۸۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای بسته اشتغال سیستان اختصاص یافته است

زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بسته اشتغال در سیستان با ۸۷۰ میلیارد تومان در ۱۳ رسته شغلی در این منطقه با هدف ایجاد اشتغال، ماندگاری جمعیت و بهبود فضای کسب و کار توسط دولت سیزدهم در حال اجراست.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا حسین مدرس خیابانی در سفر به سیستان و در پاسخ به خبرنگاران درخصوص اشتغال شمال سیستان و بلوچستان اظهارداشت: کارگروه ویژه منطقه سیستان در حوزه اشتغال از ابتدای سال کار خود را شروع کرده و بسته ویژه اشتغال با اعتبار ۸۷۰ میلیارد تومان برای اشتغال در ۱۳ رسته شغلی در حوزه سیستان آماده کرده است. 
وی افزود: این بسته اشتغال در فصل های مختلف توسعه کشاورزی،دامپروری، صنایع دستی و  اشتغال خانگی است و دستگاه های اجرایی باید این بسته را در پنج شهرستان با استفاده از همه ظرفیت های اشتغال اجرا کنند.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: هم‌اینک وارد فاز اجرای این پروژه شده ایم و کمیته امداد و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) به عنوان نهادهای انقلابی در بخش کشاورزی در اجرای این بسته توفیقات خوبی داشته اند.
وی افزود:دستگاه های اجرایی در حوزه پرورش دام، آبزی پروری، پرورش شترمرغ و شتر متقاضیان زیادی داشته اند و معرفی به بانک انجام و به برخی نیز تسهیلات پرداخت شده است.

مدرس خیابانی عنوان کرد: در بحث اشتغال در حوزه صنعت نیز با توجه به وجود ۲۲۰۰ قالیباف در حوزه سیستان و در حوزه پوشاک و گردشگری نیز متقاضیانی به بانکها معرفی شده‌اند.

وی ادامه داد: از محل اجرای پروژه های عمرانی بیش‌از ۶۰۰ نفر از جمله اجرای پروژه گاز، پروژه توزیع برق، مدرسه سازی و ساخت درمانگاه اشتغال دارند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تکمیل زنجیره اشتغال و بازاریابی محصولات بسیار مهم بوده و یکی از مهمترین عوامل که باعث از کار افتادگی واحدهای تولیدی شده بحث بازار است.
وی ادامه داد: اگر اشتغال ایجاد شده در حوزه های مختلف از جمله قالی بافی و پرورش شترمرغ نتوانند تولیداتشان را بفروشند طبیعی است که پس از یک یا دو ماه کار کردن از چرخه اشتغال خارج شوند که باید با استفاده از ظرفیت صدا و سیما و همچنین فضای مجازی در بازاریابی، توانمندی ها، دستاوردها و ظرفیت های استان معرفی شود.

مدرس خیابانی تاکید کرد: باید زنجیره کامل اشتغال را از حیث تامین نهاده در ابتدای زنجیره و بسته بندی و فروش در انتهای زنجیره فراهم تا بتوانیم اشتغال پایدار را ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: در مرحله بعد همراهی و پشتیبانی بانک‌ها از سرمایه گذاران اثرگذار است چراکه اکثر سرمایه گذاری ها با تسهیلات بانکی و پشتوانه بانکی انجام می‌شود.
استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد:سال گذشته بانک‌ها ۱۹ هزار میلیارد تومان هم از منابع داخلی و هم از محل تسهیلات تکلیفی ماده ۱۶ پرداخت کرده‌اند.

وی تاکیدکرد: بانکها باید در اجرای این بسته اشتغال همراهی داشته باشند و برای اجرای این هدف مقدس یعنی اشتغال که چیزی بالاتر از آن نیست همراه باشند چرا که در کشور و در استان، هدفی بالاتر از اشتغال وجود ندارد.

مدرس خیابانی ادامه داد: بانک‌ها و فرمانداران از دیدگاه من یک هدف بیشتر ندارند و آن این است که هدف و تمرکزشان معطوف به ایجاد اشتغال باشد و در آن صورت می‌توان در کنار ایجاد اشتغال مسائل اجتماعی و فرهنگی و سایر معضلات را  مرتفع کنیم.
وی بیان داشت: اگر همت مضاعف بکار گیریم، عملی شدن این بسته اشتغال امیدوار کننده است و اگر گروه‌های جهادی، سپاه و قرارگاه عملیاتی پشت این موضوع قرار گیرند انشاالله تا پایان سال ۳۲ هزار نفر، مشغول خواهند شد.

استاندار سیستان و بلوچستان اظهارداشت: ملاک ما برای توفیق در ایجاد اشتغال نرخ شهرستانی و مقایسه آن با آمار سازمان برنامه بودجه است و کاستن از نرخ سازمان برنامه و بودجه در حوزه بیکاری بیانگر موفقیت در اجرای این طرح است.

وی تصریح کرد:این بسته اشتغال از جنس اشتغال خرد،خانگی و روستایی و زودبازده در منطقه سیستان است.

مدرس خیابانی افزود: در کنار این بسته اشتغال که از جنس زودبازده است، پروژه های معادن بزرگ ازجمله معدن مس جان جای، معدن سیاسترگی و پروژه فولاد جزو پروژه های بلند مدت و پیشران هستند که به محض راه اندازی، تعداد زیادی در این پروژه ها نیز مشغول به کار خواهند شد.

وی در خصوص طرح رزاق اظهارداشت: همسایه های شرقی ما افغانستان و پاکستان نیازمند سوخت هستند و اگر نتوانیم تجارت رسمی و سازمان یافته سوخت ایجاد کنیم، طبیعی است که قاچاق سوخت و نگرانی‌های مربوط به آن اتفاق می افتد.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: ما بارها به وزارت نفت  پیشنهاد داده ایم که طرح اجرایی دست یافتنی داریم و بارها در منطقه جنوب امتحان کرده ایم و از وزارت نفت خواسته ایم با قیمت تعادلی سوخت را در اختیار مرزنشینان قرار دهند تا همه مرزنشینان از آن منتفع شوند.

وی بیان کرد: ما از وزارت نفت درخواست داریم به عنوان متولی؛ سوخت را در اختیار مجموعه دست‌اندرکاران بگذارد و کارت شناسایی برای مرزنشینان واقعی توسط سپاه صادر شود و از مزیت مرز اینگونه استفاده شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha