وزیر خارجه انگلیس: عواقب شکست اوکراین برای بقیه اروپا بسیار جدی است

تهران - ایرنا -، «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس در مصاحبه‌ با روزنامه اسپانیا با تاکید بر اینکه «عواقب شکست اوکراین در این جنگ برای بقیه اروپا بسیار جدی است» گفت برای پایان جنگ اوکراین «سعی نکنیم به یک توافق صلح شتابزده که به معنای واگذاری سرزمین است، دست یابیم».

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، در حالی که حدود ۲۴ ساعت تا برگزاری نشست تاریخی ناتو در مادرید اسپانیا باقی مانده است، «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس در مصاحبه‌ای با روزنامه ال پائیس اسپانیا در توضیح لزوم بازنگری و تقویت جناح شرقی اروپا برای رویارویی با روسیه به عنوان یکی از اهداف نشست ناتو گفت: تقویت جناح شرقی بسیار مهم است و نیاز به ترکیبی از چند عامل دارد. اول از همه ما در حال کار بر روی پایان دادن به استراتژی فعلی مبنی بر تعداد کم نیروها و نیروهای چرخشی در هر کشور به عنوان نخستین واکنش هستیم. برای انجام این کار در وهله دوم، ما باید این رقم را افزایش دهیم، و بریتانیا پیشتر این کار را انجام داده است. و سوم اینکه، ما باید تشخیص دهیم که حضور نیروها باید دائمی‌ باشند. حمله روسیه به اوکراین به ما نشان داد که امنیت در اروپا بدتر شده است. پاسخ ناتو باید افزایش حضور و دائمی‌ کردن آن باشد.  

تراس در پاسخ به این پرسش که «آیا باید برای جنگ مستقیم با روس ها در اروپای شرقی آماده شویم؟» گفت: در حال حاضر، چیزی که ما نیاز داریم این است که تمام حمایت‌هایی را که در توان داریم از اوکراین انجام دهیم. عواقب شکست اوکراین در این جنگ برای بقیه اروپا بسیار جدی است. اولین کار این است که به آن‌ها آموزش نظامی و تسلیحاتی داده شود تا بتوانند روسیه را از اوکراین بیرون کنند. اما مطمئنا همه نیروها باید برای همه نوع احتمالات آماده شوند.

رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس در تشریح نتایجی که منجر به تایید پیروزی اوکراین می‌شود، تصریح کرد: اساسا اینکه نیروهای روسی باید اوکراین را ترک کنند. کاری که ما نمی‌توانیم انجام دهیم این است که صلحی ناخوشایند داشته باشیم، صلحی که با حضور روسیه در اوکراین حاصل شود. این نتیجه کارساز نخواهد بود. ما از قبل می‌دانیم که در سال ۲۰۱۴ و پس از آن، با وجود توافقات مینسک، چه اتفاقی افتاد. روسیه در نهایت دوباره خود را احیا کرد و بازگشت. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که دوباره این اتفاق بیفتد.

لیز تراس در توضیح اینکه مقصود انگلیس از ترک اوکراین توسط روسیه، ترک مرزهای این کشور مربوط به پیش از سال ۲۰۱۴ است یا ۲۰۲۲ گفت: اساساً من فکر می‌کنم که تمام سرزمین‌های اوکراین به طور غیرقانونی اشغال شده است.

خبرنگار ال پائیس در ادامه گفت: حتی بوریس جانسون نیز موضع خود را تغییر داده و در حالی که هفته‌ها قبل از بازیابی کل سرزمین اوکراین دفاع کرد اما اکنون به مرزهای قبل از ۲۴ فوریه راضی است. وزیر امور خارجه انگلیس در پاسخ با تاکید بر موضع دولت اوکراین گفت: ولودیمیر زلنسکی بسیار واضح گفته است که آن‌ها خواهان سرزمین اوکراین هستند. ما باید از آن‌ها در این زمینه حمایت کنیم و سعی نکنیم به یک توافق صلح شتابزده دست یابیم که به معنای واگذاری سرزمین است. ما نه تنها باید اطمینان حاصل کنیم که روسیه از اوکراین اخراج می شود، بلکه باید اطمینان حاصل کنیم که تجاوز بیشتر روسیه هرگز مجاز نخواهد بود. وی با تاکید بر اینکه حتی امکان تغییر وضعیت در منطقه دونباس «کاملا» وجود دارد، افزود: به همین دلیل است که باید از اوکراین حمایت کنیم.

وی همچنین تصریح کرد: آنچه ما باید تضمین کنیم این است که در حالی که ماشین جنگی روسیه را با تحریم‌های بیشتر تخریب می‌کنیم، اوکراین تمام ظرفیت (نظامی) مورد نیاز خود را تامین کند. تنها اگر آن‌ها (نیروهای اوکراینی) موفق شوند روسیه را از اوکراین بیرون برانند، در موقعیت خوبی برای دستیابی به صلح قرار خواهند گرفت. ایده برقراری صلح زودهنگام در حالی که روسیه به اشغال این سرزمین ادامه می دهد، کار درستی نیست.

