ورود دانش به مزرعه ضامن تحقق امنیت غذایی در عین کاهش مصرف منابع آب است

زنجان– ایرنا- رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان گفت: افزایش تولید در بخش کشاورزی و در عین حال کاهش مصرف منابع آبی، ظاهرا امور متضاد به نظر می رسند ولی با ورود دانش به مزرعه اینها قابل جمع هستند و می توان امنیت غذایی را بدون مصرف بالای آب محقق کرد.

نادر عباسی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تولید دانش بنیان در حوزه کشاورزی در واقع تولیدی است که با کاهش مصرف آب، افزایش تولید را رقم بزنیم بنابراین تولید با بیشترین مقدار آب و خاک دیگر تولید دانش بنیان نخواهد بود.

وی اظهار داشت: ما در حوزه کشاورزی با اضافه برداشت آب مواجه هستیم، یعنی بیش از توان اکولوژیک کشور آب از منابع برداشت می کنیم، نُرم جهانی در این بخش ۴۰ درصد است و برای کشور ما این رقم ۱۰۰ درصد است.

عباسی افزود: این میزان برداشت برای افزایش تولید در جهت تامین امنیت غذایی ناگزیر است ولی در آینده باید به سمت کاهش برداشت از منابع آب های زیر زمینی و آب های سطحی برویم و این موضوع در گروه بهره گیری از دانش در تولید کشاورزی است.  

وی اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها را از مصادیق ورود دانش به مزرعه عنوان کرد و اظهار داشت: امسال سال اول اجرای این طرح در استان است و امیدواریم از سال های آینده، با رفع نواقص، شاهد ورود هر چه بیشتر دانش در حوزه تولید کشاورزی باشیم.

عباسی با بیان اینکه صنایع تبدیلی و تکمیلی از مصادیق ورود دانش به حوزه کشاورزی است، اکنون دیگر کشاورزی شامل کاشت، داشت و برداشت نیست، بلکه امروزه ۵۰ درصد فعالیت های مرتبط با محصولات کشاورزی به پس از برداشت مربوط می شود که در این زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی نقش قابل توجهی دارند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان خاطرنشان کرد: ارتقای بهره وری، تولید اصولی در گلخانه ها، کشاورزی حفاظتی و اصلاح الگوی کشت از دیگر مولفه ها و مصادیق مرتبط با دانش در بخش کشاورزی به شمار می روند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha