به گزارش ایرنا، سیدرضا مرتضوی، روز یکشنبه در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر که بصورت ویدئو کنفرانس با دیگر استانها با حضور رییس جمهور برگزار شد، افزود: مسوولان کلیه دستگاههای حاکمیتی از جمله تقنینی، قضایی و اجرایی و نیروهای نظامی و انتظامی در شورای مبارزه با مواد مخدر باید بصورت فعال حضور داشته باشند تا جامعه مناسبتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بعنوان مغز متفکر دستگاه تخصصی باید نقش خود را در ارائه برنامه در همه سطوح بدرستی انجام دهد تا همافزایی لازم در این نهاد شکل بگیرد.
استاندار اصفهان تصریح کرد: مجموعه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در این راه باید بیشتر و بهتر از گذشته عمل کند و به کمک تجارب گذشته و با پشتیبانی حاکمیت، روز به روز فعالتر، مناسبتتر و موثرتر عمل کند.
وی تاکید کرد: همه اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بویژه نیروی انتظامی، حوزه قضایی و سایر دستگاههای استان با حیثیت و آبرو و اعتبارشان، پای کار مبارزه با مواد مخدر ایستادهاند.
مرتضوی خاطرنشان کرد: ۱۱۱ مامور نیروی انتظامی استان اصفهان در این سالها در راه مبارزه با مواد مخدر جان خود را تقدیم کردهاند تا هم انقلاب اسلامی بیمه شود و هم آحاد جامعه، زندگی پاکی داشته باشند.
وی با گرامیداشت یاد شهیدان انقلاب بخصوص شهیدان مبارزه با مواد مخدر بر زنده نگه داشتن یاد جامعه ایثارگری تاکید کرد و افزود: تقدیم ۱۱۱ شهید و ۲۵۴ جانباز در این راه نشان دهنده اقدام ویژه نیروهای نظامی و انتظامی استان در این زمینه است و امیدواریم دستگاه قضایی با صدور رای قاطع برای سوداگران مرگ و قاچاقچیان، اقدام شایستهای انجام دهد.
فرمانده انتظامی اصفهان نیز در این جلسه گفت: استان اصفهان در زمینه مبارزه با مواد مخدر در رُتبه ششم کشور قرار دارد و استانهای مرزی از جمله خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان در جایگاه بالاتری قرار دارند.
سردار محمدرضا میرحیدری تاکید کرد: قاچاقچیان و اشرار از این استانها عبور میکنند اما ما ابزاری برای پوشش کویر در اختیار نداریم و ناهماهنگی بین دستگاهها موجب بروز خلاهایی در این زمینه و ورود اشرار به استان ما و بقیه نقاط کشور شده است که ضرر آن به جامعه میرسد.
وی با بیان اینکه اصفهان با توجه به شرایط جغرافیاییاش، تاثیر زیادی در مبارزه با مواد مخدر دارد، گفت: اصفهان در میدان میانی قرار دارد و آخرین نقطهای که اشرار از طریق کویر وارد میشوند حوزه این استان در خور و بیابانک یا نایین یا سمت ابرکوه، جرقویه و رامشه است.
سردار میرحیدری با بیان اینکه شهدای مبارزه با مواد مخدر برای بقای جامعه، جان خود را تقدیم کردند، اظهار داشت: خانواده شهدای مبارزه با مواد مخدر، قربانی دفاع از نظام و انقلاب و جوانهای جامعه هستند اما حمایت چندانی از آنها نمیشود.
به گزارش ایرنا، جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر، امروز یکشنبه بصورت ویدئو کنفرانس با دیگر استانها با حضور رییس جمهور برگزار شد.
در این جلسه از خانواده شهید محمود رفیعی که در راه مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیده است، تقدیر شد.
در آبان سال۹۸، دو متهم مواد مخدر به جُرمی که مجازات آن اعدام بود توسط مأموران نیروی انتظامی در حال انتقال از دادگاه به زندان مرکزی اصفهان بودند که پنج نفر از اشرار به قصد فراری دادن آنان، سدِ راه خودروی پلیس شدند و در جریان درگیری با مأموران و با استفاده از سلاح شکاری ضمن فراری دادن متهمان، یکی از افسران ناجا به نام محمود رفیعی را به شهادت رساندند.
اعتیاد به مواد مخدر، آسیبی است که ضربههای مُهلک آن بر همه بخشهای جامعه حتی حوزه اقتصاد وارد میشود ولی در پرتو اقدامات پیشگیرانه با رویکرد اجتماع محور کردن مقابله با آن توسط دولت در سالهای اخیر، نرخ آسیب این معضل در استان اصفهان کاهش یافته است.
اکنون نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت فعال ۱۵ تا ۶۴ سال کشور ۴، ۵ درصد و در استان اصفهان ۲، ۴ درصد است و رُتبه اصفهان از نوزدهم در سال ۹۰ به بیست و سوم کاهش یافته است.
در زمان حاضر نزدیک به ۴۰۰ مرکز پیشگیری، درمان و کاهش آسیب معتادان به مواد مخدر در استان اصفهان فعالیت دارند.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون نفر جمعیت دارد و بر اساس آخرین آمار، جمعیت معتادان این استان دستِ کم ۱۲۰ هزار نفر است که ۱۰ درصد از آنها را بانوان تشکیل میدهند.
نظر شما