اسلام قدمی روز چهار شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون ۲۵۰ دستگاه کنتور هوشمند بر روی منابع آب زیرزمینی در کهگیلویه و بویراحمد نصب شده که از این تعداد ۷۲ دستگاه در سال گذشته بوده است.
وی بیان کرد: اجرای این طرح و توسعه نصب کنتور هوشمند در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد نیازمند همکاری و تعامل کشاورزان با شرکت آب منطقهای است.
قدمی اظهار داشت: نصب کنتور هوشمند روی چاههای آب سبب کنترل و نظارت بر میزان برداشت آبهای زیرزمینی استان شده و از اضافه برداشت آبهای زیرزمینی به شدت جلوگیری میکند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویر احمد گفت: با توجه به شرایط خرده مالکی زمین های کشاورزی در سطح استان ، هزینه نصب هر کنتور که بیش از ۱۵۰ تا ۲۵۰ میلیون ریال می باشد که این مقدار هزینه برای کشاورزان زیاد می باشد.
وی ادامه داد: کشاورزان استان به دلیل الزامات قانونی می بایست نصب به نصب کنتور هوشمند بر روی چاه های خود اقدام کنند و در همین راستا رایزنی های لازم جهت پرداخت تسهیلات یا مساعدت های قانونی برای کمک به کشاورزان در دستور کار این شرکت می باشد.
وی افزود: ۴۱هکتار از بستر رودخانه های استان سال گذشته از سوی شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد آزاد سازی شد که از این میزان، ۶ هکتار آن در گچساران بوده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویر احمد گفت: ۱۱ اکیپ گشت و بازرسی، بصورت منظم پایش و رصد منابع آب در ۲ بخش کمی و کیفی را در سطح استان انجام می دهند و با متخلفین برخورد قانونی انجام خواهد شد.
قدمی ادامه داد: بیش از ۶۰۰ مورد اخطاریه و تذکر به جهت جلوگیری از برداشت های غیرمجاز، تجاوزات به حریم و بستر، جلوگیری از آلودگی کیفی و... در سال گذشته انجام شد.
وی با بیان اینکه ۲هزار و ۸۲۷ حلقه چاه مجاز در این استان وجود دارد گفت: یکهزار و ۱۷۹ حلقه چاه غیر مجاز در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که بیش از ۶۵ میلیون متر مکعب حجم تخلیه آب توسط آنها انجام می شود.
قدمی افزود: تاکنون تقریباً ۴۷۶ حلقه چاه غیر مجاز در کهگیلویه و بویر احمد پرو مسلوب المنفعه شده است.
نظر شما