صنایع مستقر در استان بوشهر به شرکت‌های دانش بنیان اعتماد کنند

بوشهر- ایرنا - رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر گفت: صنایع مستقر در این استان به تولیدات و محصولات شرکت‌های دانش بنیان اعتماد کنند.

حسن حبیبی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: یکی از مهمترین مشکلات شرکت‌های دانش بنیان در استان بوشهر بی اعتمادی صنایع به محصولات این شرکت‌ها است.

وی اظهار کرد: شرکت‌های دانش بنیان مستقر در این استان ۱۱۰ محصول یا خدمت ارائه می‌دهند که برخی از این محصولات برای نخستین بارتولید شده و مشابهی به جز مشابه خارجی خود ندارند اما با وجود ظرفیت صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و پالایشگاه‌ها، بسیاری از این صنایع به محصولات شرکت‌های دانش بنیان اعتماد نمی‌کنند و نیاز است ارتباط موثرتر و بیشتری با صاحبان صنایع گرفته شود تا آنها از دستاوردها و خدمات شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنند.

حبیبی تاکید کرد: دسترسی سریع و آسان به محصولات مورد نیاز و دریافت خدمات پس از فروش از مزایای استفاده از محصولات شرکت‌های دانش بنیان استان بوشهر است که صنایع باید به این امر توجه داشته باشند.

وی خطاب به صنایع گفت: جوانان شاغل در شرکت‌های دانش بنیان شامل جوانان کارآموز نیستند بلکه جوانان نخبه ای هستند که با فکر و ایده خلاقانه در تلاش هستند با تولیدات دانش بنیان خود کشور را به استقلال برسانند.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس افزود: اگر می خواهیم تحولی در کشور رخ دهد باید بنا بر اعتماد گذاشته و به دانش بنیان‌ها زمان داده شود و گر نه این که صنایع بروند با شرکت‌های خارجی کار کنند شعار سال تحقق نمی یابد.

نگاه بانک‌ها به شرکت‌های دانش بنیان تغییر کند

حبیبی اظهار کرد: امروز از مهمترین مشکلات شرکت‌های دانش بنیان دریافت تسهیلات سرمایه گذاری از بانک‌ها است.

وی گفت: شرکت‌های دانش بنیان با دیگرشرکت‌های توسعه و قوام یافته مستقر در شهرک‌های صنعتی متفاوت هستند و نیاز به حمایت دارند.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس گفت: شرکت‌های دانش بنیانی که از چند جوان نخبه تازه فارغ التحصیل شده که سرمایه اولیه آنها تنها فکر و نخبگی است با شرکت‌های توسعه یافته ای که تعداد قابل توجهی نیرو دارند و از نظر تامین وثیقه و سند مشکلی ندارند، متفاوت هستند.

وی ادامه داد: بانک ها برای پرداخت تسهیلات به دانش بنیان‌ها باید تفاوتی برای آنها قائل شوند و با روان سازی کار زمینه دریافت وام را برای این شرکت‌ها فراهم کنند تا کار آنها پیش برود.

بروکراسی اداری چالش دیگر دانش بنیان های بوشهر

حبیبی یکی دیگر از چالش های شرکت‌های دانش بنیان را بروکراسی اداری بیان کرد و گفت: هرچند با توجه به شعار سال فرایند دریافت برخی از مجوزها برای این شرکت‌ها روان شده اما همچنان در برخی موارد با مشکلات روبرو هستند.

وی تاکید کرد: باید روند دریافت مجوزها به گونه ای باشد که شرکت‌های دانش بنیان بیشترین وقت خود را صرف تولید و تجاری سازی محصول کنند نه اینکه درگیر بروکراسی اداری شوند.

زیرساخت‌های استان بوشهر در بخش دانش بنیان‌ها ضعیف است

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس گفت: استان بوشهراز نظر نیروی انسانی و جامعه نخبگانی جزو استان‌های پنجم و یا ششم کشور اما در بخش زیرساخت‌ها جزو استان‌های آخر است.

حبیبی ادامه داد: امروز برخی از مراکز رشد فعال در این استان جایی برای اسکان شرکت‌های فناور ندارند و دربسیاری از مناطق با مشکلاتی در زمینه فضا روبرو هستتد.

وی گفت: پارک‌های علم و فناوری سازمان‌های جوانی هستند که نیاز به تقویت زیرساخت‌ها دارند تا بتوانند از شرکت‌های دانش بنیان و بویژه شرکت‌های نوپا حمایت کنند.

به گفته حبیبی مراکز رشد اجاره ای و در مکان هایی مستقر هستند که بیشتر به عنوان یک اجاره نشین به آنها نگاه می‌کنند تا به عنوان شرکتی که قرار است در بحث استقلال کشور کارهای بزرگی انجام دهند.

وی با اشاره به اهمیت ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گفت: مشکلات دانش بنیان‌ها باید در ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان بررسی شود.

حبیبی تاکید کرد: ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان باید برش شهرستانی هم داشته باشد تا مشکلات شهرستان‌ها با استفاده از توان فرمانداری‌ها برطرف شود.

وی با بیان اینکه استان بوشهر دارای هفت مرکز رشد است گفت: مرکز رشد تخصصی حوزه نفت و گاز عسلویه از جمله این مراکز است که با وجود گرفتن مجوزهای لازم اما هنوز راه اندازی نشده که با توجه به مزیت‌های رقابتی استان بوشهر در ۲ حوزه نفت، گاز و انرژی و دریا و زیست فناوری دریا این زیرساخت فراهم شود.

وی یادآور شد: در زمان حاضر ۱۷۵ شرکت دانش بنیان در مجموعه پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر مستقر هستند که توانستند زمینه اشتغال یکهزار و ۵۰۰ نفر از جوانان نخبه را فراهم کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha