خط قرمز سازمان تأمین اجتماعی فساد است

تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: خط قرمز این سازمان، فساد و قانون بوده و تامین اجتماعی از اموال و دارایی‌های مردم صیانت خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، میرهاشم موسوی روز چهارشنبه در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری سازمان تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمع خبرنگاران گفت: سازمان تأمین اجتماعی اساسا یک نهاد اقتصادی و اجتماعی است؛ در بخش اجتماعی تولید خدمات می‌کند و فرآیندهای درونی سازمان نظیر بخش‌های بیمه‌ای گاه بالغ بر ٣٠٠ هزار میلیارد تومان گردش مالی خواهد داشت. در این فضا، در تعامل با کارفرمایان، بیمه‌شدگان ذینفعان مختلف و... (که این فرآیند در جریان است) طبیعتاً خطا نیز به چشم می‌خورد.  

وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی باید از فرصت‌ها در این زمینه استفاده کرده و اختلالات مربوطه را شناسایی کند. فرآیندها را احصاء و در صورت نیاز ریل‌گذاری‌های جدید انجام دهد.  

وی با اشاره به تصویب طرح "تحقیق و تفحص از شستا و سازمان تامین‌ اجتماعی" گفت: این طرح یک فرصت ارزنده است و تحقیق و تفحص و نظارت به عنوان یک ابزار کارآمد، شرایط سازمانی را به نقطه مطلوب می‌رساند. برخی در این رابطه نگاه سلبی را دنبال می‌کنند، اما سازمان تأمین اجتماعی از روز نخست، این فرایند را یک فرصت قلمداد کرده و از این طرح حمایت و کشف و بررسی‌ها نیز در حقیقت سازمان را پشتیبانی خواهد کرد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: هر یک از نهادهای نظارتی مانند مجلس شورای اسلامی که در این زمینه ورود کنند، در حقیقت به سازمان کمک خواهند کرد. به گفته برخی از نهادها، این طرح مربوط به دولت گذشته بوده و سازمان در هر حال از نظارت‌ها استقبال می‌کند.

موسوی ادامه داد: بیش از ۲۰۰ شرکت نیز ‌در زیرمجموعه این سازمان فعال بوده و بر این اساس شبکه‌های نظارتی باید تقویت شود. ظرفیت‌های خارج از سازمان، نهادهای نظارتی (اعم از مجلس شورای اسلامی و...) در این رابطه می‌توانند ورود کرده و مشکلات موجود در زمینه‌ای اقتصادی هم مرتفع شود.
 
پرونده‌های فساد
وی در ادامه درباره پرونده‌های فساد نیز تصریح کرد: در ماه‌های اخیر پرونده‌های متعددی در این رابطه به جریان افتاده است؛ سازمان بالغ بر ۶۰ پرونده حقوقی و قضایی را (که در گذشته پیگیری نشده بود) به جریان انداخته و اعداد و ارقام مربوط به این گزارشات قابل‌توجه و وسعت برخی تخلفات گسترده است، در صورت نتیجه‌گیری، اطلاع رسانی در این زمینه هم انجام خواهد شد.  

وی ادامه داد: برخی پرونده‌ها از سال ٢٠١٠ پیگیری نشده و ارقام بر زمین‌مانده چشمگیر است. در طرف قرادادهای خارجی، حوزه پتروشیمی و... اهمال و قصور مشاهده شده و در بخش خانه‌سازی طی سال‌ها یک پرونده حیاتی، مفتوح و به نتیجه نرسیده است. بخشی از بدنه مدیریت در این حوزه‌ها درگیر و این مساله تعارض به حق‌الناس است.

موسوی افزود: "گذشته‌ها با یک صلوات تمام نمی‌شود" به اشتباه تصور نشود که اقدامات انجام گرفته تمام شده است. برخی پرونده‌ها مفتوح و پیگیری نشده است و این امر می‌تواند ناشی از حجم گسترده طرح‌ها و برنامه‌ها بوده باشد. بخشی نیز طبیعتا معطل مانده و سازمان‌ها، از روش‌های متعددی جهت معطل ماندن گزارشات استفاده کرده و این مسائل احیاء خواهد شد.

وی تاکید کرد: براساس تعهدات سازمان تأمین اجتماعی به جامعه و بیمه‌شدگان، این ارگان با هیچ قشری عقد اخوت نداشته و از اموال و دارایی‌های مردم صیانت می‌کند. با هیچ‌یک از جریانات رسمی و غیررسمی تعارف نداشته و محکم ایستاده و محکم نیز ادامه خواهد داد. نتایج و خروجی‌ها نیز قطعا در اختیار آحاد جامعه قرار خواهد گرفت.  

بازدهی شرکت‌های "شستا"
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین با اشاره به بازدهی شرکت‌های شستا یادآور شد: شستا و تامین اجتماعی هم جدا از یکدیگر نبوده و شرکت‌های غیرشستایی زیرمجموعه تامین اجتماعی به شمار می‌روند. همچنین فعالیت‌های اقتصادی در حوزه درمان این نهاد نیز انجام و خرید راهبردی خدمات سلامت پیگیری می‌شود.
  
وی توضیح داد: مهمترین مساله در افزایش نرخ بازدهی، سرمایه و دارایی‌ها، تحلیلی از وضعیت موجود در بخش‌های مختلف است و مطابق با ظرفیت موجود هدف‌گذاری در بخش افزایش تولید و سود بوده و ۲ شاخص عمده "افزایش تولید و افزایش سود" است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ شاخص‌ها رشد قابل‌توجهی داشته است و امروز سازمان در بخش‌های مختلف، هلدینگ‌ها و... ورود مستقیم خواهد داشت. در حیطه راهبردها، برنامه‌ها و استفاده بهینه از وضعیت موجود ورود داشته و ادامه خواهد داد.

موسوی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ در بخش اقتصادی در فروش تجمیعی، بیش از ۷۲ درصد رشد داشته و نزدیک به ۱۶۳ هزار میلیارد تومان فروش تجمیعی داشته است. در بحث افزایش سود نیز رشد حدود ۴۵ درصدی نشان داده شده و ظرفیت سازمان باز هم بیش‌تر است.
  
وی توضیح داد: باید گفت، سهم جی دی پی به لحاظ کلیت حوزه‌های تخصصی، سهم عظیمی است، اما خروجی سازمان به میزان این سهم نبوده و بر این اساس، بخش‌های متعدد در هلدینگ‌های تخصصی بررسی می‌شود. در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی، معدن و... با توسعه سرمایه‌گذاری‌ها، "شستا" برای تامین اجتماعی احیا خواهد شد.
 
این مسئول تاکید کرد: رابطه پیشین شستا و تامین اجتماعی رابطه دقیقی نبوده است؛ در دولت سیزدهم این رابطه به طور دقیق تنظیم شده و این امر کمک می‌کند، دارایی‌های تامین اجتماعی در شستا احیا و از این فرصت به نفع سهامداران نیز استفاده خواهد شد. سود و بازدهی این دارایی‌ها باید در خدمت تامین اجتماعی و در ارائه خدمات به بیمه‌شدگان قرار بگیرد. این حرکت نیز اکنون آغاز شده و توسعه خواهد یافت.

به گفته وی، افزایش ارزش دارایی‌ها از طریق افزایش نرخ بازدهی دارایی‌ها باید در تولید و توسعه سرمایه‌گذاری‌ها متمرکز شده و این امر از وظایف سازمان تامین اجتماعی است.   

عباس شیراوژن، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در ادامه در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر، ۲۴۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور تحصیل کرده و این طرح یک فرصت ارزنده برای این جمعیت باتوجه به طول دوره تحصیلی این دانشجویان است.  

وی تصریح کرد: همچنین باتوجه به استقبال این علم‌آموزان از تفاهمنامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با این سازمان، انتظار می‌رود که استقبال دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی گسترده‌تر بوده و وزارتخانه نیز تلاش می‌کند که دانشجویان (در صورت تمایل) از این فرصت استفاده کنند.
 
وی همچنین با اشاره به اهتمام سازمان جهت افزایش سهم بیمه‌شدگان و تعداد دانشجویان تحت پوشش گفت: ۲ گروه از دانشجویان متاهل و نخبه نیز باید از این امکانات بهره‌مند شوند. دانشجویان متاهل (که براساس قانون جوانی جمعیت نیز تسهیلاتی را دریافت می‌کنند) باید خدمات بهتری دریافت کرده و دانشجویان نخبه هم به عنوان رتبه‌های برتر کنکور و المپیاد در قالب وام و کمک هزینه حمایت شوند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha