بیمارستان قلب آباده، جلوه‌ عشق نیک‌اندیشان

شیراز-ایرنا-ساخت بیمارستان قلب آباده و افتتاح فاز دوم این بیمارستان در روزهای اخیر با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اتفاق خوبی بود که بدون تلاش خیرین و نیکوکاران محقق نمی‌شد؛ رخدادی که نشان داد عشق به همنوع در رگ‌های نیک‌اندیشان فارس جاری است.

دوازدهم آبان ماه سال ۱۳۸۷ بود که مدیر وقت شبکه بهداشت و درمان آباده فارس اعلام کرد ورثه مرحوم محمد امین شودلی یک قطعه زمین به مساحت ۲۰۶ متر مربع را به شورای خیرین تأمین سلامت آباده اهدا کرده و قرار است درآمد فروش این زمین صرف راه اندازی مرکز قلب در بیمارستان امام خمینی آباده شود. علیرضا توکل در آن زمان گفته بود: راه اندازی مرکز جراحی قلب و عروق آباده، نیاز به حمایت و همت افراد خیر دارد، گفت: مجمع خیرین تأمین سلامت فارس مجوز خرید یک دستگاه آنژیوگرافی برای این مرکز را دریافت کرده و دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم تأمین نیروی متخصص و اضافه کردن تجهیزات به این ساختمان را پیش بینی کرده است. توکل هزینه اولیه ایجاد این بخش را ۱۵ میلیارد ریال پیش بینی کرد و معتقد بود که این مهم حمایت مسئولان و کمک افراد خیر را می‌طلبد.

فراخوان همکاری با نیک‌اندیشان سلامت و کلنگ‌زنی بیمارستان
بدین‌ترتیب فراخوان همکاری با نیک‌اندیشان سلامت با هدف ساخت این بیمارستان منتشر و این فراخوان آغازی برای به حقیقت پیوستن ایده بزرگ ساخت بیمارستان قلب در شهرستان آباده شد.
کلنگ‌زنی ساخت این بیمارستان در سال ۱۳۸۸ در زمینی با زیر بنای سه هزار و ۶۴۰ مترمربع صورت گرفت و مدت زمان زیادی طول نکشید که عملیات ساخت این مجموعه آغاز شد.‌ این ساختمان در نهایت پس از هشت سال فراز و نشیب‌های فراوان در خردادماه سال ۹۶ به بهره برداری رسید.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان آباده در ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ اعلام کرد که عملیات ساخت بیمارستان خیر ساز تخصصی و فوق تخصصی قلب شمال فارس به انجام رسیده و تا چند روز آینده این مرکز درمانی در شهر آباده به بهره برداری می رسد. کامران مهدوی در آن زمان با اشاره به فعال شدن ۶۵ تخت این مرکز گفت: افزون بر شهرستان آباده، شهرستان های همجوار نیز می‌توانند از خدمات درمانی این بیمارستان بهره ببرند و بیماران قلبی این شهرستان ها از مراجعه به مرکز استان بی نیاز می شوند.

شروع قوی
این مجموعه که در سه طبقه احداث شد با برخورداری از بخش های اداری، سی سی یو، پست سی سی یو، درمانگاه و اورژانس قلب در طبقه همکف فعالیت‌های خود را آغاز کرد و خیلی زود توانست به جایگاه مطلوبی در عرصه درمان و سلامت برسد به گونه‌ای که با گذشت کمتر از یک سال از شروع فعالیت‌هایش پذیرای بیماران از نقاط مختلف کشور شد بیماران از سراسر مناطق شمال فارس و استان‌های همجوار برای برطرف کردن نیازهای درمانی خود به این بیمارستان مراجعه می‌کردند و از سال ۹۶ تا ۹۷ بیش از بیست هزار نفر از امکانات بستری و سراپایی این بیمارستان بهره بردند.

مهدوی رئیس شبکه بهداشت و درمان آباده در ۱۸ مهر ۱۳۹۷ نیز به عملکرد قابل توجه این بیمارستان اشاره کرد و با اعتقاد به اینکه این مرکز یکی از مؤثرترین مراکز درمانی در شمال استان فارس به شمار می‌رود، گفت: بیش از ۱۱۰میلیارد ریال در این بیمارستان هزینه شده است و خیرین سلامت شهرستان آباده هم ۷۰ میلیارد ریال برای ساخت این بیمارستان کمک کرده‌اند.

افتتاح فاز دوم بیمارستان
با این حال خبرهای خوش از فعالیت‌های این بیمارستان به همین جا ختم نشد و افتتاح فاز دوم این مجموعه، بار دیگر توانست کام مردم شهرستان آباده را شیرین کند. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که شامگاه پنجشنبه ۹تیرماه در سفر به استان فارس، وارد شهرستان آباده شده بود، با حضور در بیمارستان حضرت امام خمینی(ره) این شهرستان، فاز دوم مرکز قلب این بیمارستان را افتتاح کرد. بهرام عین اللهی در مراسم افتتاح این بیمارستان مهم‌ترین اولویت‌های وزارت بهداشت را محرومیت‌زدایی دانست و گفت: با محرومیت زدایی سلامت مردم در همه نقاط کشور تامین شود و در همین زمینه، برنامه عدالت و تعالی نظام سلامت تدوین شده و به صورت روزانه در سطح کشور در حال اجراست.

نقش پررنگ نیکوکاران در ساخت و تجهیز بیمارستان
با این حال نقش پررنگ نیکوکاران و خیرین را در ساخت و تجهیز این بیمارستان نمی‌توان نادیده گرفت. یکی از اقدامات خوب و ارزنده نیکوکاران در حوزه سلامت، ساخت بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های خیریه است. نیکوکارانی که در ادوار مختلف و در زمینه‌های درمانی، بهداشتی و سلامت به یاری دولت شتافتند و سهم بسزایی در موفقیت‌های برنامه‌های سلامت محور دارند.
رئیس شورای خیرین تامین سلامت آباده هم که معتقد است خیرین نقش بی‌بدیلی در ساخت و تجهیز بیمارستان قلب آباده داشته‌اند، در رابطه با نقش نیک اندیشان در احداث این بیمارستان گفت: می‌توان گفت خیرین در احداث ساختمان بیمارستان مشارکت صددرصدی داشته‌اند و حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از تجهیزات بیمارستان هم توسط خیرین تأمین شده است.
ایرج فرخی در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: انجام هر کاری عشق می‌خواهد و اگر انسان به معنای واقعی عاشق نشود به وصال معشوق نمی‌رسد؛ البته عشق می‌تواند مجازی یا حقیقی باشد و می‌توان گفت کارهایی که خیرین انجام می‌دهند عشق حقیقی است.

بیمارستان قلب آباده، جلوه‌ عشق نیک‌اندیشان
ایرج فرخی رئیس شورای خیرین تامین سلامت آباده

اهداف ساخت این بیمارستان و شروع عملیات احداث
این نیک اندیش ادامه داد: تأسیس بیمارستان قلب که یکی از مهمترین پروژه‌های این شورا به شمار می‌رود هم به عشق مردم آباده انجام شد. مردمی که برای تأمین نیازهای خود در حوزه سلامت با مشکلات بسیاری مواجه بودند.
فرخی اضافه کرد: در واقع آباده یکی از شهرستان‌های استان فارس محسوب می‌شود که حدود ۲۷۵ کیلومتر با مرکز استان فاصله دارد و مردم این شهرستان به دلیل نبود بیمارستان قلب در آباده مجبور بودند برای برطرف کردن مشکل خود به مرکز استان مراجعه کنند اما متأسفانه بسیاری از آنها در این مسیر فوت یا سکته ناقص و خفیف می‌کردند. همین مسئله باعث شد که تدابیر لازم برای حل این مشکل اتخاذ شود.
او با اشاره به پیگیری‌ها و اقدامات انجام شده برای رفع مشکل بیماران قلبی در شهرستان آباده گفت:‌ در دهه ۸۰ قرار بود دانشگاه علوم پزشکی یک دستگاه «ام آر آی» در اختیار شهرستان آباده قرار دهد و با اینکه آباده آمادگی و ظرفیت خود برای انجام این کار را اعلام کرد، شهرستان اقلید با نامه‌ای که از وزارت گرفت موفق شد این امتیاز را از آن خود کند.
رئیس شورای خیرین تأمین سلامت آباده بیان کرد: در همان زمان جلسه‌ای با حضور دکتر ایمانیه رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و استاندار کنونی فارس برگزار شد و ایشان در این جلسه عنوان کردند که هر دو شهرستان نیاز به دستگاه «ام آر آی» دارند اما وجود دو دستگاه در دو شهرستان نزدیک به هم توجیه اقتصادی ندارد.
وی افزود: در این جلسه دکتر ایمانیه اعلام کردند که برای اختصاص امتیاز به شهرستان آباده، می‌توانیم مجوز احداث یک بیمارستان تخصصی قلب که از سوی وزارت بهداشت به استان فارس اختصاص داده شده است را به این شهرستان دهیم؛ بنده از این پیشنهاد استقبال کردم و از آقای ایمانیه خواستم که اقدامات لازم برای صدور این مجوز انجام شود.
فرخی عنوان کرد: پس از عقد تفاهم نامه‌ای بین بنده و دانشگاه علوم پزشکی مقرر گردید احداث ساختمان به عهده شورای خیرین گذاشته شود و دانشگاه متعهد به مهیا کردن تجهیزات پزشکی و تأمین نیروی انسانی باشد.
وی افزود: بالاخره کلنگ بیمارستان قلب در سال ۱۳۸۸ بدون آمادگی و برخورداری از منبع مالی خاص، با توکل بر خدا و به دستور دکتر ایمانیه به زمین زده شد.
عضو هیأت امنای مجمع خیرین استان فارس یادآور شد: با وجود اینکه آمادگی و اعتبار لازم را برای انجام این کار نداشتیم از همان روز اول تمام تلاش خود را برای احداث این ساختمان به کار گرفتیم و هر کس با هر توان مالی در این پروژه عظیم خیرخواهانه مشارکت کرد.
وی ادامه داد: در آن زمان از ما خواسته شد که برای صدور مجوز، ۳۰۰ میلیون تومان به حساب دانشگاه واریز کنیم، لذا با گرفتن وام این مبلغ را پرداخت کردیم. هرچند که این مبلغ بعدها به خودمان بازگردانده شد.
فرخی اضافه کرد: من هم برای شروع روند عملیات احداث این ساختمان به تهران سفر کردم و توانستم با پیگیری این موضوع از طریق افراد خیر، اعتبارات و تجهیزاتی از جمله میلگرد مورد نیاز و هزارتُن سیمان را برای آغاز عملیات احداث تأمین کنم.

از هدیه ۱۰۰ هزار تومانی یک دانش‌آموز تا کمک‌های پنج میلیاردتومانی
او بیان داشت: ما در این مدت شاهد کارهای خیرخواهانه‌ای از سوی مردم برای ساخت این بیمارستان بودیم. به عنوان نمونه دانش‌آموزی که در مسابقات قرآنی شرکت و موفق به دریافت هدیه‌ای با مبلغ ۱۰۰ هزار تومان شده بود، این مبلغ را برای ساخت بیمارستان اهدا کرد و حتی یک پیرزن سالخوره، که تنها دارایی او مقداری ریوار گیوه بود از ما خواست که با اهدای این ریوار قصد دارد به اندازه یک پله در ساخت این بیمارستان سهیم باشد.
فرخی افزود: این پیرزن اعتقاد داشت که با پا گذاشتن پزشکی که قصد معالجه بیماران را دارد بر این پله، او هم می‌تواند در ثواب نجات جان آن انسان شریک باشد. انگیزه این بانو که با تنها دارایی‌اش در ساخت این بیمارستان مشارکت کرد، باعث بالا رفتن انگیزه ما برای ادامه کار شد.
وی گفت: در این میان افرادی هم بودند که برای ساخت این بیمارستان از یک تا پنج میلیارد تومان کمک کردند. حتی یک بانوی فرانسوی در سال ۹۱، در ادامه روند عملیات احداث به ما یاری رساند و مبلغی حدود ۵۰ میلیاردتومان کمک کرد.

