به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمرتضی بختیاری روز جمعه در آیین بهره برداری از شهرک اقتصاد مقاومتی زنجیره صنعت نوغانداری در روستای ایمر شهرستان مزرعه افزود: کمیته امداد امام خمینی(ره) در صنعت نوغانداری در کشور حرف اول را می زند که سند افتخاری از مددجویان تولیدکننده جامعه هدف کمیته امداد در عرصه اقتصاد مقاومتی است.
وی اظهار داشت: یکی از اهداف تفاهم نامه همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) و وزارت جهاد کشاورزی ایجاد ۲۰۰ هزار اشتغال پایدار به ویژه در صنعت پیله ابریشم و نوغانداری است.
بختیاری بیان کرد: براساس برنامه پنج ساله ششم کمیته امداد امام خمینی (ره) توانمندسازی مددجویان در راستای تحقق فرامین مقام معظم رهبری در راستای توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی راس برنامههای این نهاد است.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: در راستای این برنامه پنج ساله ششم مجتمع اقتصادی موظف به ایجاد ۲۰۰ طرح اشتغالی برای خودکفایی جامعه هدف کمیته امداد است تا از تحت پوشش این افراد خارج شوند.
بختیاری افزود: امکان دارد یک طرح اقتصادی هزاران اشتغال ایجاد کند و این ماموریتی است که بر دوش مجتمع اقتصادی کمیته امداد است که بازوان کمیته در اجرای توانمندسازی مددجویان است.
وی اظهار داشت: به یقین ماموریت کمیته امداد امام خمینی(ره) توانمندسازی و ایجاد درآمد با ثبات برای تهی دستان با حفظ رعایت حرمت و تکریم است که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
وی بیان کرد: کمیته امداد زنجیره صنعت نوغانداری کشور را از وجود دلال ها و واسطه ها و ظلم به کشاورزان پاک کرد.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: سال گذشته ۵۰ هزار تومان خرید و فروش پیله ابریشم می شد که در سال جاری بیش از ۲۵۰هزارتومان در استان های پیشرو خراسان شمالی، گیلان و گلستان فروخته شد.
بختیاری افزود: با ورود کمیته امداد امام خمینی(ره) و همکاری جهاد کشاورزی در صنعت نوغانداری افرادی که در این راستا چندین ماه برای ابریشم، برگ ابریشم، تولید و وارد بازار کردن محصولاتشان تلاش می کردند و با کار افتادن کارخانه جاتی که درگذشته خوابیده بود این صنعت دوباره احیا شده است.
وی اظهار داشت: ایجاد خزانه برای کمیته امداد امام خمینی(ره) بسیار مهم است و در این راستا سال گذشته ۵۰ هکتار زمین در گلستان درخت توت و توتستان ایجاد شد.
بختیاری بیان کرد: مرغوبیت کرم ابریشم و نوع برگ درخت توت دغدغه تولیدکنندگان مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره) است و ویژگی های درخت توت ۱۲۰ تا ۱۵۰ سال عمر می کند دست کشاورز را در نوغانداری باید بگیرد.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت:فرش دستبافت تولیدی مددجویان کمیته امداد از سوی سازمان مالکیت معنوی جهانی با عنوان لوگوی «احسان» ثبت جهانی شد و امروز در سطح جهان مشتری دارد و به یقین با قرار دادن ابریشم به بافندگان در کنار درآمد، عزت خواهند داشت.
بختیاری اظهار داشت: از ابریشم های تولیدی مددجویان در صادرات بافت تابلوهای صنایع دستی استفاده می تواند شود.
وی افزود: امام علی (ع) در ۲۵ سال خانه نشینی ۸۰۰ قنات را ایجاد، آباد و در اختیار نیازمندان و وقف کردند گذاشتند و تلاش های بی پایان اجتماعی و اقتصادی برای نفع جامعه داشتند که امروز الگوی خوبی برای خیران هستند.
کمیته امداد در ارزآوری با صنعت نوغانداری نقش ویژه ای دارد
مدیرعامل و عضو هیات مدیره هلدینگ کشاورزی مجتمع اقتصادی کمیته امداد خمینی (ره) گفت: مددجویان کمیته امداد از واردات سالانه بیش از ۳۵ هزار تن پیله ابریشم و هزار تن نخ ابریشم که منجر به خروج ارز از کشور می شود، جلوگیری و به صادرات این صنعت کمک می کنند.
مجتبی نوروزی روز جمعه در آیین بهره برداری از شهرک اقتصاد مقاومتی زنجیره صنعت نوغانداری افزود: تولیدات کرم ابریشم و نوغانداری از اوایل انقلاب در وزارت جهاد کشاورزی فعال بود ولی در ۱۵ سال گذشته متاسفانه به حاشیه رفت که به یقین ارز بر است.
وی اظهار داشت: توسعه صنعت و بازرگانی به اشتغالزایی به معنای واقعی کلمه در جامعه مددجویی کمک خواهد کرد و کمیته امداد امام خمینی (ره) در راستای این مهم صفر تا صد صنعت نوغانداری را از زمان کشت تا تولید فرش انجام می دهد.
وی بیان کرد: این نوع فعالیت ها به یقین از واردات پیله و نخی جلوگیری کرده و منجر به صادرات خواهد شد.
مدیرعامل و عضو هیات مدیره هلدینگ کشاورزی مجتمع اقتصادی کمیته امداد خمینی (ره) گفت: اقداماتی که کمیته امداد در راستای توانمندسازی مددجویان با صنعت نوغانداری با توجه به اقتصاد مقاومتی انجام داده از ارزبری جلوگیری می کند.
نوروزی افزود: شهرک اقتصاد مقاومتی در سه فاز طراحی شده که فاز اول آن ۳ و دو دهم هکتار، فاز دوم ۱۵ و ۷ دهم هکتار و فاز اکنون ۳۰ هزار هکتار زیر کشت بوده که امروز افتتاح شد.
وی اظهار داشت: گلستان یکی از استان های پیشرو در زنجیره صنعت نوغان داری است که امیدواریم سایر استان ها شبیه این جنس کارها را در راستای اقتصاد مقاومتی مددجویان در برنامه های خود داشته باشند.
وی بیان کرد: تاکنون به جامعه مددجویی به شکل نیازمندان به کمک می نگریستند ولی اکنون این قشر کشور را کمک و راه را مشخص می کنند تا نخ، ابریشم و پیله را دیگر وارد نکنیم.
نوروزی گفت: هلدینگ دامپروری و کشاورزی امداد در زمینه فروش انواع محصولات کشاورزی و دامپروری با قیمت مناسب فعال است و از مددجویان کمیته امداد در این راستا کمک می کند.
ورود کمیته امداد به صنعت نوغانداری از احتضار آن جلوگیری کرد
مدیر عامل مجتمع بازرگانی کمیته امداد خمینی (ره) گفت: مددجویان کمیته امداد از احتضار، نابودی و از بین رفتن زنجیره صنعت نوغانداری در استان جلوگیری کردند.
روح اله رحیمی روز جمعه در آیین بهره برداری از شهرک اقتصاد مقاومتی زنجیره صنعت نوغانداری در روستای ایمر شهرستان مزرعه افزود: با ورود کمیته امداد خمینی (ره) به صنعت نوغانداری (پرورش کرم ابریشم) و استفاده از این ظرفیت ویژه در کشور با توانمندسازی مددجویان تحت پوشش از رکود و نابودی این صنعت جلوگیری شد.
وی اظهار داشت: با ورود کمیته امداد به صنعت نوغان داری قیمت پیله ابریشم از ۶۰ هزار تومان به ۲۶۰ هزارتومان رسید که در واقع ۵ برابر افزایش پیدا کرد.
وی بیان کرد: همچنین با ایجاد این ظرفیتی توسط کمیته امداد، تولید ابریشمی رشد بسیار خوبی به نسبت سال های گذشته پیدا کرد و امیدواریم در سال های آینده رشد صعودی داشته باشد که به یقین با تحقق این مهم در آینده خودکفا خواهیم شد.
مدیر عامل مجتمع بازرگانی کمیته امداد خمینی (ره) گفت: با توسعه صنعت نوغانداری در کشور ارزبری کاهش و صادرات افزایش پیدا می کند.
رحیمی افزود: در فاز اول شهرک اقتصاد مقاومتی زنجیره صنعت نوغانداری ۶ کارخانه تعطیل شده دوباره به فعالیت خود ادامه دادند.
وی اظهار داشت: به یقین معنای واقعی اقتصاد مقاومتی این بوده که که از داشته های خود شایسته استفاده کنیم و این زنجیره ها قابلیت داشته که در زمینه های مختلف کمتر برخوردار جز تولیدات و محصولات نهایی خوب کشور شوند.
وی بیان کرد: در زمان حاضر ابریشم درجه یک محدود در دنیا به مددجوی بافنده فرش با قیمت پایین داده می شود و در نهایت قیمت تمام شده تا ۵۰ درصد کاهش پیدا می کند و فرشی که با آن بافته شده ۳۰ درصد افزایش قیمت خواهد داشت.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) گلستان هم در این آیین گفت: به همت بازدهی درختان توت در سال گذشته بیش از دو هزار و ۷۰۰ تخم نوغان توزیع کردیم و چهار تن پیله تر را از نوعانداران خریداری کردیم.
مهدی نظری افزود: در سال جاری ۴۴ تن برداشت ابریشم داشته که به استان گیلان هم صادر شد و در سال جدید کشت نوغان از رقم ۲هزار و ۸۰۰ تخم نوغان می گذرد و اگر جهاد اصلاح شده آن را در اختیار قرار دهد برداشت بهتری می توانیم داشته باشیم.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر مشکلی برای تهیه نهال نداشته و حتی به استان های مجاور هم صادر می کنیم.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره ) از پنجشنبه برای شرکت در همایش زکات در گرگان ، افتتاح مرحله نخست ساخت ۱۵۰ خانه در علی آباد و ۱۰۰ خانه مراوهتپه و بازدید از چند طرح اشتغال افرین به گلستان سفر کرده است.
مطابق گزارش کمیته امداد گلستان، این نهاد ۷۹ هزار خانوار با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت را زیر پوشش خدمات خود دارد.
نظر شما