به گزارش خبرنگار ایرنا؛ در جشن عید غدیر که یکشنبه شب در محوطه و خیابان محله تاریخی عالی قاپو اردبیل برگزار شد، مداحان در وصف فضایل و مکارم مولای متقیان به مداحی و اجرای برنامه پرداختند و گروههای مختلف مردمی همنوا با مدیحهسرایی ها فریاد مولا علی سر دادند.
محل اجرای این برنامه با پرچمهای رنگی، بادکنکهای کوچک و بزرگ و نوشتههای متبرک به نام مولا علی (ع) مزین شده بود و آسمان محل برنامه، چند بار نوافشانی شد و همزمان با این شب عزیز و مبارک، بسیاری از زوجهای جوان، نخستین شب زندگی مشترک خود را جشن گرفتند و کاروانهای عروسی در شهر اردبیل تا پاسی از شب مشاهده میشد.
اجرای برنامههای متنوع مذهبی و هنری به همین مناسب، امروز نیز در سطح استان اردبیل ادامه دارد و در شهرستانهای استان نیز گردانندگان هیئتهای مذهبی در خانهها یا مساجد به همراه مداحان و شعرا برنامههای مولودخوانی و مداحی را اجرا و برگزار میکنند.
گزارشهایی از نذورات و احسانات مردمی به مناسبت عید غدیر از شهرستانهای استان اردبیل به دست آمده است و شیفتگان علی (ع) به مناسبت این عید مبارک، با دستگیری از فقرا و نیازمندان و توزیع نقل و شیرینی با بستهبندی های بهداشتی، عشق و علاقه خود به امام نخست شیعیان را ابراز میکنند.
شبکههای اجتماعی متعلق به کاربران فضای مجازی در استان اردبیل نمایانگر اجرای مراسم مختلف در گوشه و کنار این استان است و آئینها امروز "دوشنبه" نیز با شرکت گسترده مردان و زنان ادامه دارد و حجم پیامهای تبریک در گروهها و کانالهای مجازی، شور و نشاط مردم نسبت به عید غدیر را نمایان میکند.
غدیر خم نام برکهای کوچک و ناحیهای میان مکه و مدینه است که پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) در ۱۸ ذیالحجه سال ۱۰ هجری قمری (برابر با ۲۸ اسفند سال ۱۰ خورشیدی) در این محل، کاروانیان عازم مکه را فراخواند و در اجرای فرمان الهی، علیبنابیطالب (ع) را به عنوان جانشین و وصی خود معرفی کرد و سالروز این واقعه در میان مسلمانان به عید غدیر شهرت دارد.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲ شهرستان در شمال ایران و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما