به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک، دکتر امید قبادی در اولین دوره آموزشی تخصصی مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوند استان مرکزی در اراک افزود: هر ساله سه هزار نفر با اعضای سالم مرگ مغزی میشوند که از این تعداد یک هزار نفر در کشور عضو اهدا میکنند.
وی ادامه داد: هر فردی که دچار مرگ مغزی میشود هشت عضو سالم دارد که می تواند اهدا کند اما ممکن است به دلیل اتلاف زمان برای دریافت رضایت و پایین آمدن کیفیت اعضاء به وسیله سموم مغزی، حداقل سه عضو قابلیت اهدا پیدا کنند.
نائب رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: با توجه به آمارهای موجود حدود ۶ هزار عضو در سال اهدا نمیشود و به صورت کاملا سالم خاکسپاری میشود که آمار بالا و البته قابل تاملی است.
قبادی افزود: روزانه هفت تا ۱۰ نفر در کشور جان خود را در فهرست انتظار و عدم دریافت اعضای مورد نیاز از دست میدهند.
نایب رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: سالانه سه هزار نفر به دلیل نرسیدن عضو به آنان از بین میروند که اگر نصف موارد ذکر شده به بیماران نیازمند اهدا میشد، کسی در فهرست انتظار فوت نمی کرد.
دکتر قبادی در ادامه گفت: استان مرکزی قبل از سال جاری در رتبه متوسط و حتی در سال های قبل از آن در رتبههای ضعیف و بسیار ضعیف در اهدای عضو بود اما در سه ماهه نخست امسال و هشت اهدای عضوی که صورت گرفت به جایگاه مطلوبی رسیده است.
وی اظهار داشت: ۸۸ درصد از شناسایی بیماران مرگ مغزی در بیمارستان ولیعصر(عج) اراک، ۱۰ درصد در سایر بیمارستان های اراک و مابقی در کل شهرستانها اتفاق افتاده که نشان دهنده آموزش در سراسر استان است .
نایب رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: سال گذشته از ۹۲ نفری که سطح هوشیاری زیر ۶ داشتند،۱۷ نفر مرگ مغزی اعلام و از این تعداد ۱۰ نفر رضایت دادند که متاسفانه ۲ نفر آنان نیز قبل از عمل پیوند، جان خود را از دست دادند.
دکتر قبادی افزود: آمار شناسایی و رضایت از خانواده ها در استان مرکزی حدود ۶۰ درصد ثبت شده که آمار قابل قبولی است.
راه اندازی واحد فراهم آوری در اراک، ارتقای دانش رضایت گیری، افزایش تعداد کوردیناتور،آزاد کردن مسئول هماهنگ کننده، تغییر کاربری واحد شناسایی به فراهم آوری و ایجاد ساختار پیوند کلیه در مرکز استان از جمله مهمترین پیشنهادات نائب رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان بود.
نظر شما