به گزارش ایرنا، بیستمین دوره رقابتهای جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۱۴ به انجام رسید. دیداری که قرار است این بار در سفرنامه جام جهانی مرور کنیم جدال بین آمریکا و بلژیک خواهد بود.
ایالات متحده با هدایت یورگن کلینزمن شناخته شده در گروه هفتم دست به کار بزرگی زد و پس از آلمانِ هفت امتیازی با چهار امتیاز و به خاطر تفاضل گل بهتر نسبت به پرتغال به دور دوم صعود کرد. آنها درمرحله نخست به جز باخت یک بر صفر به ژرمنها باخت دیگری را متحمل نشدند. مقابل پرتغال به تساوی ۲ بر ۲ دست یافتند و غنا را با نتیجه ۲ بر یک از پیش رو برداشتند.
سمت دیگر ماجرا بلژیک قرار داشت. اولین جام جهانیِ نسل طلایی شیاطین سرخ اروپا با سرمربیگری مارک ویلموتسی که نیاز به تعریف ندارد. آنها در دور گروهی سه حریف خود یعنی الجزایر، روسیه و کره جنوبی را با حداقل اختلاف شکست دادند و با ۹ امتیاز به مرحله یک هشتم نهایی راه یافتند.
بازی بلژیک و آمریکا در حضور بیش از ۵۰ هزار نفر در سالوادور به انجام رسید. برنده این مسابقه باید به مصاف آرژانتین میرفت. نماینده اروپا با توپ پر بازی را شروع کرد و در همان ۲ دقیقه نخست ۲ فرصت جدی گلزنی داشت که تیم هاوارد مانع از فروپاشی دروازه تیمش شد. گلر سرشناس و کهنهکار یانکیها در این جام روی اوج بود و یکتنه آمریکا را به دور دوم رساند.
بلژیک حملات متعددی را توسط کوین دیبروینه، ادن هازارد، دیووک اوریگی، دریز مرتنز و ... طراحی میکرد و هر بار با از خودگذشتگی مدافعان و درخشش تیم هاوارد، این حملات خنثی میشد. حتی یک بار ضربه سر مهاجم جوان بلژیکیها به تیر افقی اصابت کرد. در سمت دیگر آمریکا دل به ضدحملات و هوش بردلی و قدرت تمامکنندگی دمپسی بسته بود. بازی تا پایان ۹۰ دقیقه گلی نداشت و کار به وقتهای اضافه کشیده شد.
در وقتهای اضافه ورق برگشت. بلژیک در دقیقه سوم به وسیله ستاره خود دیبروینه به گل نخست دست یافت و مقاومت هاوارد در هم شکست. همین بازیکن ۱۲ دقیقه بعد با پاسی بینظیر روملو لوکاکوی تعویضی را در موقعیت گلزنی قرار داد و فاصله ۲ برابر شد. بلژیک به راحتی میتوانست در این فاصله و بعد از گل دوم فاصله را به چهار یا پنج برساند اما واکنشهای حیرتانگیز هاوارد مانع از این اتفاق شد. همین سیوهای متوالی باعث شد تا نماینده کونکاکاف به خودش بیاید و با حملات همهجانبه یکی از گلها را جبران کند. وسلی گرین در دقیقه ۱۰۷ گل نخست آمریکا را به ثمر رساند. آنها به وسیله جرمین جونز تا یک قدمی زدن گل تساوی هم پیش رفتند اما به مقصود خود نرسیدند.
بلژیک با نتیجه ۲ بر یک به برتری دست یافت اما همه از تیم هاوارد صحبت میکردند. گلر کهنهکار آمریکا با ۱۶ سیو درخشان رکورد تعداد مهار در یک بازی در تاریخ جام جهانی را شکاند و نامش را در این رقابتها جاودانه کرد. بعد از این بازی هم هشتگ او در توئیتر ترند شد و هم کاریکاتورها و مطالب متعددی در وصفش به تصویر کشیده شد و یا به رشته تحریر درآمد.
هاوارد که سابقه حضور در منچستریونایتد و اورتون را در کارنامه خود دارد یک بار در سال ۲۰۱۹ و یک مرتبه در سال ۲۰۲۱ از فوتبال خداحافظی کرد. او ۱۲۱ بار پیراهن تیم ملی آمریکا را به تن کرد و در ۲ جام جهانی ۲۰۱پ۰ و ۲۰۱۴ نگهبان دروازه تیم ملی کشورش بود. دروازهبانی که در سالهای پایانی فوتبالش با استایلی خاص و ریشهایی بلند و تجربه بالاتر به گلر فوقالعاده تبدیل شده بود و بارها با واکنشهایش توجه رسانهها و فوتبالدوستان را به سمت خود جلب کرد.
نظر شما