به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، حسام زملط با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: تجهیزات شرکت بریتانیایی جیسیبی در تخریبهای دره اردن اشغالی استفاده میشود و مردم را بی خانمان میکند.
وی تصریح کرد که این شرکت «باید فوراً سود بردن از اشغال، استعمار و آپارتاید را متوقف و اطمینان حاصل کند که محصولات آن در ارتکاب جنایات جنگی استفاده نمی شود.»
«جیسیبی» یک شرکت چندملیتی انگلیسی است که در زمینه تولیدکنندهٔ تجهیزات ساختوساز، ماشینآلات کشاورزی، زبالهبردار، موتورهای دیزل و تجهیزات تخریب تخصص دارد. این شرکت ۲۲ کارخانه در سراسر آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی دارد و محصولات آن در بیش از ۱۵۰ کشور جهان به فروش میرسد.
سازمان عفو بینالملل پیشتر از این شرکت خواسته بود تا اقداماتی را برای جلوگیری از استفاده دستگاههای حفاری و سایر ماشینآلات خود در سرزمینهای فلسطینی تحت اشغال اسرائیل برای تخریب غیرقانونی خانههای فلسطینیها یا توسعه شهرکهای غیرقانونی در فلسطین اشغالی اتخاذ کند.
رژیم اشغالگر قدس پس از اشغال کرانه باختری رود اردن و قدس در سال ۱۹۶۷ اقدام به ساخت گسترده و غیرقانونی شهرکهای یهودینشین در این مناطق کرده است.
فلسطینیان هم تقریبا هر جمعه در مناطق مختلف کرانه باختری در اعتراض به شهرک سازی اسرائیل و ساخت دیوار حائل تظاهرات میکنند و مورد حمله نظامیان رژیم صهیونیستی قرار میگیرند.
علیرغم مخالفت های جهانی با شهرک سازی های غیرقانونی و اشغالگری های رژیم صهیونیستی، این رژیم در دهه های گذشته بیش از ۵۰ درصد کرانه باختری (از جمله بیت المقدس) را برای ساخت شهرک های مسکونی و پایگاه های نظامی تصرف کرده است.
منابع رژیم صهیونیستی پیشتر گزارش دادند که واشنگتن و تلآویو در خصوص اجرای طرح الحاق کرانه باختری به سایر سرزمین های فلسطین اشغالی به توافق رسیدهاند، اما نگرانی سران صهیونیست از تشدید اوضاع امنیتی در غزه و عکسالعمل نیروهای مقاومت به این طرح، باعث شده این رژیم تصمیم به اجرای آن به صورت تدریجی بگیرد.
شورای امنیت سازمان ملل اواخر سال ۲۰۱۶ با صدور قطعنامه ۲۳۳۴ بار دیگر هرگونه ساخت و ساز رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی فلسطین را غیرقانونی اعلام و بر ضرورت تخلیه فوری تمامی شهرکهای صهیونیستی احداث شده در کرانه باختری تاکید کرد.
رژیم صهیونیستی بارها این قطعنامه را نقض کرده و نه تنها شهرکسازی را متوقف نکرده، بلکه آن را شدت بخشیده است.
نظر شما