وی در پاسخ به اینکه «آیا فکر می‌کنید در بین متحدان غربی وحدت وجود دارد؟ یا فکر می‌کنید که برخی از کشورهای اروپایی که برای مسائل انرژی یا مسائل دیگر به روسیه وابسته هستند، می‌توانند در نهایت منعطف‌تر عمل کنند؟» گفت: من به کشورهای حوزه بالتیک یا لهستان اشاره می‌کنم که تجربه زیادی در برخورد با روسیه دارند و در حمایت از اوکراین و پاسخ به روسیه بسیار روشن عمل کرده‌اند. در سراسر اروپا حمایت زیادی از اوکراین وجود دارد. من روز جمعه با وزرای گروه ۷ صحبت کردم و همه ما با ارائه تمام حمایت‌های مورد نیاز اوکراین و افزایش تحریم‌ها علیه روسیه موافق هستیم. هر کشوری سیاست و بحث‌های داخلی خود را دارد. اما در این بحران، وحدت نشان داده شده کلیدی بوده است. چیزی که من می خواهم این است که این وحدت را حفظ کنید و علائم خستگی یا تمایل به تسلیم شدن را نشان ندهید.

این دیپلمات انگلیسی در توضیح اینکه آیا تهدیدهای روسیه علیه لیتوانی مبنی بر مسدود کردن انتقال کالاها از طریق کالینینگراد منجر به جبهه جدیدی در این جنگ خواهد شد، تاکید کرد: ما توانستیم اقتصاد روسیه را ۱۵ سال به عقب برگردانیم. مسکو در پرداخت بدهی خود دچار مشکل شده است. و در حال حاضر انواع لفاظی‌ها از روسیه شنیده می‌شود. شما باید به آنچه مقام‌های روسیه انجام می‌دهند بیشتر از آنچه آن‌ها می‌گویند توجه کنید.

وی همچنین با اعلام افزایش کمک‌های انگلیس به منظور تامین مالی ساختارهای راه‌آهن جدید برای باز کردن مسیرهای جدید انتقال غلات اوکراین گفت: واضح است که بنادر (دریای سیاه) ظرفیت بسیار بیشتری را ارائه می‌دهند. ما در حال مذاکره با دولت ترکیه برای راه‌حل‌های عملی هستیم. شما (اسپانیا) باید کمک کنید تا غلات بیشتری خارج شود. وضعیت بسیار نامطمئن است.

روزنامه ال پائیس اسپانیا در گزارشی با عنوان «ناتو در مورد بزرگترین استقرار نظامی از زمان جنگ سرد تصمیم‌گیری می‌کند» نوشت: اجلاس آتی ناتو (۲۹ و ۳۰ ژوئن/ هشتم و نهم تیر ماه) نقطه عطفی در تاریخ ناتو خواهد بود؛ اتحادی که هدف و آرمان اصلی آن پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی زیر سوال رفت و در پایتخت اسپانیا خود را برای انطباق با سناریوی جنگی که از زمان جنگ سرد تا کنون بی سابقه بوده است، آماده خواهد کرد.

به نوشته ال پائیس، ۳۰ متحد پیمان آتلانتیک شمالی با حداکثر آمادگی نظامی برای مقابله با تهاجم روسیه به اوکراین گرد هم می‌آیند تا با آغاز یک رقابت تسلیحاتی خیره‌کننده، شرق اروپا را به قلعه‌ای با هزاران سرباز و استقرار گسترده تجهیزات نظامی در انتظار حمله احتمالی تبدیل کنند. به این ترتیب ناتو در صدد است تا این پیام را بفرستد که در شرایط جنگی قرار داشته و آماده پاسخگویی به هر گونه تجاوز علیه هر یک از اعضای خود است.

در ادامه این گزارش آمده است: مذاکرات در مورد دامنه پاسخ و واکنش نظامی ناتو در مادرید اعلام خواهد شد و روز شنبه در مقر این اتحاد در بروکسل ادامه خواهد یافت. بررسی وضعیت موسوم به «دفاع و بازدارندگی» بر اساس مجموعه تسلیحات و نیروهای موجود از مسائلی است که برای آمادگی ناتو برای مقابله با تهدیدات احتمالی و حفظ امنیت منطقه یورو در دستور کار قرار خواهند گرفت. طبق اعلام منابع آگاه، برخی کشورها قصد دارند نیروهای نظامی خود متشکل از گروه‌های رزمی را به تیپ نظامی تغییر دهند که به این ترتیب، شمار نیروهای فعلی که بین یکهزار تا یکهزار و ۶۰۰ نفر است، دست‌کم دو برابر خواهد شد. استقلال عمل بیشتر و دسترسی به سلاح‌های پیچیده‌تر از ویژگی‌های این واحدهای جدید نظامی است.

این منابع همچنین می‌افزایند که متحدان ناتو که از نظر جغرافیایی به روسیه نزدیک‌تر هستند، وضعیت دفاعی خود را به دسته لشکرهایی که توسط ژنرال‌ها فرماندهی می‌شوند، ارتقا خواهند داد. واحدهای نظامی که می‌توانند تا ۱۵ هزار نیرو داشته باشند.

«جیمی شی» تحلیلگر و متخصص حوزه دفاعی و سخنگوی رسمی سابق ناتو معتقد است «بحث اصلی در نشست مادرید میان متحدان اروپای شرقی خواهد بود که مایل هستند گردان‌ها را با تیپ‌هایی با سلاح سنگین جایگزین کنند که به طور دائم در قلمرو این کشورها مستقر هستند. متحدانی همچون ایالات متحده و آلمان اما ترجیح می‌دهند به استراتژی فعلی نیروهای چرخشی خود و تقویت نیروها در صورت بروز بحران و درگیری ادامه دهند».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha