به گزارش ایرنا تنها مرکز درمان و توانبخشی بیماران اوتیسم دزفول اخیرا در حالی تعطیل شده که هیچ مرکز جایگزینی برای نگهداری بیماران در این شهرستان وجود ندارد.
پدر یکی از این بیماران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: پسر ۱۲ سالهام به علت اختلال رشد و بیش فعالی سالها تحت پوشش مرکز اوتیسم دزفول بود.
غلامرضا نوذریفر با بیان اینکه بیماران تحت پوشش این مرکز پیشرفتهایی نیز داشتهاند، افزود: مدیر مرکز اخیرا به علت مشکلات اقتصادی استعفا کرد که متاسفانه بهزیستی دزفول نیز بدون درنظر گرفتن جایگزین با این استعفا موافقت و مجوز مرکز را باطل کرد.
اکنون که این مرکز تعطیل شده خانواده کودکان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
پدر این بیمار اوتیسمی با انتقاد از اینکه بهزیستی پاسخ مناسبی درخصوص این موضوع نداده است،گفت: بهزیستی مجوز راه اندازی این مرکز را صادر کرده و اکنون که مدیر آن درخواست استعفا داده بهزیستی میبایست تا جایگزینی مدیر جدید صبر و سپس مجوز مرکز موردنظر را لغو میکرد.
نوذریفر با اشاره به مشکلات کودکان اوتیسمی افزود: خانواده این کودکان با مشکلات زیادی روبرو هستند که تقاضا میشود مسوولان به این موضوع ورود کنند.
با وجود خیران فراوان در حوزههای مختلف در شهرستان دزفول هیچ نیکوکاری به این موضوع ورود نکرده و خانوادهها در این وضعیت اقتصادی در خرید پوشک بیماران هم ماندهاند؛ نیاز است مکانی برای نگهداری بیماران مبتلا به اوتیسم در راستای کاهش مشکلات خانوادههای آنها در نظر گرفته شود.
پدر این کودک مبتلا به اوتیسم که به علت هزینههای درمان فرزندش مجبور شده خانه و مغازه خود را نیز به فروش برساند، بیان کرد: در حال حاضر مستاجر هستم و از پس مشکلات روزمرهام نیز برنمیآیم.
به گفته وی مبلغ مستمری پسرش که توسط بهزیستی پرداخت میشود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است که کفاف تهیه پوشک را هم نمیدهد در حالی که این کودکان ماهانه باید هزینههای زیادی بابت دارو، درمان و نگهداری پرداخت کنند.
رئیس اداره بهزیستی دزفول نیز در این باره گفت: مرکز اوتیسم دزفول یک مرکز خصوصی بود که مدیر آن به علت برخی مشکلات استعفا داد.
سعید ایثاری با بیان اینکه مسوول جدید مرکز اوتیسم دزفول انتخاب و معرفی شده است، افزود: منتظر دریافت مجوزهای لازم هستیم و امیدواریم تا مهرماه این مرکز با مدیریت جدید راه اندازی شود.
طبق برآورد صورت گرفته حدود ۶۰ کودک مبتلا به اوتیسم در شهرستان دزفول وجود دارد.
انتظار میرود مسوولان مربوطه قبل از موافقت با استعفا برای مدیران چنین مراکزی که جایگزینی در دزفول ندارند تمامی جوانب را سنجیده و تصمیم گیری بهتری داشته باشند تا خانوادههای درگیر با این بیماری دچار مشکل نشوند.
همچنین از نیکوکاران نیک اندیش شهرستان دزفول تقاضا میشود با راه اندازی چنین مراکزی باری از دوش خانوادههای درگیر با اوتیسم بردارند و بیماران مبتلا به اوتیسم را از کمکهای خود دریغ نکنند.
اوتیسم یک اختلال نافذ رشد است؛ بعضی از پزشکان برای اوتیسم از واژه اختلال حواس استفاده میکنند چراکه دامنه دقت این بیماران پایین و علائم آنها متفاوت است.
اوتیسم در بعضی بیماران به ویژه افراد دارای علائم خفیف یا چند معلولیتی ممکن است تشخیص داده نشود.
بیش از هفت هزار پرونده تحت پوشش مددجویی و توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان دزفول قرار دارد.
نظر شما