عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی: مدل توسعه سرمایه‌گذاری کشور نامتوازن است

کرمان - ایرنا - عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: مدل توسعه و سرمایه‌گذاری در صنایع معدنی کشور نامتوازن است و دلیل این موضوع نیز اعلام یک رقم است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محسن دهنوی روز سه شنبه در آیین بهره برداری از خط سه تولید کنستانتره شرکت سنگ آهن گهرزمین در سیرجان افزود: امروز در کشور نزدیک به هشت میلیون تن گندله داریم که خریدار ندارد.

وی اظهار داشت: آمار نشان می دهد مدل توسعه کشور مشکل دارد زیرا صنایع پایین دستی را متناسب با صنایع بالادستی توسعه نداده ایم و همچنین زیرساختی برای بخش‌های توسعه یافته تعریف نشده است.

رییس فراکسیون اقتصاد دانش بنیان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بزودی ضمن ایجاد یک بحران، بیش از ۱۵ میلیون تن مازاد گندله خواهیم داشت لذا بزودی در مجلس با کمک دولت راه حلی برای آن پیدا می کنیم که شرکت های گل‌گهر متضرر نشوند و محصولات خود را با قیمت مناسب بفروشند.

وی یادآور شد: ارز بری را با توجه به ارزآوری معدن داریم و بیش از ۲ میلیارد دلار فقط برای خرید تجهیزات و ماشین آلات و مواد اولیه معادن ارزبری داریم.

دهنوی گفت: با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان کمک می کنیم بومی سازی در کشور پیگیری شود تا ارز بری قطع شود، اکنون بیش از ۱۰ میلیون تن سنگ آهن و کنستانتره و ۲ و نیم میلیون تن گندله خام فروشی می کنیم.

وی با بیان اینکه اکتشاف در پهنه های غیرفعال در تبصره بودجه ۱۴۰۱ آمده است افزود: معدنی که یک سال از زمان ثبت مجوز آن گذشته و فعال نشده باید فعال شود و در این زمینه مجوز پنج هزار پهنه در کشور باطل می شود.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بازگشت ۱۵ درصد معادن را در قانون آوردیم و ۶۰ درصد بهره مالکانه را به سرزمین معدنی می دهیم که معدنی است، بحث بر سر عدالت محوری است که در قانون آمده و اجرا نمی شود.

زنجیره تولید معادن فولاد از سنگ معدن آغاز می شود که با تبدیل به کنستانتره، گندله، آهن اسفنجی و سپس شمش و میلگرد در منطقه سیرجان تولید می شود.

شهرستان سیرجان در فاصله ۱۷۵ کیلومتری غرب کرمان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha