به گزارش ایرنا از سازمان انتقال خون، دکتر مصطفی جمالی افزود: اهدای خون امری خداپسندانه و سنتی حسنه است که موجب اهدای زندگی می شود.
وی با بیان اینکه از هر یک واحد خون دریافتی که خون کامل است می توان گلبول قرمز، پلاسما، پلاکت یا کرایو به دست آورد؛ افزود: هر یک از اینها برای بیماران مختلف قابل استفاده می باشد و همین امر موجب می شود هر یک واحد اهدای خون حیات بخش جان سه انسان باشد.
وی گفت: در اهدای خون مستمر، هر فرد قادر است بیش از دو بار در سال اهدای خون داشته باشد.
افزایش ۱۳ درصدی اهدای خون در سه ماهه نخست سال جاری
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران از افزایش ۱۳ درصدی اهدای خون در سال جاری خبر داد و افزود: در سه ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مشابه سال گذشته شاخص اهدای خون به ۲۷ در هزار نفر رسیده است.
وی با تاکید بر اهمیت توسعه زیرساخت ها خاطر نشان کرد: ایجاد مراکز انتقال خون در مناطقی که این امکانات را ندارند در دستور کار این سازمان قرار دارد.
به گزارش ایرنا به نقل از سازمان انتقال خون، زنان هرچهار ماه یک بار و درسال در مجموع ۳ بار و مردان هرسه ماه یک بار و در مجموع ۴ بار در سال می توانند خون اهدا کنند.
حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است. حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی سن اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.
سالانه در کشور بیش از ۲ میلیون نفر به صورت کاملا داوطلبانه خون اهدا می کنند.
نظر شما