به گزارش خبرنگار ایرنا سرهنگ عباسعلی پهلوانینسب روز یکشنبه در نشست خبری اظهارداشت: برای جلوگیری از این پدیده مخرب، باید تسهیلکنندگان این پدیده و بسترهای آن شناسایی شده و راهکارهای کاهش و جلوگیری از آن ارائه شود.
وی بیان کرد: قاچاق چوب علل و عوامل متعددی همچون اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ساختاری از جمله بیثباتی اقتصادی، درآمد بالای قاچاق، رسیدگی طولانی به پروندههای قاچاق، فقدان برنامهریزی برای آموزش به اقشار جامعه و گسترش فرهنگ دلالی قاچاق دارد.
وی گفت: کنترل و نظارتها ضعیف است که حوزههای منابع طبیعی و محیط زیست باید وظایف خود در خصوص افزایش قرقبان، تقویت یگانهای حفاظتی و استفاده از تکنولوژیهای کنترلی را به خوبی انجام دهند.
رییس پلیس امنیت اقتصادی فرمانده انتظامی گلستان گفت: حمل و قاچاق چوب از کامیون و خودروهای سنگین به سمت خودروهای سبک و سواری رفته که منابع طبیعی باید در همان گام اول (برش تنه درختان) و به محض شنیدن صدای اره برقیها اقدامات لازم را انجام دهند.
وی بیان کرد: ساماندهی واردات و همچنین رسیدگی به پروندههای سنگین قاچاق چوب همچون پرونده معروف به موریانهها، میتواند نقش مهمی در جلوگیری از قاجاق داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که رسیدگی به پرونده باند موریانهها طولانی شده، متهمان با قرار آزاد هستند و براساس گزارشهای دریافتی اعضای این باند مجدد فعالیت خود را از سر گرفتهاند.
رییس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی گلستان گفت: در سه ماه نخست سال جاری ۳۹۹ هزار و ۵۷۰ کیلوگرم چوب قاچاق کشف شده که ارزش ریالی این میزان کشفیات ۱۲ میلیارد ریال برآورد شده که نسبت به سال گذشته در همین مدت جمعبندی شده در هر ۲ بخش کشف و ارزش ریالی ۱۳ درصد افزایش داشت.
نظر شما