شعب شورای حل اختلاف کرمانشاه سال گذشته به حدود ۱۳۸ هزار پرونده رسیدگی کردند

کرمانشاه - ایرنا - معاون توسعه حل اختلاف استان کرمانشاه با بیان اینکه در طول یک سال گذشته ۱۳۷ هزار و ۳۹۴ پرونده در سامانه این نهاد برای رسیدگی ثبت شده است، گفت: در این مدت بیش از این تعداد درخواستی یعنی به ۱۳۷ هزار و ۷۰۶ فقره پرونده در شعب شورای حل اختلاف استان رسیدگی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ « منوچهر فتاحی» روز یکشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته قوه قضاییه در سرسرای شورای حل اختلاف استان کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه بیش از ۹۸ درصد ابلاغیه ها و ثبت ورودی پرونده های این نهاد به صورت الکترونیکی و غیرحضوری انجام می‌شود، افزود: کمتر از۲ درصد آنهم در شهرها و یا بخش هایی از استان که زیرساخت اینترنتی نیست حکم و رای پرونده حضوری ابلاغ می شود.

وی همچنین با اشاره به تعداد ۱۳۷ هزار و ۳۹۴ پرونده ورودی مراکز و شعب حل اختلاف استان، گفت: از این تعداد، بیش از ۹۴ هزار و ۱۰۷ فقره دارای قابلیت سازش بودند که ۳۸هزار و ۴۸۰ پرونده از این تعداد، نزدیک به ۴۱ درصد به سازش مصالحه بین طرفین ختم شده است.

فتاحی در ادامه بیان داشت: رسالت اصلی شورای حل اختلاف طبق ماده یک آن رسیدگی به اختلافات بین افراد و اشخاص، مراکز و خانوارها و اقوام که ماهیت غیردولتی مانند دعوای خانوادگی که زیر ۲۰۰ میلیون ریال مورد اختلاف باشد، ارث و وراثت بین ماترک، تخیله خانه و دعوای بین موجر و مستاجر که این روزها در بسیاری از پرونده های شورای حل اخلاف به آن اختصاص دارد، است.

سازش و مصالحه مهمترین رویکرد قوه قضاییه است

معاون توسعه حل اختلاف استان کرمانشاه در ادامه این نشست خبری، مهمترین رویکرد شورای حل اختلاف را سازش و مصالحه بین طرفین دعوا اعلام کرد و گفت: روند سازش پرونده های ۱۴۰۰ شورای حل اختلاف استان کرمانشاه نسبت به سال قبل از آن از ۳۲ درصد به ۴۱ درصد رسیده و این رشد نزدیک به ۹ درصدی نتیجه تلاش و کوشش کارکنان شعب و مراکز حل اختلاف استان را نشان می دهد، زیرا سازش و مصالحه دادن طرف های دعوا کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است.

فتاحی به سیاست مهم تقویت مشارکت های مردمی این نهاد در راستای حل اخلافات بین افراد اشاره کرد و از تشکیل ستاد "صبر" که برگرفته از سه کلمه صلح، بخشایش و رضایت تحت نظر  شورای حل اختلاف استان خبر داد.

وی توضیح داد: این طرح در راستای سند تحول قوه قضاییه و برون سپاری وظایف دادگستری تشکیل شده به این ترتیب که اعضای ستاد "صبر" متشکل از بزرگان، ریش سفیدان و معتمدان و ائمه جمعه مساجد، و کسانی که بین مردم محبوبیت و آبرو در مناطق شهرها در شهرستان های مختلف تشکیل می شود و تحت نظارت این شورا برای به سازش و مصالحه رساندن پرونده های حل اختلاف بین افراد سعی و تلاش می کنند.   

فتاحی همچنین یکی دیگر از مهمترین اقدام های شورای حل اختلاف در راستای افزایش روند مصالحه سازش را ارجاع داعوی به داوران متخصص، کارشناس که مورد رضایت طرفین باشد، عنوان کرد و گفت: این طرح نیز  در راستای برون سپاری وظایف این معاونت و رجوع افراد طرف دعوا به داوران متخصص دارای صلاحیت و واجد شرایط اجرا می شود و تاکنون در استان کرمانشاه ۲۷ نفر برای صدور پروانه مجوز شناسایی و به تهران معرفی شده است.

این مقام مسئول در ادامه به غالب کردن گفتمان ؛ گفت و گو، سازش، مصالحه بین افراد جامعه تاکید کرد و گفت: در راستای فرهنگ سازی این خصلت دینی، قرآنی، انسانی رسانه ها که فکر جامعه را شکل می دهند بسیار تاثیر گذار هستند و به افراد جامعه کمک کنند، مشکلات و اختلافات را با صبر و حوصله و از طریق سازش، مصالحه و گفت و گو حل کنند.

در استان کرمانشاه تعداد ۱۷۱ شعبه شورای حل اختلاف وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha