۴ تیر ۱۴۰۱، ۱۴:۳۰
کد خبرنگار: 2151
کد خبر: 84801245
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

امام جمعه یاسوج: حماسه پد خندق سند افتخار ملت ایران است

یاسوج-ایرنا-نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج گفت:رشادت ها و دلاور مردی های جوانان این استان در حماسه پد خندق سند افتخار ملت ایران است.

به گزارش ایرنا،آیت الله سید نصیر حسینی روز شنبه در آیین گرامیداشت یادواره شهدای پدخندق با حضور معاون نیروی زمینی سپاه پاسداران اظهار داشت: مردم این استان زیر بار ظلم طاغوت نرفتند اما وقتی امام (ره) عَلَم مبارزه با استکبار و استعمار را برافراشت  به عنوان مردم مسلمان و شیعه لبیک به فرمان دادند و در میدان جنگ حضور پیدا کردند. 

وی افزود: دشمن جنگ را برای به زانو درآوردن ملت راه اندازی کرد؛ اما امروز ملت ایران در اوج عزت و اقتدار و افتخار هستند، دشمنان انواع توطئه و دسیسه شامل ترور و جنگ و تهدید و تحریم  را به کار بردند اما شکست خوردند.

نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: دشمنان وقتی کوچکترین مشکلی در کشور رخ دهد آن مشکلات را بزرگنمایی می کنند اما بحران های کشور خود را بایگانی و پنهان خبری می کنند.

مسئول معاونت مهندسی نیروی زمینی سپاه پاسداران هم در این آیین با بیان اینکه چهارم تیرماه ۱۳۶۷ دارای سابقه ایست که  دنیا کم نظیر است.

وی افزود:جهان استکبار به این نتیجه رسید که ارتش عراق به صورت مجدد تجهیز و مسلح شود این اتفاق زودتر باید رخ می داد اما هنگامی  ارتش عراق جنگید رزمایشات منتج در خاک عربستان سبب سقوط فاو گردید.

سردار سید جواد عظیمی فر بیان کرد: سه نقطه فاو، شلمچه، و هورالعظیم توسط صدام باید پس گرفته می شد و استکبار از آنها حمایت می کرد، در اتفاق فاو عمده نیروهای سپاه در شمال غرب و غرب، عملیات داشتند و بعد از این عملیات سپاه تصمیم گرفت از نقطه صفر مرزی فاو هر کدام در یک نقطه مستقر شوند.

وی گفت: در گردان امام صادق (ع) برادر بادم فیروز و دیگر برادر هور را مدیریت می کرد و مهمترین جاده ارتباطی به خاک میهن به تیپ ۴۸ فتح واگذار شد.

مسئول انسداد کل نیروهای مسلح گفت: بهترین هنر صدام در این بود که از طریق جاده خندق هورالعظیم را طی کند و سر ورودی جزایر را مسدود کند و ۵۰ الی ۶۰ هزار نفر را در جزایر به اسارت  درآورد این مقدمه ای است که حماسه فرزندان استان بیان شده و ادامه پیدا می کند.

سردار عظیمی ادامه داد : به شدت مخالفم که مظلومیت بر فرزندان استان نامگذاری شود و حماسه ای که توسط گردان حضرت رسول خلق شد ماندگار است.

وی تاکید کرد: در عملیات پد خندق در قالب تیپ ۴۸ فتح به فرمان امام جنگ کردیم و امروز به فرمان امام خامنه ای در میدان حضور داریم. 

مسئول معاونت مهندسی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امروز همرزمان جوان ما در تیپ ۴۸ فتح در نقاط مرزی مستقر هستند بنابراین فرزندان این استان مظلوم نیستند. 

سردار عظیمی فر گفت: دژ خندق در خاک عراق است و امروز نمی توان در خاک عراق یادمان شهدا برگزار کرد و یادمان شهدا در جایی که شهدا حضور دارند و به اسارت رفتند برگزار می شود. 

وی به پشتیبانی مردم کهگیلویه و بویراحمد و همراهی سپاه استان اشاره کرد و گفت: گردان های پشتیبانی رزم، ادوات، یگان های دریایی، منطقه ای به وسعت جاده خندق تا هورالعظیم را پشتیبانی می کردند، بعد از اتمام ماموریت گردان امام حسین (ع)، گردان حضرت رسول پای کار آمدند بنابراین  قلم به دستان باید اقتدار و  مجاهدت های های سرهنگ علی صالح رایگان را به رشته تحریر دراورند.

مسئول معاونت مهندسی نیروی زمینی سپاه پاسداران گفت: برادران ما در سال ۱۳۶۷ یک تیپ از یک کهگیلویه و بویراحمد  در مقابل یک لشکر و دو لشکر پشتیبان با دهها یگان پشتیبانی رزم از توپخانه ادوات و رزم و دهها هواپیما و هلیکوپتر ایستادگی کردند.

سردار عظیمی فر با تاکید بر اینکه فرزندان این استان که سن آنها زیر ۳۰ بود در عملیات شرکت می کردند ، گفت: مدیران استانی از دولت رئیسی سن شما بالای ۳۰ سال است آنجا فرزندان استان مقاومت و جنگیدند و امروز شما مدیران باید چه فعالیتی داشته باشید. 

وی افزود: در ۴ تیر ۱۳۶۷ تمام مواضع ما مورد آتش سهمگین دشمن قرار گرفت و بنده ماقبل از آن هرگز آتش به این سنگینی مشاهده نکرد زیرا در محور غربی آتش بر زمین می ریخت اما در این عملیات همه آتش ها بر روی جاده و میدان های مختلف ریخته می شد. 

این مسئول گفت: از نظر مهمات، زرهی، توپخانه و سایر ادوات جنگی  دچار بحران بودیم اما به دلیل تبعیت محض از امام راحل جسم در برابر توپ، تانک و هواپیما قرار می گرفت این ارزش ها باید در تاریخ این استان ثبت و ضبط شود.

سردار عظیمی فر با بیان اینکه از شهردار می خواهم همانطور که تندیس  آریو برزن نصب شد، یادمان شهدای خندق در بهترین نقطه مرکز استان نصب کنند،  تاکید کرد.

وی در پایان گفت: همه رزمنده های تیپ ۴۸ فتح کسانی که در شوشتر، در سایت و پشتیبانی حضور داشتند در پیروزی این عملیات شریک هستند. 

معاون سیاسی استاندار کهگیلویه وبویراحمد هم در این آیین با بیان اینکه جوانان این استان با کمترین سن در میدان جنگ با عشق و ایمان حماسه آفریدند، گفت: در میدان نبرد جوانان استان با حداقل تجهیزات حماسه آفریدند و ماندگار شدند و وظیفه داریم این حماسه ها را گرامی بداریم و بیشتر از گذشته این حماسه ها معرفی و شناخته شود.

سید جواد هاشمی مهر با بیان اینکه رزمندگان ۱۶ ساعت با دست خالی در برابر توپ و تانک ایستادگی کردند و کمتر به آن پرداخته شده است افزود: حماسه پد خندق حماسه بود اما به درستی تبیین نشد که باید در قالب هنر توسط هنرمندان استان بازگو و تشریح شود.

در این آیین از مستند شهید جان محمد کریمی رونمایی شد.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha