مشکل راه ارتباطی ۱۱۰ روستای گلستان با کار جهادی برطرف می‌شود

گرگان- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان گفت : رفع مشکل راه ارتباطی ۱۱۰ روستایی به ویژه در مناطق محروم و مرزی این استان در دستور برنامه جهادی قرار گرفته و اجرا و تکمیل آن با هدف رونق این روستاها پیگیری می‌شود.

سیدمحمدرضا سیدالنگی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: هدف از اجرای این برنامه جهادی مهاجرت معکوس به روستا، تامین امنیت غذایی، کاهش آلایندگی زیست محیطی شهری و ترافیک، ایجاد فرصت های شغلی در مناطق روستایی است.

وی خاطر نشان کرد: اجرای این طرح در راستای الگوی اقتصادی و پیشرفت در روستای گلستان تعریف و حمایت می شود .

 ۴۷ درصد جمعیت گلستان در روستاها زندگی می کنند اشتغال اصلی آن ها بر پایه کشاورزی است.

سید النگی همچنین از تهیه شناسنامه برای تمامی روستاهای گلستان به منظور سرمایه گذاری و استفاده از این ظرفیت و تاثیر آن در توسعه اقتصادی خبر داد و افزود: این طرح توسط دفتر امور روستایی و شوراهای این معاونت در دست اجرا است.

مشکل راه ارتباطی ۱۱۰ روستای گلستان با کار جهادی برطرف می‌شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان همچنین بر ضرورت سرمایه گذاری بیشتر در بخش گردشگری تاکید کرد و گفت: سرمایه گذاری در این بخش یکی از راه های مهم برای ایجاد فرصت های شغلی و رونق اقتصادی است.

وی تاکید کرد: برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری مناطق جنوبی گلستان به دلیل برخورداری از ظرفیت های گردشگری و تاریخی در اولویت قرار گرفته و از این ظرفیت استفاده خواهد شد.

استان گلستان با داشتن طبیعت زیبا، سرسبز و چشم اندازهای منحصربه‌فرد و دارا بودن بیش از ۳۵۰ جاذبه طبیعی متنوع و ارزشمند، یکی از قطب‌های مهم اکوتوریسم در شمال کشور ایران به شمار می‌رود.

همچنین این استان به سبب برخی ویژگی های طبیعی و پیشینه تاریخی از جمله مستعدترین مناطق کشور در حوزه گردشگری محسوب می شود.

ظرفیت حضور اقوام متعدد با خرده فرهنگ های فراوان، آثار و ابنیه چندین هزار ساله، جنگل های چند میلیون ساله هیرکانی، سواحل دریای خزر، مرال های دشت جهان‌نما گرفته و جزیره آشوراده در دل دریای خزر، بخش اندکی از گنجینه های معنوی سرزمین هیرکان است که هر کدام از آن ها می‌تواند به مقصد گردشگری تبدیل شود.

مشکل راه ارتباطی ۱۱۰ روستای گلستان با کار جهادی برطرف می‌شود

زهکشی اولویت توسعه کشاورزی گلستان

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان گفت: زهکشی اراضی شمال استان اولویت توسعه کشاورزی سازمان جهادکشاورزی به شمار می رود و اکنون پوشش ۸۰ هزار هکتار دیگر با مصوبه لحاظ اعتبار در سفر رییس جمهور در اسفندماه پارسال به استان در دست پیگیری و اجرا است.

وی بیان کرد : برنامه زهکشی اراضی شمال استان مطابق اولویت بندی دستگاه های مرتبط پیگیری و اجرای می  شود و در صورت نیاز می توان اراضی بیشتر را زیر پوشش برنامه قرار داد.

سیدالنگی تاکید کرد: با اجرای این برنامه مهم ، اراضی کم بازده شمال استان در حوزه کشاورزی رونق یافته وکمک بزرگی به بهره برداران این اراضی در رونق اقتصادی آن ها می کند.

در این راستا مطالعه برای اجرای طرح زهکشی در سطح ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی شمال و غرب گلستان توسط شرکت آب منطقه ای انجام شد و در نهایت اجرای ۲۸۰ هزار هکتار آن در اولویت اجرا قرار گرفت و در سال ۹۳ در هیات دولت وقت تصویب و عملیات اجرای آن آغاز شد.

از این سطح اجرای طرح زهکشی در گلستان، ۱۶۰ هزار هکتار به جهادکشاورزی و بقیه آن به شرکت آب منطقه ای استان واگذار شد.

با گذشت چند سال از اجرای این طرح و تلاش ۲ دستگاه مجری به ویژه سازمان جهادکشاورزی استان بیش از ۴۰ درصد آن مورد بهره برداری کشاورزان قرار گرفته است.

تکمیل زهکشی در اراضی باقی مانده گلستان جزو طرح های اولویت دار مسوولان ارشد استان برای توسعه این خطه به شمار می رود و توسط دولت جهادی سیزدهم بر تداوم آن تاکید و مورد حمایت مالی قرار گرفته است.

زهکشی، فراهم کردن محیطی مناسب برای رشد ریشه گیاه از لحاظ تهویه و شوری است ولی در تعریفی جامع‌تر، زهکشی به معنی خارج شدن طبیعی یا مصنوعی آب مازاد از یک منطقه است که افزایش راندمان تولید، هدایت آب باران و آب‌های سطحی به آب بندان‌های کشاورزی و تالاب‌ها، خروج آب از زمین‌ و بازچرخانی آن برای استفاده در آبیاری محصولات کشاورزی از جمله مزایای اجرای طرح زهکشی از سوی کارشناسان امر معرفی می شود.
دولت سیزدهم در سفر استانی اسفندماه پارسال به این خطه شمالی، تخصیص ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای زهکشی بخشی از اراضی واقع در حوزه های گرگانرود و قره سو مصوب دارد.

مشکل راه ارتباطی ۱۱۰ روستای گلستان با کار جهادی برطرف می‌شود

نجات خلیج گرگان طرح کلیدی گلستان

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان گفت: اکنون نجات خلیج گرگان به عنوان طرح کلیدی این استان به شمار می رود که از سوی مسوولان ارشد آن با جدیت پیگیری می شود.

سید النگی اظهار داشت: اگر نجات خلیج گرگان پیگیری نمی شد ، در سال۱۴۰۳ به یک معضل برای استان و کشور تبدیل می شد و خشک شدن آن، ریزگرد در استان و استان های همجوار به همراه داشت.

وی گفت: با پیگیری به عمل آمده معاون اول رییس جمهوردر چهارمین نشست ستاد ملی تالاب از فروردین سال جاری طرح لایروبی خلیج گرگان دستور کار قرار گرفته و پیمانکار آن هم مشغول اجرای طرح بوده و در یک بازه زمانی ۱۲ ماه انجام می شود.

وی تاکید کرد: نجات خلیج گرگان سبب حفظ اقتصاد مردم بندرگز، ترکمن ، گمیشان ، حمایت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی های زیست محیط و مهاجرت ساکنان می شود.

مشکل راه ارتباطی ۱۱۰ روستای گلستان با کار جهادی برطرف می‌شود

استقبال از طرح نهضت ملی مسکن در گلستان

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان گفت: ۸۹ هزار نفر از ساکنان این استان در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده و متقاضی استفاده از تسهیلات آن برای خانه دار شدن هستند.

وی افزود: در برنامه اجرای طرح نهضت ملی مسکن ، برای استان گلستان ساخت ۹۴ هزار واحددر نظر گرفته شده که قرار است این خانه ها در مدت چهار سال ساخته شود.

استان گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که در ۱۴ شهرستان (۳۴ نقطه شهری و حدود یک هزار روستای دارای کد شناسایی) سکونت دارند.

معاون استاندار گلستان: نگاه دولت تاکید بر توجه به زیرساختهاست

معاون استاندار گلستان: تعلل در آغاز طرح طبیعت‌گردی آشوراده پذیرفتنی نیست

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha