و در حال تامین برق آن از طریق فیدرهای اختصاصی هستیم.
فغفوری با تاکید بر اینکه اگرچه هزینههای تامین برق اختصاصی کمی گران است گفت: اما داشتن برق اختصاصی، آرامش خاطر را برای مجموعه در پی خواهد داشت چون با داشتن خط اختصاصی، مشکلاتی از قبیل نوسانات برق را نخواهد شد.
اجازه استفاده از معافیت مالیاتی برای طرح توسعه ها همانند طرحهای ایجادی ، از دیگر مصوبات این جلسه بود که وی به آن اشاره کرد و افزود: شرط این معافیت مالیاتی این است که طرح توسعه یابد و بتوان برای آن مشخصات مجزا و تفکیکی در نظر گرفت.
رییس صنعت معدن و تجارت استان زنجان در ادامه با اشاره به اینکه یکی از سیاست هایی که در استان پیگیری میشود و استاندار هم بر آن تاکید دارد تعیین تکلیف کارخانجاتی است که در تملک بانک هاست، افزود: این کارخانه ها یا توسط شرکت های سرمایه گذاری و یا مولدسازی خود بانک به مرحله تولید برسد و یا اینکه از طریق مزایده واگذار شود و یا خود سرمایه گذار قبلی ورود کند.
واحدهای تولیدی که در تملک بانک ها هستند باید تعیین تکلیف شوند
فغفوری با تاکید بر اینکه خوشبختانه در این خصوص با سه بانک صنعت و معدن، تجارت و ملی تعامل خوبی داشتیم تصریح کرد: برای همه واحدهای که در تملک این سه بانک بود راهکارهایی از قبیل پرداخت ۱۰ درصد از بدهی و برگرداندن واحد به شرط راه اندازی سریع ، کارساز بود.
وی گفت: برگزاری مزایده بعضی از آنها تا پایان شهریورماه مصوب شد تا بتوانند واحدهای تولیدی را به چرخه برگردانند.
رییس صنعت معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم از شیوه های موثر استفاده کنیم تا مساعدت و همکاری بخش اقتصادی استان و بانکها در راستای بازگرداندن واحدهای تولیدی که در تملک بانکها است موثر واقع شود افزود: باید واحدهای تولیدی که بانک صرفاً برای آن یک نگهبان گذاشته است و هیچ کار تولیدی انجام نمی شود را از تملک آنها خارج و به چرخه تولید برگردانیم.
فغفوری اظهار امیدواری کد بتوانند حداقل ۵۰ درصد از آنها را تا پایان سال به چرخه تولید برگردانیم و در عمل وارد سیکل احیا کنیم.
وی گفت: همین که سرمایه گذار ورود کند و تعمیرات را شروع و تاسیسات را بازسازی کند، گامی برای احیا خواهد بود.
نظر شما