تجهیز بیمارستان به یک دستگاه آنژیوگرافی
او با بیان اینکه وزارت بهداشت متقبل شد یک دستگاه آنژیوگرافی به بیمارستان آباده اختصاص دهد، گفت: زمانی که ما متوجه شدیم دانشگاه برای خرید و انتقال این دستگاه به ۳ میلیارد تومان نیاز دارد برای تأمین این اعتبار تلاش کردیم و در نهایت موفق به تجهیز بیمارستان به دستگاه آنژیوگرافی شدیم.
فرخی به افتتاح فاز دوم مرکز قلب بیمارستان با حضور وزیر بهداشت اشاره کرد و گفت: در روز افتتاح این بخش بر روی ۶ نفر آنژیوگرافی انجام شد و آن روز بهترین روز زندگی من بود چراکه شاهد بهره‌برداری از این بیمارستان و به ثمر نشستن تلاش‌هایمان بودم.
عضو هیأت امنای مجمع خیرین استان فارس با بیان اینکه این بیمارستان قطعا می‌تواند بسیاری از نیازهای درمانی منطقه و حتی استان را برطرف کند، گفت: پس از تجهیز بیمارستان به این دستگاه، تمامی نیازهای بیماران قلبی برطرف می‌شود و با بهره‌گیری از پزشکان جراح فوق تخصص و تکمیل ظرفیت های موجود نیز می‌توانیم گام‌های بلندتری در این مسیر برداریم. در واقع با تجهیز هر چه بیشتر این بیمارستان مردم این شهرستان برای درمان بیماری‌های قلب و جراحی قلب نیازی به مراجعه به اصفهان و شیراز و یزد نخواهند داشت.
فرخی با بیان اینکه خیرین نقش بسزایی در ساخت و تجهیز این بیمارستان داشته‌اند، افزود: می‌توان گفت خیرین در ساخت بنای بیمارستان مشارکت صد در صدی داشته‌اند و حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از تجهیزات بیمارستان هم توسط خیرین تأمین شده است.

کمک خیرین آباده به مردم؛ از مدرسه‌سازی تا تهیه دارو و بسته‌های معیشتی
وی به دیگر فعالیت‌های انجام شده توسط خیرین در شهرستان آباده اشاره کرد و گفت: مدرسه‌سازی، تهیه جهیزیه برای خانواده‌های نیازمند، کمک به داروخانه‌ها برای تأمین داروی افراد بی‌بضاعت، تحت پوشش قرار دادن کودکان و زنان بی‌سرپرست و تهیه بسته‌های معیشتی برای خانواده‌هایی که با مشکل مالی رو به رو هستند از دیگر فعالیت‌هایی است که توسط خیرین در این شهرستان انجام می‌شود.
عضو هیأت امنای مجمع خیرین استان فارس اظهار داشت: انجام این نوع کارها توسط خیرین در شهرستان های استان، افزون بر اینکه کار بزرگ اجتماعی، ملی و مردمی محسوب می‌شود، منجر به افزایش اشتغالزایی و کاهش مهاجرت مردم این شهرستان‌ها به مرکز استان می‌شود. البته دولت نیز در این زمینه باید ما را یاری برساند و با در اختیار قرار دادن زمین یا اعطای تسهیلات بانکی کمک کند تا بتوانیم اقدامات بهتر و بیشتری برای مردم انجام دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha