«مصطفی نجفی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این تفاهمنامه در راستای نحوه همکاری شورای اسلامی روستا و نیروهای مردمی داوطلب با ماموران منابع طبیعی در خصوص حفاظت از عرصههای منابع طبیعی و مقابله با وقوع حریق شامل اقدامات پیشگیرانه، کشف و خاموش کردن آتش با امکانات موجود با استناد به تبصره ذیل ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع کشور ( مصوب سال ۱۳۴۶ ) منعقد شده است.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی به اهالی روستا در خصوص انعقاد تفاهمنامه و فراخوانی، جذب و سازماندهی نیروهای داوطلب در قالب گروه های ۲۲ نفره پیشنهادی اداره منابع طبیعی، همکاری با اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان در خصوص اشاعه فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و شرکت در کلاس های آموزشی و توزیع اطلاعیههای ترویجی و هشداری در بین دامداران، بهرهبرداران و گردشگران از جمله محورهای این تفاهمنامه است.
سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات گفت: کمک رسانی به ماموران منابع طبیعی در هنگام وقوع آتش سوزی با تمامی امکانات موجود از جمله در اختیار گذاشتن نیروی انسانی، تامین امکانات مورد نیاز شامل ماشین آلات، آب و سایر وسایل اطفای حریق از دیگر محورهای این تفاهمنامه است.
نجفی افزود: همچنین بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد مناطق مستعد حریق در عرصههای مرتعی و جنگلی توسط اعضای گروه و انجام تمهیدات لازم برای کشف و مقابله با آتش سوزی احتمالی در آن مناطق شناسایی و اعضای گروه در پیشگیری از وقوع حریق در این مناطق و همچنین در صورت وقوع آتش سوزی، در کوتاهترین زمان ممکن و قبل از گسترش آتش به دیگر مناطق به صورت اصولی نسبت به مهار آن اقدام کنند.
وی ادامه داد: سهل انگاری گردشگران، چوپانان و شکارچیانی که برای شکار به عرصههای طبیعی میروند همواره زمینهساز بروز آتش سوزی.های گسترده در جنگ ها و مراتع است زیرا پوشش خشک کف جنگل و مراتع به راحتی آتش میگیرد و در اثر وزش باد به سایر قسمتها سرایت میکند. بنابراین سرکشی نیروها در روزهای تعطیل در تفرجگاهها برای پیشگیری از وقوع حریق بسیار مهم است.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهند.
نظر شما