هشدار پارلمان انگلیس درباره افزایش تهدید ناشی از گروه‌های تروریستی راست افراطی

لندن – ایرنا – پارلمان انگلیس روز چهارشنبه با انتشار گزارشی نسبت به افزایش تهدید ناشی از گروه‌های تروریستی راست‌افراطی در این کشور هشدار داد.

به گزارش ایرنا، کمیته پارلمانی امنیت و اطلاعات انگلیس در این سند پنج صفحه‌ای نوشته است : تهدید ناشی از گروه‌های تروریستی راست افراطی روند صعودی طی می‌کند. جمعیت آن‌ها را تعداد فزاینده ای از جوانان تشکیل می‌دهند که توسط اینترنت هدایت می شود.

در ادامه این سند می‌خوانیم‌: گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه گروه‌ها و افراد افراطی با استفاده از تئوری‌های توطئه و سوء استفاده از نارضایتی‌های عمومی به دنبال عضوگیری در بحبوحه همه‌گیری کووید-۱۹ بوده‌اند. درحالی که تأثیر کامل همه گیری در جهان هنوز مشخص نیست، ما اطمینان داریم جامعه اطلاعاتی و پلیس انگلیس تأثیری را که این رویداد بر فعالیت‌های گروه‌های افراطی گذاشته تشخص داده‌اند.

گزارش یادشده اضافه می‌کند: بخشی از گروه‌های راست افراطی که درگیر خشونت با انگیزه های نژادی و سیاسی هستند، به طور فزاینده ای به تروریسم گرایش پیدا کرده‌اند. این درحالیست که آمار تحقیق و ارجاع تروریست‌های افراطی به نهادهای امنیتی از سال ۲۰۱۷ به این سو به‌طور پیوسته افزایش یافته است.

بر اساس گزارش یادشده، از ۲۵ حمله تروریستی که توسط جامعه اطلاعاتی انگلیس از مارس ۲۰۱۷ تا ژانویه ۲۰۲۰ جلوگیری شد، هشت مورد با انگیزه‌های ایدئولوژیک متعلق به گروه‌های تروریستی راست افراطی صورت گرفته است.

کمیته پارلمانی امنیت و اطلاعات انگلیس در ادامه این گزارش به توزیع و گردش محتوای افراطی در فضای مجازی اشاره و نوشته شده است: تروریست ها می توانند دیگران را به صورت آنلاین از داخل یک اتاق شست‌وشوی مغزی دهند. ویدئوهای حملات تروریستی، مانیفست‌ها و ادبیات ایدئولوژیک افراطی را می‌توان در شبکه های مختلف مجازی به شکل رمزگذاری شده یافت.  تروریست های راست افراطی تمایل به فن آوری دارند اما نگاه ضد دولتی آنها این ایده را تقویت می کند که استفاده از اینترنت تحت نظارت است. بنابراین آنها از پلتفرم‌های رمزگذاری‌شده، شبکه‌های خصوصی مجازی و سایت‌های موسوم به «شبکه تاریک» استفاده می‌کنند. 

در این گزارش به این نکته هم اشاره شده که عناصر افراطی به دنبال فعالیت در ارتش هستند «زیرا تجربه نظامی نشانگر مشروعیت در میان گروه های تروریستی راست افراطی است.»

ناظران در انگلیس معتقدند که خروج این کشور از اتحادیه اروپا به تشدید فضای تنفر و فعالیت گروه‌های راست افراطی منجر شده است. جو کاکس نماینده پیشین مجلس انگلیس یکی از قربانیانی است که توسط گروه راست افراطی اول بریتانیا در آستانه همه‌پرسی برگزیت به قتل رسید. 

چندی پیش رئیس وقت پلیس ضد تروریسم انگلیس هشدار داد که گروه‌های راست افراطی بزرگترین تهدید تروریستی و رو به رشد در این کشور به شمار می روند. «نیل باسو» با بیان اینکه خطر ناشی از گروه های اسلام افراطی از دو سال پیش مهار شده، افزود: اما رشد جنبش های راست افراطی و افزایش هم زمان جرایم مرتبط با تنفر باید همه را به فکر وادار کند. وی خاطر نشان کرد: افزایش آمار اسلام هراسی، یهودستیزی و جرایم نژادپرستانه نشانه‌ افزایش افراطی گری در این کشور است که باید به طور جدی با آن مقابله کرد.

رئیس پیشین پلیس ضد تروریسم انگلیس همچنین نسبت به حملاتی که از طریق فضای مجازی سازماندهی می‌شود هشدار داد و شناسایی به موقع تمام تهدیدها را امری غیر ممکن دانست. وی «تروریست‌های تنها» را هم یکی از دیگر از مشکلات دستگاه امنیتی توصیف کرد و گفت:‌ بزرگترین نگرانی من این است که افراد در گروه های راست و اسلام افراطی ظرف چند روز یا هفته، جذب ایدئولوژی های رادیکال شده و ما قادر به پیشگیری نیستیم.

باسو در بخش دیگری از اظهارات خود هشدار داد که سیاستمداران این کشور باید در اظهارات خود نسبت به برگزیت و مسائل مهاجران احتیاط بیشتری را به خرج دهند. وی به طور غیرمستقیم فضای موجود را به تحولات سیاسی نسبت داد و گفت: تروریست های راست افراطی افرادی را که با اندیشه های آنها همسو نیستند هدف قرار می‌دهند.

در همین پیوند «مسعود شجره» رئیس سازمان حقوق بشر اسلامی انگلیس معتقد است که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آنچنان که ادعا می‌شود ربطی به مسائل اقتصادی نداشته و در اصل یک جنبش ضد مهاجر، ضد اقلیت و نژادپرستانه است.

وی در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت آمار دقیقی از حملات اسلام هراسانه در انگلیس وجود ندارد اما طبق برآوردهای صورت گرفته ۹۵ درصد مسلمانان اسلام‌هراسی را در رسانه‌ها لمس، ۱۵ درصد حمله فیزیکی و ۵۰ درصد تبعیض در شغل، آموزش و غیره را تجربه کرده‌اند. شجره این آمار را با توجه به جمعیت مسلمانان انگلیس نگران‌کننده خواند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha