۱۳ تیر ۱۴۰۱، ۱۰:۴۱
کد خبرنگار: 1050
کد خبر: 84810786
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزایش قیمت خرید هر تن جو هیچ ارتباطی به ارز ترجیحی ندارد

کرج - ایرنا - عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: سال ۹۹ قیمت خرید هر تن جو زیر ۲۰۰ دلار بود ولی امروز قیمت آن بالاتر از ۴۰۰ دلار می باشد در حالی که این افزایش هیچ ارتباطی به اصلاح ارز ترجیحی ندارد.

به گزارش روز دوشنبه  ایرنا از دفتر نماینده مردم کرج،اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی ، علیرضا عباسی در نشستی تخصصی پیرامون شناسایی و رفع موانع دامداران استان البرز که با حضور دامداران صنعتی و سنتی و خرد روستایی در خانه ملت کرج برگزار شد، افزود: دامداران و تولید کنندگان خط مقدم جهاد اقتصادی و امنیت غذایی کشور هستند بنابراین باید از تولید و تولید کننده صیانت کنیم در غیر این صورت کشور ضرر می کند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: در ماه های اخیر التهاباتی در دنیا و منطقه بوجود آمد و انبار غله دنیا به شدت تحت تاثیر قرار گرفت، جنگی که باعث شد قیمت های جهانی محصولاتی نظیر گندم، سویا، جو ‌و ذرت افزایش ناگهانی پیدا کند. 

عباسی با بیان اینکه سیاست اصلاح ارز ترجیحی سیاست درستی بود؛ خاطرنشان کرد: دولت دوازدهم و سیزدهم توان نظارت بر روند توزیع هدفمند ارز ترجیحی را نداشتند و در دولت فعلی حتی توان پرداخت این میزان ارز وجود نداشت.

وی ضمن تاکید بر الزامات اصلاح ارز ترجیحی افزود: در کمیسیون کشاورزی بر روی الزامات اصلاح ارز ترجیحی تاکید فراوان داشته و داریم؛ اول اینکه در کمیسیون از وزارت جهاد مطالبه کردیم که نقدینگی برای تولید کننده در حین اجرای این سیاست باید افزایش یابد لذا بانک کشاورزی و سایر بانک ها باید برای تامین این قسمت مامور شوند و محل تامین تسهیلات هم از محل جلوگیری هرزروی ارز ترجیحی تامین شود.

وی ادامه داد: دوم اینکه قیمت باید واقعی تعیین شود و نه به ضرر مصرف کننده و نه به ضرر تولید کننده منجر شود و سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده باید کاملا بر روند قیمت گذاری کالا نظارت کافی و وافی داشته باشد بنابراین لازم است قیمت واقعی بر اساس آنالیز قیمت دقیق اعلام شود.

عباسی بیان داشت: سوم اینکه دهک بندی واقعی در جامعه صورت گیرد و  چهارم اینکه طبق نظر کارشناسان وقتی به مصرف کننده یارانه نقدی داده می شود به سمت مصرف کالای مد نظر نمی رود به همین علت دولت باید تکلیف قانونی مجلس که کالابرگ برای مصرف کننده است را در نظر بگیرد.

وی در ادامه افزود: پنجم اینکه برآورد کارشناسان از اول هم این بود که اگر قیمت ها افزایش پیدا کند مصرف لبنیات، مرغ و گوشت قرمز تا ۳۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
نماینده مردم کرج،اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی گفت:آیا تولید کننده با کاهش مصرف باید متضرر شود که قطعا خیر بنابراین نقش دولت باید فعال تر شود و سازمان پشتیبانی امور دام، سازمان تعاونی روستایی  خرید تضمینی محصولات را انجام دهند و در بودجه ۱۴۰۱ به دولت بابت صادرات دام مجوز داده شد حتی میزان تعرفه صادرات هم مشخص شده است.

وی یادآورشد: دولت گذشته طبق برنامه ششم توسعه مکلف شده بود ۲۵ هزار مگا وات برق تولید کند ولی با بی توجهی به بهره‌وری در نیروگاه ها و افزایش کمی نیروگاه ها برخورد کرد و باعث شد در تابستان سال گذشته علاوه بر خاموشی های متعدد، برق چاه های کشاورزی هم قطع شوند و خسارت به کشاورزان وارد شود علاوه بر این خشکسالی سال های اخیر نیز باعث خشک شدن مراتع شد بنابراین برای حفظ تولید عشایر باید از آنان حمایت شود.

عضو کمیسیون کشاورزی،آب، منابع طبیعی، محیط زیست مجلس شورای اسلامی با انتقاد شدید نسبت به مطالب ضد و نقیض مسوولان وزارتخانه جهاد کشاورزی بابت تسهیلات بانک کشاورزی اظهار کرد: امروز تولید کننده در خط مقدم جهاد اقتصادی و امنیت غذایی می باشد و خدایی نکرده اگر مشکلی برای تولید بوجود آید کشور با مشکل مواجه می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha